ΔΙΕΘΝΗ

«Back to Back» τελικός για Αθανασόπουλο-Allianz MTV

«Back to Back» τελικός για Αθανασόπουλο-Allianz MTV

Την πρόκριση στον τελικό της Bundesliga πανηγύρισαν για δεύτερη χρονιά στη Στουτγκάρδη ο Έλληνας β’ τεχνικός,  με τον Ισπανό ομόλογό του, Γκιγιέρμο Ναράνχα και τις φιναλίστ αθλήτριες της Allianz MTV, που θα διεκδικήσουν ξανά τον φετινό τίτλο κόντρα στην πρωταθλήτρια Δρέσδη.

Μεγαλειώδεις στιγμές ζει το ελληνικό βόλεϊ καθώς οι πανάξιοι πρεσβευτές του στο εξωτερικό φέρνουν MTVτην μία επιτυχία μετά την άλλη. Μετά το Κύπελλο Γαλλίας της Αζαξιό του Πετρέα, τα Κύπελλα Αγγλίας των Λοντον Πολόνια των τεχνικών Κουτουλέα (άνδρες), Κοντόπουλου (γυναίκες), την κορυφαία πασαδόρο της Γαλλίας, Παπαφωτίου και το Κύπελλο Ρουμανίας της Ταργκοβίστε της Χαντάβα, χθες το βράδυ ήταν η σειρά του προπονητή, Γιάννη Αθανασόπουλου να κρατήσει ψηλά την ελληνική σημαία επί γερμανικού εδάφους και να μας γεμίσει από περηφάνια.

Στον τρίτο ημιτελικό των πλέι οφ της Bundesliga η ομάδα της Στουτγκάρδης  όχι απλώς έκανε το “break” αλλά στην πραγματικότητα … τα’ σπασε μπροστά σε 2000 θεατές στην έδρα της Σβέρινερ. Έτσι με δύο συνεχόμενες επί της τοπικής ομάδας, μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού, “σφράγισε” για δεύτερη φορά  με 3-0 (25-22, 25-18, 25-23) το τελευταίο εισιτήριο του τελικού, τον δεύτερο φετινό μετά τη συμμετοχή της στον αντίστοιχο του Κυπέλλου Γερμανίας. ΜVP και τοπ σκόρερ του αγώνα με 15π η Γκρόμπελνα, ενώ για τις γηπεδούχες από μια ντουζίνα πόντους αμφότερες σημείωσαν οι Λαβ, Τέρνερ.

Έτσι έχοντας πλέον αγγίξει το στόχο της η Στουτγκάρδη αρχής γενομένης από την εκτός έδρα πρεμιέρα της 16ης Απριλίου θα κυνηγήσει το θαύμα, όπως και πέρυσι, απένανατι στην δις πρωταθλήτρια σε ισάριθμα χρόνια και μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, Δρέσδη.

Foto: Gerhard Wlk / http://www.tombloch.de