CHAMPIONS LEAGUE

Αντίο με ήττα

Αντίο με ήττα

Ανάλυσε το

Με ήττα αποχαιρέτησε το Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός καθώς η «πολυεθνική» Ποζογίλνιτσα επικράτησε με 3-1 κατά την τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης και άφησε τους «ερυθρόλευκους» στην τελευταία θέση του Δ ομίλου.

Ούτε η παρουσία του κόσμου, ούτε η παρουσία του Βίτζε Κόϊστρα αρκούσαν στον Ολυμπιακό προκειμένου να φθάσει στην 2η νίκη του στο φετινό Τσάμπιονς Λίγκ.

Η Ποζογίλνιτσα με περισσότερο πάθος και… ενθουσιασμό, πολύ καλό μπλοκ και αποτελεσματικές επιθέσεις επικράτησε του Ολυμπιακού με 3-1 και πλασαρίστηκε στην 3η θέση του ομίλου αφήνοντας τους Πειραιώτες ουραγούς…

Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός έχοντας εκτός του Ντιάτσκοφ, είχε την ατυχία να έχει και σε άσχημη μέρα τον Κλάρκ που αποσύρθηκε από τον δεύτερο σετ και έπειτα, όμως και ο Τζελάτη δεν κατάφερε να προσπεράσει το… «Σινικό» τοίχος της Αυστριακής ομάδας.

Οι Πειραιώτες με χαμηλά ποσοστά στην επίθεσή και χωρίς ιδιαίτερη πίεση από την γραμμή του σερβίς και με το μπλοκ να είναι «απενεργοποιημένο», άργησαν να μπούνε στον αγώνα και μοιραία γνώρισαν την ήττα από τους «κυανοκίτρινους» του Λούκα Σλάμπε που καταχειροκροτήθηκαν από τους 50 φιλάθλους τους που βρέθηκαν στο Ρέντη.  

Τις προσπάθειες των παικτών του Ολυμπιακού παρακολούθησε από τα επίσημα του γηπέδου και ο νέος κεντρικός της ομάδας Βίτζε Κόϊστρα, ο οποίος όμως είχε λίγες φορές την ευκαιρία να χειροκροτήσει.

 Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά μπόρεσε να κοντράρει τους Αυστριακούς από το δεύτερο σετ του αγώνα και έπειτα, αφού στο πρώτο τα απανωτά «στοπ» στον φιλέ έδωσαν το προβάδισμα στην Ποζογίλνιτσα με 0-1 (18-25).

Ωστόσο στο δεύτερο σετ και παρά το γεγονός πως η Ποζογίλνιτσα είχε τον έλεγχο από την αρχή ο Ολυμπιακός προσπάθησε να το γυρίσει στο τέλος.

Η ομάδα του Κλάνγκεφουρτ προηγήθηκε με 8-4, 8-12 και λίγο αργότερα με 12-16. Ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν σε 16-18 με μπλοκ του Χριστοφιδέλη στον Νας και σε 21-212 με επίθεση του Τακουρίδη. Ο Καζάζης πέρασε τον Ντιάτσκοφ στη θέση του Προύσαλη σε μια προσπάθεια του να γυρίσει το σετ, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι του Σλάμπε  με τους Νας, Κοντσίλα και Σιμεόνοφ έφθασαν στο 23-25 και το 0-2.

Στο τρίτο σετ ο Ολυμπιακός έδειξε να «ξυπνά από τον λήθαργο προηγούμενος με 13-10 και 16-13, ενώ με τους Χριστοφιδέλη και Τζελάτη η διαφορά ανέβηκε στο +4 κάνοντας το 20-16. Οι «ερυθόλευκοι» με τον Τζελάτι να πιέζει δυνατά από την γραμμή του σερβίς έκαναν το 23-18 και στο τέλος με άσο του νεαρού διαγώνιου έφθασαν στο 25-18 μειώνοντας σε 1-2.

Στο τέταρτο σετ η Ποζογίλνιτσα αν και έκανε το 1-3, ο Ολυμπιακός προσπέρασε με 4-3 και 5-4, ωστόσο το μπλοκ των φιλοξενούμενων τους έδωσε εκ νέου το προβάδισμα με 5-8…

Οι Πειραιώτες όμως με τον Τζελάτη μείωσαν σε 8-9, ωστόσο οι «κυανοκίτρινοι» κατάφεραν να ξεφύγουν με το 8-11. Ο Ολυμπιακός έχοντας πιάσει ρυθμό και με τα λαθη της Ποζογίλνιτσα ισοφάρισε σε 12-12 και με το μπλοκ στον Βαβρίνσκι να πάρει προβάδισμα με 14-13. Η Ποζογίλνιτσα όμως γύρισε το παιχνίδι και με δύο συνεχόμενα μπλοκ από Βολφαστράατερ και Σάλτερ έκανε το 14-16 και με το άστοχο σερβίς του Τζελάτη λίγο αργότερα το 15-17.

