Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Άνοιξε λογαριασμό το «Πειρατικό»

Άνοιξε λογαριασμό το «Πειρατικό»

Ανάλυσε το

Παρά την απουσία του Πλάνιτς, ο Φοίνικα έχοντας πρώτο βιολί τον Ντόκιτς άνοιξε λογαριασμό τη φετινή σεζόν, παρόλο που πίσω με 1-0 από τη μαχητική ΜΕΝΤ. 
Μάλιστα, η φιλοξενούμενη ομάδα διαμαρτυρήθηκε για τις διακοπές ρεύματος και τη πτώση τάσης που σημειώθηκα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και είχαν αποτέλεσμα να διακοπεί τέσσερις φορές το ματς,κάτι που όπως ισχυρίστηκε ο τεχνικός της ΜΕΝΤ, Σπύρος Γκολίτσης ήταν σημαντικό αφού η ομάδα του μετά από την κατάκτηση του 1ου σετ έχασε το ρυθμό της.

Όπως και την πρώτη αγωνιστική με τον Παναθηναϊκό, ο Σακόγλου βρέθηκε σε καλή μέρα επιθετικά με την ομάδα της Τούμπας να παίρνει κεφάλι (9-18) και να… σβήνουν για πρώτη φορά τα φώτα στο κλειστό! Παρόλα αυτά, ο ρυθμός του αγώνα δεν επηρέασε την ΜΕΝΤ που έκανε το 0-1. Στο 2ο σετ η εικόνα άλλαξε, ο Ράτκο Παβλίσεβιτς αφύπνισε τους παίκτες του Φοίνικα, οι οποίοι ανέβασαν ρυθμό και βελτιώθηκαν σε σερβίς και υποδοχή. Ο Φοίνικας έκανε το 2-1 σετ, ενώ και πάλι υπήρξαν δύο διακοπές στο 4-2 και 11-6 πάλι για πτώση τάσης του ρεύματος.

Ακόμα μια… διακοπή ρεύματος έγινε στο 7-3 του 4ου σετ αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους νησιώτες να κάνουν το παιχνίδι τους και να πάρουν το πρώτο τρίποντο της φετινής χρονιάς. 

Το… «κλειδί»

Ο Ντόκιτς με 16/24 επιθέσεις και 3 άσσους αποτελεί το βαρόμετρο και σήμερα το επιβεβαίωσε. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την απώλεια του πρώτου σετ ο Εφραιμίδης έστρωσε ιδανικά την υποδοχή και έδωσε στον Ντάμποβιτς την ευκαιρία να μοιράσει το παιχνίδι. 

Τάδε έφη…

Ο προπονητής της ΜΕΝΤ Σπύρος Γκολίτσης δήλωσε: «Είμαι απογοητευμένος από τα όσα συνέβησαν εδώ. Εφαρμόσαμε την τακτική μας και πήραμε το 1ο σετ εύκολα. Δείξαμε τις δυνατότητες μας αλλά από εκεί και πέρα δεν παίχτηκε βόλεϊ. Έγιναν τέσσερις διακοπές ρεύματος που κυριολεκτικά μας αποδιοργάνωσαν. Ο αγώνας ξεκίνησε στις 7 και τελείωσε λίγο πριν τις 10. Είναι κρίμα για τη ΜΕΝΤ. Ενώ παίξαμε καλό βόλεϊ δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε».

Ο προπονητής του Φοίνικα Ράτκο Παβλίσεβιτς δήλωσε: «Προερχόμασταν από ένα άσχημο αποτέλεσμα και μία κακή εμφάνιση απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος. Το σημερινό παιχνίδι ήταν μια πρόκληση για μας, έπρεπε να δείξουμε ποιοι είμαστε πραγματικά. Μετά το κακό πρώτο σετ, βελτιωθήκαμε αισθητά, διορθώσαμε τα λάθη μας και μπορέσαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς που είναι και το πιο σημαντικό. Τώρα μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στην Ορεστιάδα».

Ο διαγώνιος του Φοίνικα Τόμισλαβ Ντόκιτς είπε: «Στο πρώτο σετ ήμασταν πολύ κακοί, κάναμε τα ίδια λάθη που κάνουμε εδώ και δύο εβδομάδες. Αυτό μας προκάλεσε απογοήτευση και δυσαρέστησε τον προπονητή μας, ο οποίος όμως βρήκε τον τρόπο να μας εμψυχώσει για να γυρίσουμε το παιχνίδι. Τώρα έχουμε μπροστά μας την Ορεστιάδα, δύσκολο ταξίδι και δύσκολο παιχνίδι. Πρέπει να δούμε στο βίντεο τα λάθη που κάναμε ειδικά στο 1ο σετ και να μην τα επαναλάβουμε».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 3-1 (17-25, 25-16, 25-18, 25-19)
 
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Παβλίσεβιτς): Χαραλαμπίδης 4 (3/8 επ, 1 άσσος), Ντάμποβιτς 6 (4/5 επ, 2 μπλοκ), Παπαδόπουλος Χρήστος 10 (5/8 επ, 2 άσσοι, 3 μπλοκ), Ντόκιτς 19 (16/24 επ, 3 άσσοι), Λάππας 7 (5/12 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ 82% υπ – 47% άριστες), Παπαδόπουλος 7 (7/11 επ, 79% υπ – 50% άριστες), Εφραιμίδης (λ – 91% υπ – 59% άριστες)
 
ΜΕΝΤ (Γκολίτσης): Σακόγλου 19 (17/28 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Γκόρτσανιουκ 8 (7/18 επ, 1 μπλοκ, 81% υπ -33% άριστες), Χατζηηλιάδης 12 (10/21επ, 2 μπλοκ, 94% υπ – 38% άριστες), Μπισετ 7 (6/10 επ, 1 μπλοκ), Πάρις 4 (2/5 επ, 2 άσσοι), Σφενδυλάκης 5 (3/7 επ, 2 μπλοκ) / Αντωνιάδης (λ – 57% υπ – 18% άριστες), Χρυσάφης 1 (επίθεση), Αντιφάκος 2 (2/2 επ), Μάντζιος, Παπαπαναγιώτου 1 (επίθεση).