BEACH VOLLEY

Αποκλείστηκαν οι Καλιόζης/Καρδούλιας – Τα ζευγάρια του κυρίως ταμπλό της Ίου

Αποκλείστηκαν οι Καλιόζης/Καρδούλιας – Τα ζευγάρια του κυρίως ταμπλό της Ίου

Με 8 ελληνικές ομάδες (4 ανδρών- 4 γυναικών), καθώς στα σημερινά προκριματικά του Μυλοπότα οι νεαροί πρωταθλητές μας, Δημήτρης Καλιόζης και Γιάννης Καρδούλιας, δεν κατάφεραν να περάσουν στην επόμενη φάση, θα διεξαχθεί αύριο Πέμπτη το σερβίς των 4 ομίλων του κυρίως ταμπλό ανδρών – γυναικών του «Beach Pro Tour Ios Futures 2023».

Στους πρωινούς αγώνες των προκριματικών της Τετάρτης οι «rookies» στο τουρνουά της Ίου, αθλητές μας, ο Ροδίτης Καλιόζης και ο Καρδούλιας από την Κω, προσπάθησαν για το καλύτερο κόντρα στο δίδυμο από την Αυστραλία, Potts/Anyang.

Ωστόσο με μόλις μία φετινή προπόνηση, λόγω Πανελληνίων, αλλά και… κόντρα άνεμο, οι αθλητές από τα Δωδεκάνησα αρκέστηκαν τελικά στις πολύτιμες εμπειρίες από την 3η τους παρουσία σε διεθνές τουρνουά.
Στο α’ σετ οι Δωδεκανήσιοι αθλητές του Κώου προπονητή και πατέρα του διεθνούς μας άσου Δημήτρη Χατζηνικολάου, Αλκιβιάδη, προηγήθηκαν με 15-11 των αντιπάλων τους και μολονότι έφτασαν σε σετ μπολ 20-19, βρέθηκαν από τρία σερί λάθη πίσω στα σετ, 0-1.
Στο β’ σετ οι ΚαλιόζηςΚαρδούλιας μπήκαν δυνατά στο ματς, πήραν κεφάλι στο σκορ με 4-2, αλλά τα πιο έμπειρα και μεγαλύτερα σε ηλικία «καγκουρό» με αντεπίθεση διαρκείας και ανεβασμένο μπλοκ ξέφυγαν με ένα επί μέρους σερί 1-9, 5-11 για να φτάσουν εύκολα με 21-8 στη νίκη επί της ελληνικής ομάδας, που λόγω του δυνατού αέρα, δεν κατάφερε να κάνει το παιχνίδι της.

«Στην 3η διεθνή παρουσία μας ως ζευγάρι, μετά τα περσινά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα U20 και U18  σε Τουρκία και Λουτράκι αντίστοιχα, ήρθαμε στην Ίο να διεκδικήσουμε την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό. Σήμερα κάναμε την προσπάθειά μας, αλλά ερχόμαστε και οι δύο από Πανελλήνιες, οπότε σε σχέση με πέρυσι δεν είχαμε φέτος χρόνο, για προπονήσεις. Χθες κάναμε στο Μυλοπότα την πρώτη μας φετινή προπόνηση ως ζευγάρι, οπότε λογικό ήταν να μην μπορέσουμε να ανταποκριθούμε όπως θα θέλαμε στις απαιτήσεις του αγώνα» δήλωσε ο 18χρονος διαγώνιος του ΑΟ Αθλοπαιδιών Κω, Γιάννης Καρδούλιας, που ελπίζει να περάσει στο Πολυτεχνείο.

Από την πλευρά του ο συνομήλικός συμπαίκτης του Καρδούλια και ακραίος του Α.Π.Σ Φλόγα Ρόδου, Δημήτρης Καζλιόζης, που θέλει να σπουδάσει Φυσιοθεραπεία ή Γυμναστική Ακαδημία, είπε για το ματς αλλά και το τουρνουά:  «Μπήκαμε δυνατά, απέναντι σε ένα δύσκολο αντίπαλο, αλλά ο δυνατός αέρας δεν μας βοήθησε τόσο πολύ στο παιχνίδι μας. Προσπαθήσαμε, κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε, το διασκεδάσαμε και συνεχίζουμε την προσπάθειά μας. Οι εντυπώσεις μας από το τουρνουά είναι πολύ θετικές, το επίπεδο είναι πολύ υψηλό, ενώ τόσο οι εγκαταστάσεις στο Μυλοπότα, όσο και οι συνθήκες είναι πολύ καλές».

