ΔΙΕΘΝΗ

Bάσας: Αθανασόπουλος «λαμπρός» την οδηγεί…

Bάσας: Αθανασόπουλος «λαμπρός» την οδηγεί…

Με τις καλύτερες εντυπώσεις αποχαιρετά ο τεχνικός της ουγγρικής Βάσας, Γιάννης Αθανασόπουλος το 2021, καθώς η γυναικεία ομάδα της Βουδαπέστης, υπό την καθοδήγηση του Έλληνα προπονητή, σε πείσμα των “πληγών” από κορωνοϊό και σοβαρούς τραυματισμούς, παραμένει σε τροχιά τίτλων τόσο στις εγχώριες όσο και στις διεθνείς διοργανώσεις.

Συγκεκριμένα στο τελευταίο της αγώνα της χρονιάς στην Κροατία, η Βάσας με τη νίκη της 0-3 (20-25, 16-25, 23-25) επί της ισχυρής Μλάντοστ, «σφράγισε» στις 22 Δεκεμβρίου και μάλιστα ως πρωτοπόρα της κατάταξης ΜΕVZA League, την πρόκρισή της στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου ΜΕVZA, στο τελευταίο ματς της Αμερικανίδας “μπόμπερ” Άντι Μαλόι, στα “χρώματα” της Βάσας.

Λίγες μέρες νωρίτερα στο Καπόσβαρ τα κορίτσια του Γιάννη Αθανασόπουλου, παρά τις σημαντικές απουσίες, λόγω covid-19, στα προημιτελικά του Κάποσβαρ, έκαναν την ολική ανατροπή και επέστρεψαν πανηγυρικά στις 4 κορυφαίες ομάδες του θεσμού. Αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0 και 2-1 η Βάσας με εξαιρετική εμφάνιση και ψυχή στο πιο σημαντικό ματς του φθινοπώρου, σύμφωνα με τον Αθανασόπουλο, έκαμψαν με 2-3 (25-19, 12-25, 25-20, 20-25, 12-15) την αντίσταση της τοπικής ομάδας και πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Εκεί, τον Ιανουάριο του 2022 θα αντιμετωπίσουν την Békéscsaba στον δρόμο για τον τελικό της διοργάνωσης.

Εκεί μάλιστα η Βάσας, που συγκατοικεί στην 2η θέση με αλλες 2 ομαδες, θα έχει και την ευκαιρία για μία «άτυπη ρεβάνς» της εκτός έδρας ήττας 3-0 σετ από την αήττητη φέτος αντίπαλό της, στον τελευταίο φετινό αγώνα πρωταθλήματος που έδωσε στις 28 Νοεμβρίου.

Στο στόχο αυτό η ομάδα του Γιάννη Αθανασόπουλου θα έχει πολύτιμους συμμάχους και δύο νέα πρόσωπα της ομάδας, που αποκτήθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Την 30χρονη λίμπερο Γιουρίκα Μπάμπα (1.64m,Kurobe AquaFairies), που ως αντικαταστάτρια της τραυματίας  Dalma Juhár θέλει να «γράψει» τη δική της «ιστορία» ως πρώτη Ιάπωνας παίκτης στην ιστορία της Βάσας, αλλά και την 22χρονη Αμερικανίδα διαγώνια Τέϊλορ Μπάνιστερ (1.96μ, Πανεπιστήμιο Λουιζιάνα), που στην παρθενική της έξοδο από τις ΗΠΑ θα αντικαταστήσει την άτυχη συμπατριώτισσά της, Μαλόϊ, επίσης λόγω τραυματισμού.

Σε δηλώσεις του στο Volleyplanet.gr ο καταξιωμένος Έλληνας τεχνικός, Γιάννης Αθανασόπουλος, που από σήμερα σηκώνει ξανά μανίκια έκανε έναν απολογισμό της χρονιάς που εκπνέει και έστειλε τις ευχές του στους φίλους του βόλεϊ: “Η σεζόν ως τώρα δεν ήταν εύκολη γιατί είχαμε τραυματισμούς σε καίριες θέσεις της λίμπερο και της διαγώνιας. Παρ´ όλα αυτά ξεπεράσαμε όλες τις δύσκολες στιγμές σαν ομάδα και είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους. Ξεκινάμε σήμερα με όρεξη για σκληρή δουλειά για να είμαστε έτοιμοι τον 2ο γύρο.
Εύχομαι Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλο τον κόσμο του βόλεϊ με υγεία και υπομονή”!