BEACH VOLLEY

B. Πολυμερόπουλος: «Όλες οι ομάδες του κόσμου θέλουν να έρθουν στο Beach Pro Tour Ios Futures»

B. Πολυμερόπουλος: «Όλες οι ομάδες του κόσμου θέλουν να έρθουν στο Beach Pro Tour Ios Futures»

Συνέντευξη στον απεσταλμένο του Volleyplanet.gr στην Ιο, ΗΛΙΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Η «συνταγή της επιτυχίας» είναι ένα θέμα που σηκώνει… συζήτηση! Άλλοι θεωρούν πως υπάρχει, ενώ άλλοι όχι! Και οι τελευταίοι την κρατάνε συνήθως μυστική! Αν δεχθούμε ωστόσο, πως οι επιτυχίες σε κάθε τομέα της ζωής μας, είναι προϊόν πολλών παραγόντων, ο Βαγγέλης Πολυμερόπουλος είναι σίγουρα ένα από τα καταλυτικά συστατικά των επιτυχημένων τουρνουά μπιτς βόλεϊ της Ίου.

Ο 45χρονος γυμναστής και πρώην αθλητής βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ, από την πρώτη φορά που βρέθηκε στην Ίο, ως Διευθυντής διοργάνωσης των Πανελλήνιων και Παγκόσμιων πρωταθλημάτων του νησιού, είδε το όραμα του με την πολύτιμη στήριξη μιας έτερης λάτρη του αθλητισμού και της Ίου, της προέδρου της Luxurios Island Experience και Μέγα Χορηγού της διοργάνωσης, Βάσως Πετρίδου, να γίνεται πραγματικότητα.

Από το 2006 λοιπόν που χώρα μας φιλοξένησε για τελευταία φορά σε επίπεδο αθλητικών διοργανώσεων παγκόσμιου βεληνεκούς μπιτς βόλεϊ, το Women’s FIVB Athens Open στην Αθήνα, η Ίος κατάφερε 13 χρόνια μετά να επαναφέρει την Ελλάδα δυναμικά στον «χάρτη» των θερινών παγκόσμιων αθλητικών διοργανώσεων και κυρίως του αθλητικού τουρισμού, με τη διεξαγωγή των τουρνουά Futures.

«Εμβληματική» φιγούρα από το 2018 στην ευρύτερη περιοχή του Μυλοπότα, ο αεικίνητος Βαγγέλης Πολυμερόπουλος χωρίς υπερβολή «αλωνίζει» διαρκώς κάτω από τον καυτό ήλιο τα γήπεδα στην μαγευτική παραλία της Ίου θυμίζοντας κάτι σε… Άγιο Πνεύμα της διοργάνωσης! Κυριολεκτικά «πανταχού παρών και τα πάντα πληρών» για να εξασφαλίσει τις καλύτερες συνθήκες και να εκπληρώσει οργανωτικά κάθε επιθυμία αθλητών και αθλητριών που συμμετέχουν στο τουρνουά. Φέτος μάλιστα, όπως σημειώνει ο κ. Πολυμερόπουλος έχουμε ρεκόρ συμμετοχών, αφού όλες οι ομάδες, από κάθε γωνιά του πλανήτη, θέλουν να ζήσουν τη μοναδική αθλητική και τουριστική εμπειρία που προσφέρει για 3η χρονιά ο θεσμός του Beach Pro Tour Ios Futures στον Μυλοπότα,  βραβευμένος στα Sports Marketing Awards ως η καλύτερη καλοκαιρινή διοργάνωση.

Μετά το παρθενικό τουρνουά του Παγκοσμίου το 2019 και την meta Covid διοργάνωση του 2022, τι προσδοκίες υπάρχουν κύριε Πολυμερόπουλε, από οργανωτικής πλευράς για το Beach Pro Tour Ios Futures που άρχισε σήμερα και ολοκληρώνεται στις 24 Ιουνίου;

Β.Π.: «Ξεκινήσαμε το 2018, με το Πανελλήνιο τουρνουά, που ήταν η πιλοτική μας χρονιά και πήγε πάρα πολύ καλά. Την επόμενη χρονιά αποφασίσαμε να διοργανώσουμε και το Παγκόσμιο. Μια διοργάνωση που ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας. Δυστυχώς το 2020 και 2021 λόγω κορωνοϊού, φιλοξενήσαμε μόνο εγχώριες διοργανώσεις και το 2022, μπήκαμε και πάλι δυναμικά στον παγκόσμιο χάρτη. Κατά γενική ομολογία ήταν το καλύτερο τουρνουά Futures που διοργανώθηκε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα φέτος να πετύχουμε ρεκόρ συμμετοχών, αφού όλες οι ομάδες ήθελαν να έρθουν και να παίξουν στην Ίο. Όπως θα δείτε στη φετινή διοργάνωση έχουμε ομάδες από όλες τις Ηπείρους. Μακάρι να μπορούσαμε να δεχθούμε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες και να τους γνωρίσουμε τη φιλοξενία και τις ομορφιές της Ίου, αλλά δυστυχώς ο αριθμός συμμετοχών είναι πολύ συγκεκριμένος για την κατηγορία των Futures.

