BEACH VOLLEY

Αρβανίτη-Καραγκούνη : «Επιβράβευση των κόπων μας το χρυσό»

Αρβανίτη-Καραγκούνη : «Επιβράβευση των κόπων μας το χρυσό»

Κουρασμένες από το ταξίδι αλλά ευδιάθετες και με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος, Βίκυ Αρβανίτη και Πένυ Καραγκούνη έφθασαν το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αθήνα, συνοδευόμενες από τον Βραζιλιάνο Τίε Σαντάνα και τον συνεργάτη του Θανάση Πανούσο.

Τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας beach volley μίλησαν στην κάμερα της ΕΟΠΕ για την επιτυχία της πρώτης θέσης, για τη σημασία που έχει για το άθλημα το χρυσό μετάλλιο, για την συνεργασία με τον Βραζιλιάνο Τίε Σαντάνα αλλά και για την επόμενή πρόκληση στη Χάγη.

Μετά από 2,5 χρόνια αποχής από την άμμο, επέστρεψες και στο πρώτο σου τουρνουά κατέκτησες μαζί με την Πένυ το χρυσό μετάλλιο…

Βίκυ Αρβανίτη: «Ξεκινήσαμε στα μέσα Σεπτεμβρίου στην άμμο με την Πένυ και εγώ από την αρχή του καλοκαιριού είχα μπει εντατικά σε ρυθμούς γυμναστηρίου. Ήμασταν σε συζητήσεις αν θα παίξουμε στο τουρνουά και πριν έναν μήνα είχα πει ότι δεν είμαι σε θέση να αγωνιστώ. Παρόλα αυτά, όλοι πίστευαν ότι έπρεπε να αγωνιστούμε και να πάρουμε ιδέα από τους αγώνες, γιατί και εγώ έλειπα 2,5 χρόνια. Θα πηγαίναμε χωρίς υψηλές προσδοκίες αλλά καθώς έφθασαν οι μέρες του τουρνουά, άρχισε να ανεβαίνει και η αυτοπεποίθησή μας και νιώθαμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλά. Έτσι, βήμα βήμα ήρθε και το αποτέλεσμα που είναι και το ιδανικότερο ξεκίνημα».

Πένυ, μετά από δύο χρόνια έχεις και πάλι συμπαίκτρια την Βίκυ Αρβανίτη. Τι έχεις να πεις για αυτό το νέο ξεκίνημα;

Πένυ Καραγκούνη: «Η αλήθεια είναι ότι αν δεν επέστρεφε η Βίκυ θα είχα σταματήσει να παίζω beach volley και θα επέστρεφα στην σάλα. Οπότε όταν μπήκα πάλι στην διαδικασία να παίξω με την Βίκυ χάρηκα απίστευτα. Για να μπορέσω να πετύχω κάποιο καλό αποτέλεσμα και να βγει η δουλειά που έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια, μπορεί να συμβεί μόνο με την Βίκυ αυτή την στιγμή. Το χρυσό μετάλλιο είναι μία μικρή επιβράβευση για την δουλειά και τις θυσίες που έχουμε κάνει. Ήταν δύο δύσκολα χρόνια και με την στήριξη των δικών μου ανθρώπων παρέμεινα και δεν τα παράτησα νωρίτερα».

Τι σημαίνει αυτό το χρυσό μετάλλιο για το ελληνικό beach volley;

Βίκυ Αρβανίτη: «Έδωσε ανάσα και ελπίδα στο άθλημα. Μετά από δύο χρόνια που δεν είχαν έρθει κάποιες σημαντικές επιτυχίες, αυτή η διάκριση θα βοηθήσει ακόμα και αθλητές-αθλήτριες να συνεχίζουν να παίζουν beach volley και να προσπαθούν ακόμα περισσότερο».

Στην Ελλάδα βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες και ο Βραζιλιάνος Τίε Σαντάνα. Ποια είναι η μέχρι στιγμής συνεργασία σας; Ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει;

Βίκυ Αρβανίτη: «Έχουν περάσει μόνο δύο εβδομάδες και νιώθουμε ότι γνωριζόμαστε χρόνια. Έχει δέσει πολύ όλο το προπονητικό τιμ με τον Θανάση Πανούσο και γίνεται πολύ καλή δουλειά. Ο Τίε έχει φέρει την βραζιλιάνικη νοοτροπία, τον τρόπο προπόνησης και προσπαθεί να μας το μεταδώσει και αυτό μας βοήθησε αρκετά και στη Λιουμπλιάνα. Νιώθω πως μετά από αρκετά χρόνια η Ομοσπονδία είναι κοντά μας και μας στηρίζει. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί έχουμε πολύ δύσκολη προσπάθεια μπροστά μας και έχοντας γυρίσει μετά από 2,5 χρόνια, νιώθω ότι υπάρχει μεγάλη στήριξη και αυτό είναι πολύ θετικό».

Πένυ Καραγκούνη: «Η κίνηση με τον ερχομό του Τίε Σαντάνα θεωρώ πως ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει. Ανανέωσε και εμάς και όλο τον χώρο του beach volley. Έχει εργαστεί με μερικές από τις κορυφαίες ομάδες στον κόσμο και μόνο καλό μπορεί να μας κάνει. Εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ και ως άνθρωπος, φέρνει ηρεμία στην ομάδα και μας διαχειρίζεται καλά. Είμαι σίγουρη ότι θα έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τον συγκεκριμένο άνθρωπο».

Επόμενη διοργάνωση που θα συμμετέχετε θα είναι στη Χάγη σε τουρνουά 4 αστέρων. Ποιοι είναι οι στόχοι σας στην Ολλανδία, δεδομένου ότι οι ομάδες θα είναι υψηλότερου επιπέδου απ’ότι στη Σλοβενία;

Βίκυ Αρβανίτη: «Πρώτα απ’όλα θέλουμε να είμαστε στα προκριματικά γιατί δεν έχουμε πολλούς βαθμούς. Οι βαθμοί που κερδίσαμε στη Σλοβενία ήταν οι πρώτοι για μένα. Αν καταφέρουμε να μπούμε στη διοργάνωση, τα προκριματικά θα είναι ένα τεστ για να δούμε που βρισκόμαστε, γιατί το επίπεδο θα είναι ακόμα πιο ανεβασμένο».

Πένυ Καραγκούνη: «Για μένα το σημαντικό είναι να μπούμε στα προκριματικά. Αν είμαστε, πιστεύω πως μπορούμε να διεκδικήσουμε μία θέση στο κυρίως ταμπλό. Είναι εξαιρετικό τουρνουά και θα μας δώσει πολλούς βαθμούς. Ακόμα και η απλή πρόκριση στο κυρίως ταμπλό θα είναι κάτι πολύ θετικό. Ελπίζω να πάνε όλα καλά».

https://youtu.be/qJmwx0qKEco