ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Ανδρεάδης: “Υπάρχει πληθώρα αθλητριών”

Ανδρεάδης: “Υπάρχει πληθώρα αθλητριών”

Αισιόδοξα για το μέλλον της Εθνικής είναι τα λόγια του προπονητή Ιωάννη Ανδρεάδη στο www.volleyplanet.gr έπειτα από την πρώτη συγκεντρωτική προπόνηση Κορασίδων που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη με τα κορίτσια που προσκλήθηκαν από την Ε.Ο.ΠΕ.

“Την εβδομάδα που διανύουμε ξεκίνησαν οι συγκεντρωτικές προπονήσεις στις αναπτυξιακές Εθνικές ομάδες (παίδων, κορασίδων) σε όλη την Ελλάδα. Ιδιαίτερα στα κορίτσια υπάρχει πληθώρα αθλητριών σε πολύ καλό επίπεδο. Στην πρώτη συγκεντρωτική προπόνηση των κοριτσιών της Βορείου Ελλάδας που έγινε στην Θεσσαλονίκη την περασμένη Τρίτη 4/11/2014 προσκλήθηκαν 17 αθλήτριες. Ανάμεσα σε αυτές είχαμε ύστερα από πολλά χρόνια και δύο αθλήτριες της περιφέρειας μας, την Άννα Τσουκαλά από τον Α.Ο. Καβάλας και την Φωτεινή Κωνσταντινίδου από την Νίκη Αλεξ/πολης και οι δύο πασαδόροι.

Και τα δύο κορίτσια έχουν δείξει πως διαθέτουν και τα προσόντα και το ταλέντο για να προχωρήσουν και να αναδειχθούν περισσότερο. Αυτό που παρατήρησα μετά και από την τελευταία αυτή προπόνηση είναι πως τα κορίτσια της περιοχής μας υστερούν σε σχέση με τα αντίστοιχα της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας σε εμπειρία αγώνων και αυτό γιατί δεν έχουμε στην περιοχή μας πολλές ομάδες και κατ’ επέκταση ανταγωνιστικό πρωτάθλημα αναπτυξιακών ηλικιών.

Για μένα είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά στις ηλικίες αυτές να έχουν παραστάσεις και συμμετοχή σε αγώνες . Επειδή γνωρίζω πως υπάρχουν αρκετά αξιόλογα κορίτσια στην περιοχή μας, θα πρέπει οι Σύλλογοι να φροντίσουν ώστε τα παιδιά αυτά να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε αγώνες. Τόσο εγώ όσο και ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας των Κορασίδων κ. Κυριάκος Καμπερίδης θέλουμε να βλέπουμε συνεχώς καινούργια παιδιά να εξελίσσονται. Άλλωστε έχουμε μπροστά μας την πρόκριση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κορασίδων στις 8-11/01/2015 στο Μαυροβούνιο και θα πρέπει να κατασταλάξουμε μέχρι τις διακοπές των Χριστουγέννων στην επιλογή των καλύτερων κοριτσιών για τη διοργάνωση αυτή”.