ΔΙΕΘΝΗ

Αθανασόπουλος: «Θέλουμε την κούπα στη Στουτγκάρδη»

Αθανασόπουλος: «Θέλουμε την κούπα στη Στουτγκάρδη»

Ο Έλληνας προπονητής δήλωσε στο Volleyplanet πως η ομάδα του θα κάνει τα πάντα για να πανηγυρίσει τον ιστορικό τίτλο.

Στο Σβέριν ακούνε φέτος Allianz ΜTV Stuttgart και… τρέχουν! Η κάτοχος 13 τίτλων του γυναικείου πρωταθλήματος της Γερμανίας και με το διπλάσιο μπάτζετ από τη Στουτγκάρδη, δεν πήρε το  μάθημά της από τον  αποκλεισμό- “καρμπόν” στο πρωτάθλημα, ούτε και του φετινού του Κυπέλλου και η ιστορία επαναλήφθηκε και στον 3ο ημιτελικό των πλέι οφ, όπου η ομάδα του Γιάννη Αθανασόπουλου θριάμβευσε ξανά και με 2-1 νίκες προκρίθηκε πανηγυρικά για δεύτερη συνεχόμενη φορά στον τελικό της Bundesliga.

«Μας πείσμωσε πάρα πολύ η ήττα στο Σβέριν πριν από 10 μέρες…» εξηγεί ο Έλληνας συνεργάτης του Ισπανού τεχνικού, Ερνάντεζ στο Volleyplanet και συμπληρώνει: «Δουλέψαμε πάρα πολύ στον ψυχολογικό τομέα όλες αυτές τις μέρες και στην ανάλυση του αντιπάλου μας. Παρά τις ατυχίες που είχαμε όλη τη χρονιά (σ.σ τραυματισμοί βασικών αθλητριών) δείξαμε πολύ σοβαροί σε όλη την διάρκεια του γ ημιτελικού και αυτός ήταν ο σημαντικότερος λόγος που καταφέραμε και περάσαμε στον τελικό για δεύτερη χρονιά.

Μετά το Κύπελλο, κατορθώσαμε κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες και τα προγνωστικά μετά την ήττα 3-0 του α’ ημιτελικού να βρεθούμε ξανά στο σημαντικότερο ραντεβού του πρωταθλήματος και να διεκδικούμε και πάλι τον τίτλο…» δήλωσε ο πρώην νταμπλούχος προπονητής με τον Ολυμπιακό και έδωσε το στίγμα του για τη σειρά των τελικών με την πανίσχυρη για δύο σερί χρονιές κάτοχο του τίτλου, Δρέσδη.

«Κερδίσαμε ένα σημαντικό ματς που μας γεμίζει δύναμη και αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Εμείς δεν σταματάμε εδώ και θα κάνουμε τα πάντα για να φέρουμε την «κούπα» στη Στουτγκάρδη και στο Schaarena! Νομίζω ότι στους τελικούς το άγχος θα το έχει η Δρέσδη.

Εμείς θα παίξουμε ελεύθερα όπως σήμερα (σ.σ χθες) και θα παλέψουμε για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι» έκλεισε ο περσινός Κυπελλούχος Γερμανίας και φιναλίστ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που θέλει ρεβάνς από τη Δρέσδη, για τις δύο «κούπες» που έχει στερήσει από τη Στουτγκάρδη, στους περσινούς τελικούς της Bundesliga και σε αυτόν του φετινού Κυπέλλου.

Foto: www.tombloch.de