DARK ROOM

Απόλαυσαν το… amore τους στο πανί!

Απόλαυσαν το… amore τους στο πανί!

Το Volleyplanet ήταν στα Odeon Cosmpolis για την α’ πρώτη προβολή της ταινίας “Amore Mio”, της πρώτης ελληνικής ταινίας που έχει ως θέμα το βόλεϊ και σας μεταφέρει όλα όσα είπανε οι “εραστές” του φιλέ στις κάμερες της NOVA, που με την τανία του Χρήστου Δήμα, έφτασε τις 125 συμπαραγωγές!

Πόσες φορές παρακολουθώντας έναν αγώνα βόλεϊ δεν αναφωνήσατε «εεε όχι… Αυτά δεν γίνονται ούτε στο… σινεμά»!

Κι όμως… Από χθες ο ελληνικός κινηματογράφος αποτελεί έναν από τους καλύτερους πρεσβευτές του αγαπημένος μας αθλήματος, καθώς στην νέα ταινία του σκηνοθέτη, Χρήστου Δήμα «Amore Mio», «παντρεύει» με τον καλύτερο τρόπο το βόλεϊ με την 7η τέχνη.

mouratidis_triantafyllidou

Με «μότο» λοιπόν ο «έρωτας είναι ομαδικό παιχνίδι» η ιστορία της πρώτης ελληνικής ταινίας που εμπνέεται από το φιλέ του βόλεϊ, θέλει τον Πάνο (Φάνη Μουρατίδη), προπονητή γυναικείας ομάδας βόλεϊ, να ενδίδει στο έντονο ερωτικό φλερτ μιας αθλήτριας (Ιωάννας Τριανταφυλλίδου) απατώντας τη σύζυγο και μητέρα (Μυρτώ Αλικάκη) του νεογέννητου ιού του.

Στην ταινία, που αποτελεί ριμέικ της ιταλικής επιτυχίας «Maschi Contro Femmine», μεταξύ των παραπάνω πρωταγωνιστών, παρελαύνει ένα απίστευτο καστ πολλών γνωστών ηθοποιών, όπως οι Ναταλία Τσαλίκη, , Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Τάκης Σπυριδάκης, Πάνος Μουζουράκης, Αθηνά Οικονομάκου, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Ιωάννα Πηλιχού, Ελίνα Μάλαμα, Γιώργος Χρανιώτης, Αλέξανδρος Γιάννου και Αλεξάνδρα Παλαιολόγου. Οι στίχοι και μουσική έχουν την “υπογραφή” του Κωστή Μαραβέγια.

spyridakis

Στη πρόσφατη λοιπόν α’ προβολή στην της ταινίας, που βγαίνει επισήμως στις αίθουσες στις 19 Μαρτίου, πολλοί από τους πρωταγωνιστές του φιλέ, αλλά και του χώρου του θεάματος, τίμησαν με την παρουσία τους την 125η συμπαραγωγή της ΝΟVA δηλώνοντας τον έρωτά τους τόσο για το βόλεϊ, όσο και για τον καλό ελληνικό κινηματογράφο.

amore_mio

Οι άνθρωποι του βόλεϊ μάλιστα βγαίνοντας από την αίθουσα, είχαν μόνο καλά λόγια να πούνε για μια ταινία την οποία ένιωσαν «δικιά τους» και σε πολλές από τις σκηνές της αναγνώρισαν πολλές αντίστοιχες δικές τους στιγμές.

Μάριος Γκιούρδας: “Είχα την τύχη και παρακολουθήσα από κοντά τα γυρίσματα της ταινίας και μπορώ να πω ότι είναι πολύ ομορφη.  Είναι σημαντικό που το βόλεϊ συμμετέχει σε μία ταινία που προβάλλεται στους κινηματογράφους”.

Δήμητρα Λυκογιάννη (Προπονήτρια ΓΣ Ηλιούπολης): “Ήταν μία πολύ ωραία ταινία, πολύ ευχάριστο που διαφημίζεται και το άθλημα και ελπίζουμε να υπάρχει και συνέχεια. Ευχομαι ο κόσμος να το προσελκύσει περισσότερο μέσα από την ταινία “, ενώ αναφερόμενη σε κάποια στοιχεία που της θύμισαν δικές της στιγμές στην ταινία ήταν στο κοουτσάρισμα και το άγχος του παιχνιδιού”.

Ζένια Τσίμα (ακραία Παναθηναϊκού): “Η ταινία είχε πολύ γέλιο και την χαρήκαμε πάρα πολύ. Σίγουρα γίνεται μία προσπάθεια να αναβαθμίσουμε το άθλημα και πιστεύω πως μέσα από το καστ όλων αυτών των υπέροχων ηθοποιών, αλλά και την ίδια την ταινία, μπορεί να διαφημιστεί περιοσσότερο το βόλεϊ” υποστήριξε η άσος του τριφυλλιού, που στη σχέση Μουρατίδη-Ιωαννίδου αναγνώρισε κάτι από τη δική της σχέση με τον σύζυγό της και τεχνικό του “τριφυλλιού”, Γιώργο Ρούση.

