BEACH VOLLEY

B. Αρβανίτη στο V.P: «Μόνο θετικά για μας τα συμπεράσματα από Ντόχα»

B. Αρβανίτη στο V.P: «Μόνο θετικά για μας τα συμπεράσματα από Ντόχα»

Η συμμετοχή και ο αποκλεισμός της Εθνικής γυναικών μπιτς βόλεϊ στο πρώτο παγκόσμιο τουρνουά, 548 ημέρες μετά την παρουσία τους το 2019 στα τελικά του World Tour της Ρώμης, όπως είπε στο Volleyplanet.gr άφησε “γλυκόπικρη” γεύση στα χείλη των διεθνών μας Βίκυ Αρβανίτη και Πένυς Καραγκούνη, που μαζί με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Τιε Σαντάνα επιστρέφουν την Πέμπτη στην Ελλάδα, έχοντας στις αποσκευές τους την 25η θέση και τους πολύτιμους βαθμούς για το Τόκιο 2021.

Στις πρώτες της δηλώσεις στο Volleyplanet, λίγο μετά το τελευταίο τους παιχνίδι στην Ντόχα και την ήττα με 2-0 από την ομάδα της Ολλανδίας στον F’ όμιλο του κυρίως ταμπλό του πρώτου τουρνουά γυναικών “Katara Beach Volleyball Cup” η διεθνής πρωταθλήτρια, Βικυ Αρβανίτη είπε ότι παρά τον αποκλεισμό από μια ομάδα στα μέτρα τους όπως οι “οράνιε”,  μόνο κέρδος από τη συμμετοχή τους στο τουρνουά και την επανεμφάνισή τους στο γήπεδο.

“Σίγουρα θέλαμε πολύ να προχωρήσουμε περισσότερο και να κάνουμε κι αυτή τη νίκη με την ολλανδική ομάδα, που νομίζω πως ήταν στα μέτρα μας. Είναι όμως προφανές ότι ακόμη μας λείπουν παιχνίδια. Αυτός ήταν και ο κυριότερος στόχος μας στο τουρνουά, πέρα από τα αποτελέσματα, να πάρουμε στα πόδια μας όσους περισσότερους αγώνες μπορούμε για τη συνέχεια. Δεν το καταφέραμε, αλλά συνεχίζουμε τη δουλειά που κάνουμε. Ωστόσο χάρηκα που στην πρώτη μας συμμετοχή σε ένα τουρνουά του World Tour μετά από τόσο καιρό καταφέραμε να μπούμε στο ταμπλό και είχαμε τη δυνατότητα να παίξουμε με ομάδες υψηλού επιπέδου, κάτι που είναι και το ζητούμενο για εμάς. Πάντα σου μένει η “πικρία” του αποκλεισμού από ένα τουρνουά, αλλά από αυτό στη Ντόχα, μόνο θετικά συμπεράσματα μπορούμε να βγάλουμε, γιατί προερχόμαστε από μία πολύ δύσκολη κατάσταση και πλέον μπορούμε ως ομάδα να είμαστε ξανά στο γήπεδο.”

Αναφερόμενη στο ντόρο που προκάλεσε το θέμα της ενδυμασίας των αθλητριών και είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση των Γερμανίδων πρωταθλητριών Μπόργκερ/Σούντε η Αρβανίτη σημείωσε πως “δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα με την ενδυμασία, μολονότι στη Ντόχα, παρά την κανονική υγρασία, η ζέστη είναι ανυπόφορη. Μας είχαν δώσει τη δυνατότητα επιλογής του πως θα παίξουμε και εμείς αγωνιστήκαμε κανονικά με μπικίνι. Ωστόσο, υπήρχαν και η μειοψηφία ομάδων που θέλησαν να σεβαστούν τις ιδιαίτερες αντιλήψεις που υπάρχουν εδώ…. Για να λέμε πάντως την αλήθεια, εμείς αν παίζαμε με κολάν θα… βγάζαμε το πετσί μας (γέλια)».

Σχολιάζοντας στην συνέχεια τη διοργάνωση στη Ντόχα του πρώτου τουρνουά γυναικών στην ιστορία του Κατάρ, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια εξέφρασε την ελπίδα ότι θα έχει και συνέχεια στο μέλλον, μολονότι πλέον, λόγω κορονοϊου, τα πάντα έχουν αλλάξει σε σχέση με τα προ πανδημίας τουρνουά. «Θεωρώ ότι το αξίζει να διατηρηθεί στο καλεντάρι της FIVB, οι διοργανωτές τηρούν πολύ σωστά και αυστηρά τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και υγιεινής για όλους τους αθλητές.

Πλέον τα τουρνουά είναι διαφορετικά από ό,τι τα είχαμε συνηθίσει… Είμαστε κλεισμένοι στο ξενοδοχείο και επιτρέπεται μόνο να πάμε στα γήπεδα” τόνισε η “Vickynha” που μαζί με το alter ego της, Πέννυ Καραγκούνη από εδώ και πέρα θα συνεχίσουν την προετοιμασία τους και εν αναμονή της γνωστοποίησης του επόμενου τουρνουά, ενδεχομένως μέσα στο Μάρτιο να συμμετάσχουν σε κάποιο προπονητικό camp με ιταλικές ομάδες.

Η ελληνική αποστολή, θα περιμένει τα αποτελέσματα των τεστ COVID-19 που έκανε και αύριο αναμένεται να επισιτρέψει στη χώρα μας, για να συνεχίσει την προετοιμασία της.