ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Αντιμέτωπη με το μεγαθήριο

Αντιμέτωπη με το μεγαθήριο

Κόντρα στο μεγάλο φαβορί για την πρωτιά στον Α’ όμιλο, την πανίσχυρη Ιταλία θα βρεθεί αύριο η Εθνική μας στο δεύτερο παιχνίδι της στη διοργάνωση του βουλγαρικού Σαμοκοβ.

Με 4 μετάλλια 1 ασημένιο (2003) και τρία χάκινα (1995, 1997, 2005) σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και συνολικά 8 μετάλλια σε 10 διοργανώσεις ευρωπαϊκού πρωταθλήματος , δύο χρυσά (1995, 2001), τρία ασημένια (2003, 2011, 2013), εκ των οποίων τα δύο στις αντίστοιχες τελευταίες διοργανώσεις και τρία συνεχόμενα χάλκινα (2005, 2007, 2009) οι «azzurine» είναι πολυνίκεις σε αυτή την ηλικία. Επιτυχίες οι οποίες προέρχονται από τη συστηματική και οργανωμένη δουλειά της ομοσπονδίας στα αναπτυξιακά τμήματα, με το γνωστό πλάνο που λειτουργεί εδώ και χρόνια, το λεγόμενο «Club Italia». Φέτος η ομάδα του Club Italia συμμετέχει κανονικά στην Α2 Γυναικών Ιταλίας, ενώ υπάρχει η σκέψη του χρόνου να αγωνιστεί στo κορυφαίο πρωτάθλημα της Serie A. Γεγονός πάντως είναι ότι το ιταλικό βόλεϊ ποντάρει πολλά σε υτή την ομάδα.

Προπονητής της ομάδας και εκ των εμπνευστών-ιδρυτών της, το αγαπημένο παιδί της Ομοσπονδίας, Μάρκο Μενκαρέλι, που φήμες από την γειτονική χώρα, τον θέλουν να κάθεται για τελευταία χρονιά στον πάγκο της Club Italia και να συνεχίζει στο πλευρό του Μπονίτα.
Όσον αφορά στο ρόστερ της ομάδας πολλά είναι τα αστέρια που αναμένεται να λάμψουν στο μέλλον στο πάγκόσμιο βόλεϊ, με κορυφαίο βέβαια την 15χρονη ακραία (1.91μ), Πάολα Εγκόνου. Για πολλούς θεωρείται η διάδοχος της Βαλεντίνα Ντιούφ, αν και δείχνει πως είναι θέμα να την ξεπεράσει. Πολλοί ειδικοί του βόλεϊ θεωρούν την Εγκόνου φαινόμενο και εκτιμούν πως αν συνεχίσει να δουλεύει στα ίδια πρότυπα θα αφήσει εποχή, ενώ άλλοι θεωρούν πως από τώρα θα μπορούσε να είναι βασική σε ομάδα της Serie A.

Η «μαύρη γαζέλα» του ιταλικού βόλεϊ, που συγκαταλέγεται στις πρώτες σκόρερ της Α2, ενώ ήταν και τοπ σκόρερ του τελευταίου Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νεανίδων «χτυπάει» από τα 332 εκατοστά και μολονότι υστερεί λίγο στην υποδοχή, αποτελεί ασφαλώς τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την ελληνική ομάδα.

Πολύ καλή επίσης είναι η πασαδόρος και αρχηγός τους, Αλέσια Όρο, με πολύ σταθερές εμφανίσεις στην Club Italia, όπως επίσης και η «μιγάδα» διαγώνια, Πιάνι.