CHAMPIONS LEAGUE

Μπορεί τελικά και χωρίς το «Μήτσο»

Μπορεί τελικά και χωρίς το «Μήτσο»

Με το ένα πόδι” στο φαίναλ φορ του Champions League βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες η πρωταθλήτρια Ιταλίας Τρεντίνο, καθώς απόντος του Έλληνα διεθνή Μίταρ Τζούριτς, που χρησιμοποιήθηκε για λίγο ως αλλαγή, επικράτησε 3-0 (25-20, 25-17, 28-26) της ρωσικής Μπέλγκοροντ στο εντός έδρας α’ ματς των πλέι-οφ 6 της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. “Επτάψυχες” στα άλλα ματς Τσιβιτανόβα και Σκρα Μπελχάτοφ.

Με τον άποντο Τζούριτς να μπαίνει για λίγα λεπτά στο τελευταίο σετ, αλλά με την παρουσία 2000 φίλων της στις κερκίδες του “Pala Trento” και δεύτερο διαιτητή τον “δικό” μας Μιχάλη Θεμελή, η Τρεντίνο με κορυφαίο τον Σλοβάκο πρώην άσο του Ολυμπιακού Τίνε Ουρνάουτ (19 πόντους) αλλά και το φαρμακερό σερβίς του Νέλι (6 άσοι, 16 πόντοι) εκμεταλλεύθηκε τη “μοναξιά” του θηριώδους Ρώσου Ολυμπιονίκη Μουζέρσκι στο παιχνίδι, που παίζοντας σχεδόν μόνος του σε όλο το ματς, παρά τα πολλά λάθη, ήταν ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας του με 13 πόντους (1 μπλοκ), έναν λιγότερο από τον τοπ σκόρερ Σμόλιαρ (14π)!

Έτσι τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα για την ομάδα του Σιπούλιν ενόψει της ρεβάνς της 22 Μαρτίου στο Μπέλγκοροντ όπου η Μπελογκόριε καλείται να κυνηγήσει τη νίκη με 3-0 ή 3-1 για να οδηγήσει την υπόθιεση πρόκριση στο λεγόμενο”Χρυσό σετ”.

Επικές… σφαλιάρες σε Χάλκμπανκ, Ζενίτ

Το παράδειγμα της Τρεντίνο, έστω και σε πιο… δύσκολη version ακολούθησε και η πολωνική Σκρα Μπελχάτοφ που σε ένα συγκλονιστικό ματς μέσα στο ρωσικό Καζάν, επιβλήθηκε στα σημεία με 3-2. σετ της πανίσχυρης παρέας του Κουβανού Λεόν. Η πρωταθλήτρια Ρωσίας αν και προηγήθηκε με 2-0 σετ και 16-13 στο τρίτο σετ, κατάφερε να χάσει τα τρία επόμενα σετ από τους Πολωνούς που τελικά παρά την ισοπαλία στους… πόντους 114-114, απέκτησαν με τη νίκη τους τον ρπώτο λόγο για την πρόκριση. Τοπ σκόρερ του αγώνα ο Λέον των γηπεδούχων με 31 πόντους, ενώ για τους νικητές 21 πόντους σημείωσε ο Αργεντίνος Κόντε.

Σπουδαία όμως ήταν και η ανατροπή της Ιταλίκής Τσιβιτανόβα. Οι Ιταλοί της Λούμπε, αν και βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 σετ σε ένα απόλυτα ισοροπημένο ματς στη Ματσεράτα από την τουρκική Χάλκμπανκ του Βούλγαρου τοπ σκόρερ Σοκόλοφ (18π), κατάφεραν χάρις στις αποτελεσματικές επιθέσεις των Χουαντορένα (19π) και Μίλκοβιτς (13π) να φτάσουν με 3-2 (21-25, 21-25, 25-17, 25-18, 15-11) σετ στην επική ανατροπή και να πανηγυρίσουν μαζί με 3.620 φίλους τους την πολύτιμη νίκη.