Έπειτα λοιπόν από συνολικά 19 συναρπαστικές μονομαχίες για την προκριματική φάση ανδρών-γυναικών  την πρόκριση στους ομίλους του κυρίως ταμπλό των ανδρών κατέκτησαν οι εξής ομάδες:  Bedritis/Rinkevics (Λετονία), Chouikh/Altwies (Γαλλία), Mol, M./Sunde (Νορβηγία), Ciemachowski/Groszek (Πολωνία).

Στις γυναίκες αντίστοιχα τα 4 εισιτήρια για τις 16 ομάδες του κυρίως ταμπλό «σφράγισαν» οι εξής: Katie/Aly (Καναδάς), Hollas/H. Soomets (Εσθονία), Grudzinskaite G./Grudzinskaite R. (Λιθουανία), Frasca/Gardini (Ιταλία).

Δείτε ΟΛΑ τα αποτελέσματα των προκριματικών Beach Pro Tour Ios Futures 2023: https://en.volleyballworld.com/beachvolleyball/competitions/beach-pro-tour/2023/futures/ios-island-gre/schedule/

Οι αγώνες των ομίλων του κυρίως ταμπλό των ελληνικών ομάδων:

Γυναίκες:
Α’ όμιλος: 08:30:
Νajul/Peralta (Aργεντινή) – Ματιάδη/Σιρίνινα
Β’ όμιλος: 09:20: Gonzalez/Guidareli (Ισπανία) – Περδικάκη/Αντωνακάκη
C’ όμιλος:10:10: Μαναβή/Καλαμαρίδου – Frasca/Gardini (Iταλία)
D’ όμιλος: 11:00: Friedl/Schützenhöfer – Ματίου/Τριανταφυλλίδη

Άνδρες

Α’ όμιλος: 12.00: Azaad/Bueno (Αργεντινή) – Αντιόλ/Στ. Τζιουμάκας
Β’ όμιλος: 12.50: Bercik, V./Dzavoronok – Ιωαννίδης/Παπαδημητρίου
C’ όμιλος: 13.40: Williams/Danilo (Ν. Αφρική) –Ντάλλας/Χατζηνικολάου
D’ όμιλος: 14.30: Τερζόγλου/Κανέλλος (– Ciemachowski/Groszek (Πολωνία)

Το πρόγραμμα του τουρνουά

Πέμπτη 22/6

09.00-19.30 Αγώνες ομίλων κυρίως ταμπλό ανδρών-γυναικών

Παρασκευή 23/6

09.00-19.30 Αγώνες ομίλων κυρίως ταμπλό ανδρών-γυναικών – Προημιτελικοί

Σάββατο 24/6

10.00-14.00 Ημιτελικοί

14.00-16.00 Αγώνες 3ης θέσης

16.00-18.00: Τελικοί (Cosmote TV)

Χορηγοί της διοργάνωσης

 H Εταιρία τουριστικών επιχειρήσεων LUXURIOUS

Η VISA

H ακτοπλοϊκή εταιρεία «Blue Star Ferries»

H ακτοπλοϊκή εταιρεία «Fast Ferries»

To επίσημο αθλητικό ποτό των μεγαλύτερων αθλητικών διοργανώσεων «Powerade»

Το εργομετρικό κέντρο «ΘΗΣΕΑΣ»

Tο πρώτο ηλεκτρονικό πολυκατάστημα E-SHOP

Η Εταιρία ένδυσης SALTY SLANG

Η Εταιρία sports marketing SUI Hellas

Η Cosmote TV

Η πολυμεσική αθλητική πλατφόρμα Sportal.gr