ΔΙΕΘΝΗ

Ασπιώτης : «Πρόκληση και ευκαιρία ζωής»

Ασπιώτης : «Πρόκληση και ευκαιρία ζωής»

Λίγες ώρες μετά την άνοδο στην Α1 με την Κύζικο αλλά και της κλήσης του στην Εθνική Ανδρών, ο Άκης Ασπίωτης την Κυριακή το βράδυ αναχώρησε με χαμόγελα αισιοδοξίας για την Σεούλ προκειμένου να κυνηγήσει το όνειρο για  διεθνή καριέρα στη μακρινή Κορέα..

Έτοιμος, αποφασισμένος και γεμάτος αυτοπεποίθηση αναχώρησε για την Σεούλ ο Άκης Ασπίωτης. Εκεί όπου από τις 11 έως τις 13 Μαΐου θα συμμετάσχει στα try outs της Κορεάτικης Λίγκας διεκδικώντας μαζί με άλλους 26 αθλητές να κερδίσουν  την μια και μοναδική θέση ξένων στις 7 ομάδες του πρωταθλήματος της περιόδου 2016-2017.

Ο 25χρονος διαγώνιος λίγες ώρες μετά την επάνοδό του στην Α1 με την φανέλα της Κύζικου, άνοιξε «φτερά» για την Σεούλ όπου θα δοκιμάσει να ζήσει το δικό του όνειρο ζωής και καριέρας.

Ο Άκης Ασπιώτης λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για Κωνσταντινούπολη και από εκεί για την Σεούλ μίλησε στο Volleyplanet για την μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα του υπογραμμίζοντας  «Σίγουρα είναι μια μεγάλη εμπειρία μόνο και μόνο το ταξίδι. Είμαι καλά και από πλευράς ψυχολογίας ώστε να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Ήμουνα στην 10άδα  σε μια λίστα από 180 αθλητές που δήλωσαν συμμετοχή και αυτό μου δίνει κίνητρο για να παλέψω για το κάτι παραπάνω. Είναι μια πρόκληση για μένα και πιστεύω πως είναι μια ευκαιρία ζωής».

Όσο για το όνειρο και τον στόχο της μεταγραφής στο εξωτερικό ο νεαρός ακραίος δήλωσε «Ναι είναι αυτό που περιμένω, για αυτό δουλεύω όλο το χρόνο και ελπίζω να τα καταφέρω. Έχω εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου. Έχω περάσει αρκετά, όμως  τα έχω ξεπεράσει. Πλέον έχω στόχο μια νέα καριέρα και πιστεύω στο εαυτό μου 100%».

Σε περίπτωση που ο Ασπιώτης καταφέρει να αποσπάσει το ΟΚ μιας εκ των 7 ομάδων θα υπογράψει συμβόλαιο τουλάχιστον 300.000 ευρώ και θα αποτελέσει μόλις τον 2ο Έλληνα που θα αγωνιστεί στην Κορεάτικη Λίγκα μετά τον Δημήτρη Τζούριτς.