Ένας πόντος του Κοκινάκη και το μπλοκ του Μαρούλη στον Σιμεόνοφ έφεραν τους Πειραιώτες στο 18-18, ενώ ο Χριστοφιδέλης το 19-19. Ο Βούλγαρος ακραίος της Αυστριακής ομάδας όμως με δύο προσωπικούς του πόντους έδωσε το προβάδισμα κάνοντας το 19-21 και με τον Νας να περνά μια χαμένη μπαλιά το 20-22. Με εντυπωσιακό άσο ο Κόντσιλα έγραψε το 20-23. Ο Νας έκανε το 21-24 και με εντυπωσιακό στοπ Βαβρίνσκι στον Τζελάτι το 21-25 και το 1-3.

Τάδε έφη…

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης είπε: «Αργήσαμε να μπούμε στο παιχνίδι. Είναι μία αγωνιστική βδομάδα που περιέχει το φάιναλ-4 του Λιγκ Καπ και αυτό ίσως μας επηρέασε λίγο. Κάναμε την προσπάθεια μας, ξέραμε ότι δεν είχαμε ελπίδες πρόκρισης και νομίζω ότι η αντίπαλη ομάδα έπαιξε πιο ελεύθερα και νίκησε δίκαια. Το μυαλό μας είναι ξεκάθαρα πλέον στο παιχνίδι της Παρασκευής κόντρα στον Άρη για να πάμε στον τελικό κι εκεί να κατακτήσουμε τον πρώτο μας στόχο εντός Ελλάδας. Λόγω του τραυματισμού του Ντιάτσκοφ και λόγω ότι έχουμε δύο κεντρικούς η κούραση είναι λίγο μεγαλύτερη, αλλά αγωνιστικά μας βοηθάει να έχουν όλοι οι παίκτες ρυθμό. Πρέπει να πετύχουμε τον πρώτο στόχο μας και είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους μας. Οι Σφενδυλάκης, Κόιστρα ήταν εδώ σήμερα, ελπίζουμε μαζί με τον Ντιάτσκοφ να μπούν γρήγορα για να είμαστε έτοιμοι».
 
Ο πασαδόρος του Ολυμπιακού Θάνος Μαρούλης δήλωσε: «Δεν κάναμε αυτό που θέλαμε. Το πρώτο σετ είναι μία εικόνα που έχουμε ξαναδεί φέτος, μπαίνουμε λίγο κοιμισμένοι. Πρέπει να περάσει λίγο χρονικό διάστημα για να βάλουμε τα δυνατά μας. Στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν μας πείραξε τόσο όσο τώρα. Στεναχωριόμαστε επίσης γιατί  η παρουσία του κόσμου ήταν δυναμική και δυστυχώς δεν τον ανταμείψαμε. Ελπίζω όμως να τους το ανταποδώσουμε άμεσα με το Λιγκ Καπ».
 
Ο κορυφαίος των ερυθρολεύκων Αινείας Τζελάτι είπε: «Όποτε μπορώ βοηθάω την ομάδα. Είναι η δουλειά μου όταν μου πει ο προπονητής να μπω μέσα, πρέπει να μπω και να βοηθήσω. Είμαστε στεναχωρημένοι, θέλαμε να νικήσουμε για να φύγουμε με το κεφάλι ψηλά. Έτσι είναι όμως ο αθλητισμός, δεν έχει πάντα χαρές και πλέον προχωράμε. Κοιτάμε τώρα το Λιγκ Καπ και θέλουμε να πάμε να το σηκώσουμε».
 

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 18-25, 23-25, 25-18, 21-25
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καζάζης): Χριστοφιδέλης 10 (10/27 επ,  65% υπ – 47% άριστες), Γιούρισιτς 6 (4/8 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Προύσαλης, Κοκκινάκης 16 (14/26 επ, 2 μπλοκ, 63% υπ – 44% άριστες), Κλαρκ 2 (2/10 επ), Τακουρίδης 8 (5/12 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ)/ Στεφάνου (λ, 75% υπ – 50% άριστες), Βαλουδάκης (λ),  Μαρούλης 2 (μπλοκ), Ντιάτσκοφ, Σωτηρίου, Τζελάτι 19 (14/26 επ, 3 άσσοι, 2 μπλοκ)
 
ΠΟΣΟΓΙΛΝΙΤΣΑ (Κότνικ): Πάλγκουτ 2 (1 άσσος, 1 μπλοκ), Βολφαχρστάλερ 9 (5/5 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ), Βράβρζιντσικ  12 (9/27 επ, 3 μπλοκ, 70% υπ – 57% άριστες), Κοντσίλια 14 (5/8 επ, 3 άσσοι, 6 μπλοκ), Σιμεόνοφ 20 (16/30 επ, 4 μπλοκ, 36% υπ- 29% άριστες), Νας 16 (16/32 επ) / Κόβατσιτς (λ, 61% υπ -41% αριστες), Ροκαμόρα 1 (1/2 επ), Σάτλερ 1 (μπλοκ), Πούσνικ.