Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Χαλαρό 3-0 του Άρη στη Λαμία, που έχασε βαθμούς και Νούσια

Χαλαρό 3-0 του Άρη στη Λαμία, που έχασε βαθμούς και Νούσια


Ανάλυσε το

Έπειτα από 4 μήνες αποχής της Volley League γυναικών ο Άρης στην επανέναρξη του 1ου ομίλου του πρωταθλήματος, στο «Χαλκιοπούλειο» της Λαμίας ήταν ανώτερος σε όλους τους τομείς στο ματς της 5ης αγωνιστικής και επικράτησε εύκολα με 3-0 σετ της τοπικής ομάδας, που έχασε λόγω τραυματισμού τη Νούσια.

Όπως αναμενόταν, η πολύμηνη διακοπή έδειξε να έχει επηρεάσει αρκετά τις δύο ομάδες, που παρά τη διάθεση που έδειξαν να παίξουν, το θέαμα που πρόσφεραν κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα.

Στο 1ο σετ φιλοξενούμενες με πιεστικό σερβίς και πρωταγωνίστρια την Ανθούλη εκμεταλλευόμενες τα λάμιώτικα λάθη, προηγήθηκαν με 8-5. Στη συνέχεια, μετά από μία φάση διαρκείας και πολλά ράλι η Σαβάρ ανέβασε τη διαφορά στο + 5, 12-7 ενώ η ίδια παίκτρια, υπέγραψε την κιτρινόμαυρη επιθετική κυριαρχία φτάνοντας σε νταμπλ σκορ 16-8. Ο ΑΟ Λαμίας με πιεστικό σερβίς ψαλίδισε τη διαφορά με ένα σερί 4-0 στο 16-12, αλλά ο Άρης διατηρώντας σταθερά μια διαφορά ασφαλείας κατάφερε με την εμπειρία του να φτάσει εύκολα στην κατάκτηση του α’ σετ με 25-16.

Το β’ σετ ξεκίνησε με την Βενέτη στη γραμμή του σερβίς να δίνει στον ΑΟ Λαμίας ένα προβάδισμα 4-0, υποχρεώνοντας τον τεχνικό του Άρη να πάρει εσπευσμένα τάιμ άουτ, το οποίο λειτούργησε καθώς οι «κιτρινόμαυρες» απάντησαν δυναμικά ισοφαρίζοντας σε 5-5. Από pipe της Κόγιτς-Τζούριτς οι Θεσσαλονικιές προηγήθηκαν για πρώτη φορά στο σετ 7-6, ανεβάζοντας στη συνέχεια τη διαφορά σε 9-6. Λάθη των φιλοξενούμενων σε υποδοχή και επίθεση, ισορρόπησε το παιχνίδι φέρνοντας το σετ 10-10. Η ομάδα του Θανάση Δράμπα, πήρε ξανά βραχεία κεφαλή, με τις γηπεδούχες όμως να μην αφήνουν την διαφορά να ξεφύγει, έως και το 16-15, αλλά το μπλοκ της Έβανς στην Κούση έδωσε αέρα 4 πόντων, 19-15 στον Άρη, που χωρίς να κοιτάξει ξανά πίσω, ζευγάρωσε «δια χειρός» Ανθούλη με 25-19 τα κερδισμένα του σετ, 2-0.

nousia_traumatias_aol

Στο γ’ σετ ο Άρης μπήκε αποφασισμένος να καθαρίσει το ματς και χωρίς να βρει ιδιαίτερη αντίσταση από τις αντιπάλους του προηγήθηκε με 12-7. Στο 13-9 η ατυχία χτύπησε τον ΑΟ Λαμίας, καθώς η Νούσια αποχώρησε υποβασταζόμενη από το γήπεδο λόγω τραυματισμού στη μέση. Το σοκ που υπέστησαν οι γηπεδούχες, οδήγησε στην έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης από το παιχνίδι, κάτι που ο Άρης, με το σκορ να εκτοξεύεται σε 19-8 και τον τεχνικό του Θανάση Δράμπα να δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλες του τις αθλήτριες, να φτάσει με επίθεση της Έβανς 25-στην κατάκτηση της νίκης 3-0 σετ.

Για την ομάδα του Άρη ξεχώρισαν οι Ανθούλη, Σαβαρ, Έβανς, ενώ για τον άτυχο ΑΟ Λαμίας, που μετα το αρχικό καλό ξεκίνημα των σετ, υστερούσε σε υποδοχή και επίθεση και ξέμενε από… ενέργεια, περισσότερο προσπάθησε  η Μανάϊ.

Οι «κιτρινόμαυρες» είναι αήττητες, με δύο παιχνίδια λιγότερα και βρίσκονται στη 3η θέση του Α’ ομίλου με 7 βαθμούς. Ο Α.Ο. Λαμίας γνώρισε την 5η συνεχόμενη ήττα του και παραμένει χωρίς βαθμό.

