ΔΙΕΘΝΗ

Άρχοντας της Κορσικής ο Πετρέας (φωτ, vid)!

Άρχοντας της Κορσικής ο Πετρέας (φωτ, vid)!

Το Κύπελλο Γαλλίας έμεινε στην Κορσική και την Αζαξιό με το διεθνή κεντρικό, Γιώργο Πετρέα να σηκώνει αρχοντικά με τη σημαία την ελληνική στους ώμους του για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την κούπα!

Μπορεί η αναμέτρηση να ξεκίνησε με καθυστέρηση λόγω του τελικού τγυναικών που έληξε 3-2 (Κυπελλούχος Pays d’Aix Venelles), αλλά η Αζαξιό φρόντισε να τελειώσει τον τελικό των αντρών με 3-0 απέναντι στην αξιόμαχη Ναντ του Αχιλλέα Παπαδημητρίου που το πάλεψε με όλες της τις δυνάμεις.

Στο πρώτο σετ, η Ναντ ξεκίνησε καλύτερα (6-8) αλλά σταδιακά η Αζαξιό αντέδρασε, πήγε με επίθεση του Πετρέα πρώτη στο β΄τεχνικό τάιμ άουτ (16-14) ενώ ο ίδιος ισοφάρισε σε 18-18 για να δώσει ώθηση στην ομάδα του να πάρει εύθραστη διαφορά με το Μιγιαϊλοβιτς (20-18). Οι δυο ομάδες έχασαν πολλά σερβίς μέχρι το 24-23 ενώ η Αζαξιό έπειτα από υπόδειξη φιλέ παίκτη της Ναντ έκανε το 1-0 με 25-23.

Στο δεύτερο σετ, η ομάδα του Καλαματιανού μπλοκέρ είχε τον έλεγχο από την αρχή (8-3) και δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στο 2-0 σετ με 25-19.

Στο τρίτο σετ, η Ναντ μπήκε πάλι πιο δυνατά (8-10) και διατήρησε τον έλεγχο μέχρι το 12-12, όπου η Αζαξιό πέρασε μπροστά 13-12 και πιέζοντας την υποδοχή του αντιπάλου έφτασε πρώτη στο β’ τεχνικό τάιμ άουτ με 16-12. Σφραγίδα στη νίκη δεν θα μπορούσε παρά να δώσει ο δικός μας, Γιώργος Πετρέας, ο οποίος με τρεις δικούς τους πόντους στο φινάλε υπέγραψε (25-18) ώστε η κούπα να παραμείνει στην Αζαξιό!

Τα συγχαρητήρια της ΕΟΠΕ στα social media:

Δείτε εδώ τον τελευταίο πόντο και την αποθέωση:

Η Αζαξιό του Γιώργου Πετρέα στην απονομή της κούπας:

coupedfrance_2017_ajaccio

Η Ναντ του Αχιλλέα Παπαδημητρίου κατέλαβε τη δεύτερη θέση:

nantes_volley