ΔΙΕΘΝΗ

Ασταμάτητες στην 4άδα οι Σέρβες

Ασταμάτητες στην 4άδα οι Σέρβες

Την τέταρτη νίκη της σε ισάριθμες αναμετρήσεις του Α’ ομίλου του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Γυναικών U18 πανηγύρισε η Σερβία στο «Αρένα Σάμοκοβ», επικρατώντας με 3-0 (25-18, 25-17, 25-16) της θεωρητικά πανίσχυρης Ιταλίας και διατήρησε το αήττητο επί βουλγαρικού εδάφους.

Οι πρωτοπόρες του ομίλου Σέρβες με 12 βαθμούς, που ήδη έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στην 4άδα, με «όπλα» τους το σερβίς και την επίθεση κατάφεραν να εξουδετερώσουν τα ατού της «Club Italia» και να φτάσουν σε έναν ακόμη θρίαμβο.
Για τις Ιταλίδες, που με συγκομιδή πλέον 7 βαθμών, μολονότι θεωρούνταν  φαβορί για την κατάκτηση ακόμη και του τίτλου, κινδυνεύουν να μείνουν εκτός φαίναλ φορ, αυτή ήταν ή δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους μετά από τις Ρωσίδες.

Γ. Τσάκοβιτς (Προπονητής Σερβίας): «Δεν πίστευα πως θα μπορούσαμε να παίξουμε τόσο καλά απέναντι σε μία πανίσχυρη ομάδα σαν την Ιταλία και αξίζουν συγχαρητήρια στα κορίτσια. Ασφαλώς και είμαι πολύ ικανοποιημένος που είμαστε αήττητοι στην κορυφή του ομίλου και πλέον στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσουμε την 2η ομάδα του Β’ ομίλου. Αυτό που πρέπει όμως να κάνουμε είναι να ολοκληρώσουμε με επιτυχία τις εμφανίσεις μας στο Σάμοκοβ, κερδίζοντας αύριο και τη Σλοβενία».

Σερβία (Τσάκοβιτς): Βεσελίνοβιτς 4, Σέκουλιτς 16 (3 άσοι), Κότσιτς 14 (5 μπλοκ), Λάζοβιτς 16, Ραντμίλοβιτς 1, Ασόνια 7, λίμπερο η Τ. Μιλόγεβιτς (44% υπ., 33% αρ.)

Ιταλία (Μ. Μενκαρέλι): Όρο 1, Λουμπιάν 7 (4 μπλοκ), Πάμιο 1, Ματσάρο 6, Εγκόνου 9, Πιάνι 5, λίμπερο η Ζανόνι (77% υπ., 46% αρ.), Μασιέρο 1, Μπαρτεζάγκι 1, Τέντι 2