CHAMPIONS LEAGUE

«Ατσαλάκωτη» στους ομίλους του Champions League η Βάσας του Αθανασόπουλου

«Ατσαλάκωτη» στους ομίλους του Champions League η Βάσας του Αθανασόπουλου

Στην ελιτ του γυναικείου ευρωπαϊκού βόλεϊ φιγουράρει εδώ και λίγες ώρες η Βάσας του Γιάννη Αθανασόπουλου που με τη δεύτερη νίκη της 3-0 σετ επί της ισπανικής Λα Λαγκούνα πέρασε αήττητη και χωρίς απώλεια σετ στους ομίλους του Τσάμπιοςν Λιγκ.

Η τρεμπλούχος ομάδα της Ουγγαρίας, μετά τον περίπατο στην Τενερίφη ζευγάρωσε στη Βουδαπέστη με 3-0 (25-23, 25-19, 25-21) τις νίκες της επί των Ισπανίδων και μετά την περσινή τους παρουσία στο Cev Cup πανηγύρισαν την πρόκρισή τους στην κορυφαία διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση.  Τοπ σκόρερ της αναμέτρησης με 15 πόντους η αρχηγός της Βάσας, Αζέρα κεντρική Αμπντουλαζίμοβα.

Επιτυχία που αν μη τι άλλο αντικατοπτρίζει την σπουδαία δουλειά που συνεχίζει στην ομάδα της Βουδαπέστης ο Χολαργιώτης προπονητής, Γιάννης Αθανασόπουλος, ο οποίος θα δώσει το παρών στην αφρόκρεμα του γυναικείου βόλεϊ της Ηπείρου μας, για 3η φορά ως α΄προπονητής. Τι δύο προηγούμενες φορές μάλιστα έφτασε με τη γερμανική Στουτγκάρδη στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ είχε πανηγυρίσει πρόκριση και άλλη μια φορά στον πάγκο της Allianz MTV, ως συνεργάτης του Ισπανού πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής μας και νυν της Ρουμανίας, Γκιγιέρμο Ναράνχο Ερνάντεζ. “Είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε να προκριθούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, γιατί όταν ήρθα εδώ στον Βάσας, αυτός ήταν ένας από τους στόχους μου, όπως και της διοίκησης, να βρεθούμε ξανά στην ελίτ της Ευρώπης. Ξεκινήσαμε πολύ νευρικοί σήμερα, αλλά η νίκη στο πρώτο παιχνίδι ήταν καθοριστική. Μετά από αυτό, αποδείξαμε ξεκάθαρα ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα” δήλωσε πανευτυχής μετά το ματς ο “δικός μας” Γιάννης Αθανασόπουλος.

Στη νέα πρόκληση της καριέρας του το έργο του Αθανασόπουλου μόνο εύκολο δεν θα ναι, καθώς συμμετέχει στον Α’ όμιλο “φωτιά” με την ιταλική περσινή φιναλίστ και κάτοχο του τίτλου 2018-2019, Κονελιάνο, την πολωνική Ρεζόβ,  και την γαλλική Μιλούζ.

Την πρόκριση αντίστοιχα στους ομίλους του Champions League εξσφάλισε και η σερβική ομάδα του Ερυθρού Αστέρα, που επικράτησε για δεύτερη φορά με 3-1 σετ της σλοβενικής Κάλτσιτ Καμνικ η οποία κόντρα στην ομάδα της Τενερίφης θα διεκδικήσει στον 3ο και φαρμακερό” προκριματικό γύρο το τελευταίο εισιτήριο των ομίλων.