Λένε πως τρώγοντας έρχεται η όρεξη… Εσείς ως διοργανωτές σκέφτεστε να φέρετε στο νησί μία διοργάνωση υψηλότερης κατηγορίας και επιπέδου;

Β.Π.: Θέλουμε να κάνουμε κάτι ακόμη μεγαλύτερο, αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολο… Οπότε προς το παρόν, ο στόχος μας είναι να είμαστε κορυφαίοι στα τουρνουά της κατηγορίας Futures»

Ο κόσμος της Ίου είδαμε πως «αγκάλιασε» τα τουρνουά από την πρώτη στιγμή. Ποιο είναι το σημαντικότερο όφελος που αποκομίζει το νησί από αυτές τις σημαντικές διοργανώσεις όλα αυτά τα χρόνια;

Β.Π.: Τα σημαντικά οφέλη για το νησί είναι σαφώς η προβολή του.  Ένα νησί που δεν το γνώριζαν πάρα πολλοί, έχει γίνει πλέον ένας αθλητικός προορισμός. Σας είπα και πριν ότι όλοι οι αθλητές θέλουν πλέον να έρθουν στην Ίο… Οι αθλητές εκτός από τους συνοδούς των αποστολών έχουν πάρα πολλούς followers στα social media, οπότε αυτό με το υλικό που υπάρχει βίντεο, φωτογραφίες κλπ συμβάλλει στην μεγαλύτερη διαφήμιση του νησιού. Φέτος, την εβδομάδα του παγκοσμίου η πληρότητα στην ευρύτερη περιοχή του Μυλοπότα, όπου διεξάγεται από την πρώτη στιγμή  το τουρνουά, αγγίζει το 90% και έχουμε πάνω από 500 επισκέπτες που ήρθαν στην Ίο αποκλειστικά για το Παγκόσμιο.

Έχεις «φάει τα γήπεδα με το κουτάλι» και μάλιστα πριν από λίγες μέρες στέφθηκες και πρωταθλητής στο ποδοσφαιρικό Πρωτάθλημα Τύπου. Ως πρώην αθλητής του μπιτς βόλεϊ, πως θα χαρακτήριζες αγωνιστικά το φετινό επίπεδο του Beach Pro Tour Ios Futures 2023;

Β.Π.: Το φετινό επίπεδο του τουρνουά, σε σχέση με το 2019, την παρθενική μας σεζόν, έχει ανέβει πάρα πολύ, σε άνδρες και γυναίκες. Παρόλο που τα χρηματικά έπαθλα της CEV δεν είναι τα μεγαλύτερα που θα μπορούσαν να δίνονται, η οργάνωση του συγκεκριμένου τουρνουά, αποτελεί μεγάλο  το δέλεαρ για όλες τις ομάδες που θέλουν να έρθουν να παίξουν σε αυτή την διοργάνωση.

Στα 7 από τα 9 φετινά τουρνουά Futures που έχουν γίνει έως τώρα είδαμε στο βάθρο αθλητές η αθλήτριες από τις διοργανώτριες χώρες των αγώνων. Εκτιμάς πως ήρθε η ώρα, μετά την επιτυχία των διεθνών μας Κατερίνα Τσοπούλου και Δήμητρας Μαναβή να δούμε την «γαλανόλευκη» να κυματίζει στον ψηλότερο ιστό του Μυλοπότα;

Β.Π.: Πραγματικά το 2019 ο θρίαμβος των «δικών» μας Τσοπούλου/Μαναβή ήταν το ιδανικό φινάλε στην παρθενική μας διοργάνωση του Παγκοσμίου. Νομίζω ωστόσο, πως είναι δύσκολο, καθώς το επίπεδο είναι πολύ υψηλότερο και ο ανταγωνισμός με τις ξένες ομάδες για καλά πλασαρίσματα στην τελική κατάταξη και για το βάθρο, είναι τεράστιος. Ελπίζουμε όμως να γίνει και σίγουρα θα είναι χαρά και τιμή για το τουρνουά μας, αλλά και για το ελληνικό βόλεϊ. Ευχόμαστε από αύριο οι ομάδες μας να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στο γήπεδο και να πετύχουν ό,τι καλύτερο…

Πέρα από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι τουρνουά φέτος θα έχουμε και κάποιες παράλληλες εκδηλώσεις στο οργανωτικό κομμάτι. Ποιες είναι αυτές;

Από την πρώτη χρονιά που φιλοξενήσαμε στην Ίο τουρνουά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος διοργανώσαμε παράλληλες εκδηλώσεις γιατί θέλαμε να προσφέρουμε στους αθλητές την ευρύτερη εμπειρία της ελληνικής φιλοξενίας. Να έχουν μία ολοκληρωμένη δηλαδή εικόνα από το τουρνουά, του αθλητισμού αλλά και του νησιού.
Για αυτό αρχής γενομένης από την Πέμπτη διοργανώνουμε για όλους μία επίσκεψη στο «Pathos», ένα εκπληκτικό Lounge Bar and Restaurant, σε ένα μαγευτικό ομολογουμένως μέρος του νησιού για να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα, σε ένα αξέχαστο «Sunset party».
Tην Παρασκευή 23 Ιουνίου, όπου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, μας επέλεξαν ως να συμμετέχουμε αθλητικό event σε αυτή τη δράση, και σίγουρα είναι τιμή για εμάς. Η φετινή Ολυμπιακή Ημέρα είναι αφιερωμένη στη σωματική άσκηση μέσα από το σύνθημα «Lets’ Move»! Θα διαβαστεί το μήνυμα της Ολυμπιακής Ημέρας, ενώ η ΕΟΕ και η ΕΘΝΟΑ θα απονείμουν διπλώματα  συμμετοχής στους συμμετέχοντες ως ένδειξη επιβράβευσης και ανάμνησης της συμμετοχής τους.
Τέλος το Σάββατο, μετά τους τελικούς και την τελετή απονομής θα έχουμε τη συναυλία των Onirama στον πανέμορφο χώρο του Free Beach Bar, σε ένα closing party της φετινής διοργάνωσης, όπου όλοι θα έχουμε την ευκαιρία να διασκεδάσουμε και να ανανεώσουμε με το καλό το ραντεβού για την επόμενη χρονιά στο Μυλοπότα!