“Πιστεύω ότι στο παρελθόν, αλλά και σήμερα έχουν γίνει πολλές σχέσεις, έχουν δημιουργηθεί οικογένειες και τον παν είναι να ξέρεις να κρατάς τις ισορροπίες” τόνισε η Τσίμα η οποία χαρακτήρισε τον έρωτα ευκολότερο από το βόλεϊ. “Μοιάζουν μεταξύ τους αυτά τα δύο… Αν και ο έρωτας είναι πιο απλός… Εκεί χρειάζεται μόνο να αγαπάς τον άλλον… Το βόλεϊ έχει πολλά κα περίπλοκα συστήματα, είναι γενικά πιο δύσκολο.”

gkiourdas_andreadis_ilits

Σουλτανόπουλος Δημήτρης (κεντρικός Α.Ο Κηφισιάς): “Είναι ευχάριστο που βγήκε μία ταινία με θέμα το βόλεϊ και θεωρώ πως βοηθά το άθλημά μας να διαφημιστεί περισσότερο και να γίνει πιο αναγνωρίσιμο και πιο ευχάριστο στον κόσμο που θέλει να το παρακολουθήσει” ενώ αναφερόμενος στη σχέση του προπονητή με την αθλήτρια, δεν έκρυψε το θαυμασμό του λέγοντας “πως αν είσαι προπονητής σε μία γυναικεία ομάδα είναι λόγικο να ερωτευτείς μία τέτοια αθλήτρια, όπως η πρωταγωνιστρία της ταινίας”.

Χαρά Παπαδοπούλου (πασαδόρος Παναθηναϊκού): “Σίγουρα είναι μία πολύ καλή πρωτοβουλία, που ενισχύει το άθλημά μας. Κάποιες σκηνές προέβαλλαν τη χαρά και την αγωνία,  συναισθήματα που μπορεί να νιώσει κάποιος αθλητής και το περιβάλλον του” ενώ απαντώντας αν θα μπορούσε να ερωτευτεί τον προπονητή της δήλωσε “όλα μπορούν να συμβούν στη ζωή, όπως και στο γήπεδο…”

Τσέντομιρ Ίλιτς (διαγώνιος ΑΕΚ): “Πολύ ωραία ταινία, γελάσαμε, περάσαμε καλά και είναι πολύ ωραίο που προβάλλει περισσότερο το άθλημά μας στο κοινό. Το μόνο στοιχείο, που μπορώ να δώ σε σχέση με την πλοκή της ταινίας στο μέλλον είναι τον εαυτό μου ως προπονητή. Αλλά όχι σε γυναικεία ομάδα, γιατί όπως είδαμε και στην ταινία είναι δύσκολο να έχεις γυναίκες αθλήτριες. Πάντως το βόλεϊ έχει κοινά στοιχεία με τον έρωτα, γιατί για να παίζεις αυτό το αθλημα πρέπει να το αγαπάς. Όπως και για εμένα, το βόλεϊ είναι η ζωή μου και είμαι ερωτευμένος με αυτό”.

papaioannou_patsi

Αθηνά Πάτση (διαιτητής): “Ήταν μία πάρα πολύ ωραία εμπειρία, συμμετείχα δύο μέρες στα γυρίσαματα, όπου έκανα τη διατητή. Στην πρώτη σκηνή ο κόουτς Φάνης Μουρατίδης, σε κάποια παράβαση της ομάδας του, ένα φιλε, διαμαρτυρήθηκε, πήρε κίτρινη κάρτα προειδοοποίησης, αλλά συνέχισε να διαμαρτύρεται και εν συνεχεία, όπως λέει ο κανονισμός, τιμωρήθηκε. Στο τέλος επίσης είχαμε και μία σκηνή με τον Πάνο Μουζουράκη, που πανηγυρίζαμε επειδή η ομάδα πήρε το πρωτάθλημα. Είχαμε πολύ ωραία ατμόσφαιρα και όλοι τους ήταν επαγγελματίες. Με τις οδηγίες άλλωστε πετύχαμε άμεσα το αποτέλεσμα που ηθελε ο κ. Δήμας και σε αντίθεση με τους αγώνες, δεν υπήρχε άγχος”.

Αγγελική Καλαφατάκη (αθλήτρια Α.Ο Τράχωνες): “Είναι πολύ ωραία ταινία, διασκεδαστική με πολύ καλούς ηθοποιούς και είναι ευκαιρία να προβάλλουμε το άθλημά μας γιατί γενικότερα νομίζω είναι πολύ αδικημένο ως άθλημα.

Κατερίνα Ζαχαρίου (αθλήτρια Φιλίας Περάματος): “Ήταν εκπληκτική ταινία, είχε πολύ έξυπνους διαλόγους, είχε εξαιρετικό concept και πραγματικά μου άρεσε πάρα πολύ και προτείνω σε όλους ανεπιφύλακτα να την δουνε”.