ΔΙΕΘΝΗ

Αποβολή και 3 χρόνια εκτός Μπουντεσλίγκα!

Αποβολή και 3 χρόνια εκτός Μπουντεσλίγκα!

Το διοικητικό συμβούλιο της Μπουντεσλίγκα τιμώρησε αυστηρά την αντρική ομάδα βόλεϊ της Δρέσδης με τη βασικότερη απόφαση, αυτήν της αποβολής από όλες τις διοργανώσεις.

Η άδεια να αγωνίζεται στο γερμανικό πρωτάθλημα ανακλήθηκε και η απόφαση έχει άμεση ισχύ. έτσι, το προσεχές ματς για το Κύπελλο δεν θα πραγματοποιηθεί με τη Λούνμπεργκ να περνάει στην επόμενη φάση.

Επιπλέον, η Δρέσδη πρέπει να πληρώσει 32.000 Ευρώ πρόστιμο και ακόμα 3000 Ευρώ ποινή γιατί δεν κατέβηκε να συμμετάσχει (σ.σ δεν συμπλήρωσε εξάδα) στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στη Ντούρεν.

Η διοίκηση της ομάδας που υπέβαλλε αίτηση για πτώχευση, ενημέρωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας το διοικητικό συμβούλιο της Μπουντεσλίγκα ότι οι έσχατες προσπάθειές τους να καταλήξουν σε συμφωνία και να γίνει εταιρεία περιορισμένης ευθύνης απέτυχαν και ότι δεν είναι πλέον σε θέση να ανταγωνιστούν στη μεγάλη κατηγορία.

Για τα επόμενα τρία χρόνια η Δρέσδη απαγορεύεται να αγωνιστεί στην Μπουντεσλίγκα ενώ είναι η πρώτη ομάδα στην ιστορία της γερμανικής Λίγκας που υποβιβάζεται με αυτόν τον τρόπο. Όλοι οι αγώνες της ακυρώθηκαν και όλα τα επόμενα ματς ακυρώθηκαν και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα θα σβηστούν.

***Η φωτογραφία είναι από την επίσημη σελίδα της ομάδας και αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι είναι γνήσια από τους αθλητές -όχι όλους- σε ένδειξη συμπαράστασης. Έχει αποσπάσει πολλά σχόλια κυρίως συγκινητικά για το τέλος εποχής της Δρέσδης αλλά και κάποια που κατακρίνουν τη στάση της διοίκησης και τον χειρισμό της.