ΔΙΕΘΝΗ

Αντί-Βελάσκο στους «γκαούτσος» ο Μέντες

Αντί-Βελάσκο στους «γκαούτσος» ο Μέντες

Ο Αργεντίνος πολυνίκης τεχνικός της βραζιλιάνικης Σάντα Κρουζέιρο επιλέχθηκε ως διάδοχος του θρυλικού Χούλιο Βελάσκο στον ομοσπονδιακό πάγκο της “μπιανκοσελέστε”.

Το περασμένο Σάββατο η Ομοσπονδία Βόλεϊ της Αργεντινής ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ο Μαρτσέλο Μέντες θα  είναι ο νέος προπονητής της “μπιανκοτσελέστε”.  Με συνολικά 31 τίτλους με τη Βραζιλιάνικη ομάδα, ο πολυνίκης τεχνικός παράλληλα με τα καθήκοντά του στη Σάντα Κρουζέιρο ανέλαβε για τα επόμενα 6 χρόνια το τιμόνι της ανδρικής ομάδας της Αργεντινής, στο πόστο που άφησε ελεύθερο ο Αργεντινοιταλός ομόλογός του, Χούλιο Βελάσκο, που θα συνεχίσει την καριέρα του στον πάγκο της ιταλικής Μόντενα.

mendez_argentina

Η έναρξη των καθηκόντων του στον ομοσπονδιακό πάγκο της Αργεντινής θα γίνει τον προσεχή Σεπτέμβριο και θα ολοκληρωθεί μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το επόμενο Ολυμπιακό ραντεβού του 2024.

“Περιμένω αυτή την πρόκληση μια ζωή. Κάθε προπονητής θέλει να αναλάβει την εθνική ομάδα ανά πάσα στιγμή,  και τώρα αισθάνομαι μεγάλη ευθύνη να διατηρήσουμε την Αργεντινή στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης” δήλωσε ο πιο επιτυχημένος τεχνικός της Σάντα Κρουζέιρο.