Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Απέδρασε με δίποντο ο Παναθηναϊκός

Απέδρασε με δίποντο ο Παναθηναϊκός

Ανάλυσε το

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε πολύ στον Εύοσμο και χρειάστηκε το τάι μπρέικ για να αποδράσει από την έδρα του μαχητικού Αίαντα.

Με αυτό το αποτέλεσμα οι “πράσινες” βρίσκονται πλέον στο -4 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ενώ ο Αίας είναι στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.

Η γηπεδούχος ομάδα στο πρώτο σετ ξέφυγε με 11-7 με τον ΠΑΟ να ροκανίζει τη διαφορά (13-11) να προηγείται με 17-18 αλλά στη συνέχεια να μην μπορεί να αποφύγει ένα σερί 8-3 για να το 1-0 των γηπεδούχων.

Στα επόμενα δύο, ο ΠΑΟ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης ισοφαρίζοντας και κάνοντας την ανατροπή 1-2 σετ. Ωστόσο, ο Αίας δεν άφησε το παιχνίδι και κατέκτησε σχετικά εύκολα το δ’ σετ για να ακολουθήσει μεγάλη μάχη στο τάι μπρέικ.

Εκεί, το αρχικό 2-5 του Παναθηναϊκού δεν είχε συνέχεια με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν πόντο, πόντο και τον Αίαντα να χάνει κόντρα επίθεση στο 13-13 με τις φιλοξενούμενες να παίρνουν τελικά το σετ και το ματς.

Οι δυο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη Τετάρτη, αυτή τη φορά στην έδρα του Παναθηναϊκού για τους «16» του Κυπέλλου.

Τάδε έφη…

Ηλίας Ζωλασταθιάδης: «Δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι από το σημερινό ματς γιατί είχαμε μεγάλη ευκαιρία να νικήσουμε μια από τις καλύτερες ομάδες. Δείξαμε όμως ότι είμαστε σε καλό δρόμο και προτιμούμε να δουλεύουμε με αυτούς που θέλουν να είναι στο γήπεδο και να παλεύουν».

Δημήτρης Καζάζης: «Σήμερα πραγματοποιήσαμε μια μέτρια έως κακή εμφάνιση και δυστυχώς το γεγονός ότι δεν πετύχαμε μία ‘καθαρή’ νίκη, μας απομακρύνει από διεκδίκηση της 1ης θέσης. Παράλληλα, η σημερινή αναμέτρηση μας χτύπησε το καμπανάκι για το παιχνίδι της Τετάρτης κόντρα στον Αίαντα. Πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι και να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο στον αντίπαλο, καθώς δεν μπορούμε να ρισκάρουμε για οτιδήποτε απρόοπτο και να προκριθούμε στην επόμενη φάση όπως επιτάσσει η ιστορία του Συλλόγου».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 25-21, 18-25, 21-25, 25-20, 13-15

Αίας (Ζωλασταθιάδης): Βλάχου, Τζούριτς, Ανδρονικίδου, Κλέπκου, Τζιαρλη, Κούση, Γεωργιάδου –λ / Φαλέγκα, Αποστολίδου, Ξανθοπούλου.
Παναθηναϊκός (Καζάζης): Χρυσομάλλη, Κωνσταντινίδου, Πολ, Μερτέκη, Ρίτσι, Φιλντ, Ρόγκα -λ / Λαγουδάκη, Καββαδία, Καρπουζά