PRE LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Απόλλων Καλαμάτας: «Ο αθλητισμός δεν αποτελεί χώρο μόλυνσης, όσο άλλοι…»

Απόλλων Καλαμάτας: «Ο αθλητισμός δεν αποτελεί χώρο μόλυνσης, όσο άλλοι…»

Με αφορμή το lockdown που αποφασίστηκε από την Πολιτεία στα πρωταθλήματα όλων των αθλημάτων για τον μήνα Νοέμβριο, η γυναικεία ομάδα του Απόλλωνα Καλαμάτας σε ανακοίνωση του προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, το ΔΣ της ΕΟΠΕ και τα λοιπά ερασιτεχνικά σωματεία βόλεϊ, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι “σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει ότι ο αθλητισμός αποτελεί χώρο μόλυνσης, όσο άλλοι χώροι”.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση ανακοίνωση έχει ως εξής

Αξιότιμε Υπουργέ του Αθλητισμού και κ.κ, Πρόεδρε της ΕΟΠΕ και λοιπά μέλη της διοίκησης της ομοσπονδίας, συνάδελφοι των ερασιτεχνικών ομάδων που καθημερινά δίνουμε αγώνα ζωής στα γήπεδα ,ακούγοντας τα μέτρα που ανακοίνωσε η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας θεωρούμε, ότι πρέπει όλοι να συμβάλλουμε στην προσπάθεια που κάνει το κράτος μας για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει επιφέρει ο covid 19.

Αν και θεωρούμαστε ερασιτεχνικά σωματεία ωστόσο ο τρόπος λειτουργιάς των εθνικών κατηγοριών γυναικών λειτουργεί σε πλήρη επαγγελματικά πρότυπα πολλές φόρες μάλιστα σε ανωτέρα επαγγελματικά επίπεδα.

Οι κρίκοι της αλυσίδας που συνθέτουν αυτό το αποτέλεσμα είναι πολλοί, αθλητές, προπονητές, παράγοντες, μαθητιώσα νεολαία και οικογενείας.

Όλοι λίγο πολύ βάζουν το δικό τους λιθαράκι με μοναδικό γνώμονα την ανάπτυξη του αθλητισμού και φυσικά υγιών προσωπικοτήτων και όχι παιδιών αποχαυνωμένων και υποχείρια του πληκτρολογίου.

Για την ψυχική ευεξία και σωστή ανάπτυξη είναι απαραίτητη η αθλητική δράση.

Οφείλουμε όλοι λοιπόν να μην επιτρέψουμε να έχουμε μελλοντικά ζητήματα ψυχικής υγείας της νεολαίας μας και όλοι μας να προσπαθήσουμε προς την κατεύθυνση αυτή.

Πρώτα από όλα η πολιτεία , δεύτερον εμείς που ασχολούμαστε με τον αθλητισμό.

Μια αναστολή όλων των δραστηριοτήτων τώρα θα έχει σημαντική επίπτωση οικονομική αλλά και κοινωνική.

Τηρώντας όλα τα πρωτοκολλά που μας έχετε δώσει και σε συνεργασία με την πολιτεία μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.

Πλέον όλοι έχουμε στοιχεία από που προέρχονται τα περισσότερα κρούσματα… Σε καμιά περίπτωση δεν προκύπτει ότι ο αθλητισμός αποτελεί χώρο μόλυνσης, όσο άλλοι χώροι .

Δια τούτο λοιπόν θεωρούμε ότι με τα σωστά πρωτοκόλλα και με τη συνεργασία όλων μπορούμε να συνεχίσουμε στη διεξαγωγή του πρωταθλήματος και των αγώνων.

Δε στρουθοκαμηλίζουμε αλλά αντίθετα κοιτάμε κατάματα το μέλλον….

Απόλλων Καλαμάτας

Preleague Γυναικων

PRE LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ
24/12/2023

Άνοδος για Αμαζόνες

Στην 2η θέση της βαθμολογίας ανέβηκαν οι Αμαζόνες μετά τη νίκη τους επί της Ελπίδας Αμπελοκήπων και της νίκης που πέτυχε ο ΖΑΟΝ κόντρα στον Απόλλωνα στην...