Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Από τα χέρια της Αμερικανίδας Μπέντα Γκάμπριελ οι φετινές πάσες στον Ηλυσιακό

Από τα χέρια της Αμερικανίδας Μπέντα Γκάμπριελ οι φετινές πάσες στον Ηλυσιακό

H Αμερικανίδα πασαδόρος Γκάμπριελ Μπέντα της γαλλικής Ίστρ, αποτελέσει το πρώτο ξένο μεταγραφικό απόκτημα  του Ηλυσιακού στην φετινή προσπάθεια της ομάδας της Καταλιν Κις για διάκριση.

Η 26χρονη «μαέστρος» αναμένεται να βοηθήσει την αθηναϊκή ομάδα με την εμπειρία τριών χρόνων που έχει από την παρουσία από δύο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Γεννημένη την Πρωταπριλιά του 1996 στο Ράλεϊ της Βόρειας Καρολίνας η ύψους 1.82μ νεοαποκτηθείσα άσος της ομάδας των Ιλισίων, έχει αγωνιστεί στο Πανεπιστημιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ με τις ομάδες της Τζόρτζια και της Ατλάντα. Στη συνέχεια πέρασε τον Ατλαντικό για λογαριασμό της σουηδικής Γκισλάβεντ (2018-2019), καταλαμβάνοντας την 3η θέση στο Κύπελλο.

Επόμενος σταθμός της καριέρας της ήταν τη σεζόν 2019-2020 η Γαλλίας, αρχικά η Σενς Ολυμπικ (Α2), ομάδα της Α2 Γυναικών και την φετινή σεζόν η Ιστρ (Α2), με την οποία κατέκτησε το Amateur French Cup 2021/22.

Μάλιστα στην Ίστρ, η “Γκάμπι” ήταν συμπαίκτρια με την συμπατριώτισσά της κεντρική Αναϊκά Λεγκρός, δίδυμη αδελφή της άσου του Ηλυσιακού, Ντέσα Λεγκρός.

Η Μπέντα άρχισε να παίζει βόλεϊ σε ηλικία εννέα ετών, καθώς οι γονείς της ως θαυμαστές της Αμερικανίδας άσου, Γκάμπριελ Ρις, την φώναζαν «Γκάμπριελ». Εκτός από το βόλεϊ, η Μπέντα, που έχει άλλα δύο αδέλφια δοκίμασε το ταλέντο της σε μπάσκετ και τένις, αλλά προτίμησε το βόλεϊ λόγω της ομαδικότητας του αθλήματος.

Η νέα πασέρ του Ηλυσιακού έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Georgia Tech των ΗΠΑ.

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
29/04/2024

Στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Το στενό μαρκάρισμα της ΑΕΚ στην Εύα Χαντάβα –όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει- απέδωσε και η 33χρονη ακραία επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα,...