CEV CUP

Απογοήτευσε και στην Ευρώπη

Απογοήτευσε και στην Ευρώπη

Ανάλυσε το

Οι αποκαρδιωτικές εμφανίσεις του Ολυμπιακού συνεχίστηκαν και στην Ευρώπη καθώς η Γάνδη με το 3-0  (18-25, 19-25, 25-27)πέρασε αβίαστα και εύκολα από το κλειστό του Ρέντη επαναφέροντας στις «ερυθρόλευκες» εικόνες από το ντέρμπι «αιωνίων»…

Με την Βέσοβιτς να είναι εκτός αγώνα, η Μποσκάτσι ωσεί παρών στο γήπεδο, η Μπραμπόροβα σε κακή μέρα, αλλά και η υποδοχή και επίθεση σε ποσοστά κάτω του 50%, ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει τίποτα από την αναμέτρηση.

Αντίθετα οι Βελγίδες της Γάνδης φρόντισαν να παρουσιαστούν αρκετά διαβασμένες και με καλό μπλοκ και αποτελεσματικές επιθέσεις και σερβίς που δημιούργησε πρόβλημα στην υποδοχή του Ολυμπιακού έφθασε εύκολα στη νίκη που τις δίνει και το απόλυτο προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση εν όψει του επαναληπτικού στο Βέλγιο.

Κακό ξεκίνημα

Οι «ερυθρόλευκες» του Γιάννη Νικολάκη έχοντας εκτός την Βέσοβιτς ξεκίνησαν καλά και με την Μπραμπόροβα να παίρνει τις επιθέσεις προηγήθηκαν με 6-4. Η Γάνδη ισοφάρισε σε 6-6 και 7-7, όμως φρόντισε με δύο  μπλοκ σε Μποσκάτσι και Μπραμπόροβα έκανε το 7-9 και λίγο αργότερα το 8-12.

Με τις «ερυθρόλευκες» να μην τελειώνουν τις επιθέσεις τους και την Γάνδη να πιέζει από το σερβίς και οι Γουίλουμπι, Γκόμανς και Γκολιάτ να είναι πολύ καλές στις επιθέσεις τους η διαφορά πήγε στο 11-20 και 12-20… Ο Ολυμπιακός το μόνο που κατάφερε να κάνει ήταν να μαζέψει την διαφορά μειώνοντας στο 17-2 3, ωστόσο η Βέρχουλστ έκανε το 18-25 και το 0-1 για την ομάδα του Βελγίου.

Πίεσε στο σερβίς και καθάρισε

Το καλό ξεκίνημα που πραγματοποίησαν οι Πειραιώτισσες με το 3-0 έδωσε ελπίδες πως ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να επιστρέψει, ωστόσο όλοι λογάριαζαν χωρίς την Γάνδη. Η ομάδα του Βελγίου με ένα σερί 6-0 έκανε το 3-6,όμως με νορμάλ σερβίς έδωσε την ευκαιρία στις γηπεδούχες του Νικολάκη να έχουν καλή υποδοχή και επίθεση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να είναι στο 10-10 και να είναι κοντά στο σκορ μέχρι το 13-14 όταν και η Χριστοδούλου έπιασε στο μπλοκ την Γκόμανς. Αυτή ήταν όμως και η μικρότερη διαφορά στο σετ μεταξύ των δύο ομάδων αφού η Γάνδη πίεσε στο σερβίς και δημιούργησε ξανά προβλήματα στην υποδοχή του Ολυμπιακού. Έτσι με το μπλοκ να σταματά τις κακές επιθέσεις των «ερυθρολεύκων» και με τις Γουίλουμπι και Γκόμανς να περνάνε τις επιθέσεις του η διαφορά ανέβηκε στο 14-19 για να έρθει το 19-25 για τις Βελγίδες και με χαρακτηριστική ευκολία να κάνουν το 0-2.

Ανατροπή με άσο

Το τρίτο σετ του αγώνα ήταν και το πλέον ισορροπημένο αφού ο Ολυμπιακός φρόντισε να είναι πιο ανταγωνιστικός από τα προηγούμενα δύο και να πηγαίνει πόντο –πόντο με την Γάνδη. Με τις Μποσκάτσι, Μπραμπόροβα και Γιώτα να είναι θετικές στο φιλέ ο Ολυμπιακός έκανε το 10-8 όμως η Γάνδη φρόντισε να ισοφαρίσει σε 12-12 και 13-13. Ένα μικρό σερί από τις Βελγίδες έφερε το 13-15 και το 15-17, όμως Βλαχάκη και μια άστοχη επίθεση της Γκόμανς έγραψε το 17-17.

Δύο συνεχόμενα λάθη από πλευράς Ολυμπιακού έδωσαν εκ νέου αέρα δύο πόντων στην Γάνδη αναγκάζοντας τον Νικολάκη να ζητήσει τάϊμ-αουτ. Ο Ολυμπιακός όμως με την Γιώτα και τα λάθη των Βελγίδων έκανε το 20-20 και 21-21 για να περάσει μπροστά με 23-22 έπειτα από την άστοχη επίθεση της Γκόμανς.

Το μπλοκ της Κωνσταντινίδου στην Γουίλουμπι έφερε το 24-22 όμως το λάθος σερβίς της Χριστοδούλου έκανε  το 24-23 και το 2ο λάθος της Χριστοδούλου του 24-24. Το μπλοκ στην Μποσκάτσι έγραψε το 24-25 για την Γάνδη , αλλά η Μπραμπόροβα ισοφάρισε σε 25-25. Ωστόσο το λάθος σερβίς της Μπραμπόροβα και ο άσος της Γουίλουμπι έκαναν το 25-27 και το 0-3 για την Γάνδη που ήταν καλύτερη και σοβαρότερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.  

Το… «κλειδί»

Το τραγικό ποσοστό σε επίθεση και υποδοχή του Ολυμπιακού έδωσε τη νίκη στην Γάνδη που απλά έκανε τα τυπικά για να κερδίσει. Όταν η διαγώνιος του Ολυμπιακού Λετίσια Μποσκάτσι είναι σε…. άλλο γήπεδο και δεν δίνει βοήθεια και η Μπραμπόροβα δεν τελειώνει τις επιθέσεις της τότε είναι απόλυτα φυσικό το 0-3…

Με τη γλώσσα των αριθμών

Ολυμπιακός (Νικολάκης) : Χριστοδούλου 3, Γιώτα 8, Κωνσταντινίδου 5, Βλαχάκη 5, Μπραμπόροβα 13, Μποσκάτσι 7, Κονόμι (56%), Λαμπρούση 1, Τέζα 1, Κοκκινάκη.

Γάνδη (Ντε Ενό): Ντιβού 4, Γκολιάτ 10, Γουίλουμπι 11, Ντε Βάλκενιρ 6, Βέρχουλστ 8, Γκόμανς 17, Λεμέϊ (λ 73%), φλαμάν 1, Βαν Κλέμπουτε.