Διαιτητές: Κουτσής, Μαυράκης, Παρατηρητής: Παναγής, Επόπτες: Καλαντζής, Στάικος, Γραμματεία: Τσάβου.

Το… «κλειδί»

Το… «ταμείο»

Τάδε έφη…

Ηλίας Αγγέλης (Α.Ο. Λαμίας 2013): «Μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα αποχής, ήταν λογικό που δεν είχαμε διάρκεια. Είμαστε νεανική ομάδα και τα περισσότερα κορίτσια είναι μικρά σε ηλικία και είχαν αρκετό άγχος, όμως το πάλεψαν πολύ, ειδικά στη πίσω ζώνη. Μην ξεχνάμε ότι παίζαμε απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα και ο Άρης ουσιαστικά δυνάμωσε περισσότερο με τη προσθήκη της Ρόγκα. Η Νούσια είναι σημαντικός παίκτης για εμάς και μαζί με την Κακουράτου είναι οι αρχηγοί μας. Θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι κάτι σοβαρό και θα μπορέσουμε να την έχουμε σύντομα κοντά μας. Είναι ευχάριστο που μπήκαμε πάλι στο γήπεδο αλλά είναι δυσάρεστο που παίζουμε χωρίς κόσμο. Θέλω να πιστεύω ότι όλο αυτό με τον κορονοϊό θα τελειώσει σύντομα και να είμαστε πάλι όλοι μαζί».

Θανάσης Δράμπας (Α.Σ. Άρης): «Ήταν ένα παιχνίδι που ήταν μία άτυπη πρεμιέρα μετά την τρίμηνη διακοπή. Υπήρχε άγχος στο να βρούμε τον ρυθμό μας. Κατά διαστήματα έμεινα ικανοποιημένος από την ομάδα μου, όμως μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Έχουμε δύο νέες αθλήτριες που δείχνουν να προσαρμόζονται άμεσα και αυτό θα φανεί στη συνέχεια».

Στις δηλώσεις που έκανε στην κάμερα του STAR Κεντρικής Ελλάδας η νεοαποκτηθείσα λίμπερο του Άρη,  ερχόμενη από τον Πανναξιακό και με μία μόλις προπόνηση, Πένυ Ρόγκα, είπε μετά το παιχνίδι: «Και οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ «μαγκωμένες» μές στον αγώνα και όποια ομάδα «λύθηκε» γρηγορότερα και διαχειρίστηκε τις φάσεις, κάνοντας λιγότερα λάθη, ήταν κι αυτή που κέρδισε το παιχνίδι” 

Αναφερόμενη στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος η Ρόγκα τόνισε ότι  πρόκειται για ένα πολύ διαφορετικό πρωτάθλημα: “Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί επιτέλους ξεκινήσαμε ξανά να παίζουμε βόλεϊ, για αυτό παλεύαμε 3 μήνες τωρα. Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση λόγω κορονοϊού είναι πολύ δύσκολη, αλλά θεωρώ ότι όλες οι ομάδες κάνουν το καλύτερο δυνατό, ακουλουθώντας το πρωτόκολλο και για αυτί είμαστε εδώ και παίζουμε. Από κει και πέρα το πρωταθλημα είναι πολύ διαφορετικό γιατί έχουν γινει πάρα πολύ αλλαγές στα ρόστερ των ομάδων, οι στόχοι έχουν αλλάξει, ομάδες που ήταν φαβορί για το πρωτάθλημα έχουν αποδυναμωθεί, όπως η πρώην ομάδα μου Πανναξιακός που δεν κατέβηκε στο πρωτάθλημα, ωστόσο εύχομαι υγεία σε όλους, χωρίς τραυματισμούς για όλες τις αθλήτριες»

Από την πλευρά της η λίμπερο του ΑΟ Λαμίας, Ξένια Κακουράτου υποστήριξε ότι η ομάδα της Λαμίας, αν και έδειξε σε κάποια σημεία του αγώνα μία διάθεση και μαχητικότητα, χρειάζεται δουλειά: “Η δική μου ομάδα απαρτίζεται από νέα κορίτσια, στην ουσία κάνουμε δυο εβδομάδες μαζί και αυτό που κρατάμε από το σημερινό ματς είναι ο ενθουσιασμός και η μαχητικότητα που δείξαμε σε ορισμένες φάσεις της αναμέτρησης. Παρόλα αυτά θέλουμε πολύ δουλειά, ώστε να δέσει το σύνολο και μειώνοντας τα λάθη μας να εμφανιστούμε καλύτερες από αγώνα σε αγώνα. 

Μιλώντας για το πρωτάθλημα η Κακουράτου επεσήμανε ότι “η διακοπή επηρέασε όλες τις ομάδες και τη δική της ίσως λίγο παραπάνω από τις άλλες, αλλά παρόλα αυτά καλούμαστε να αντιμέτωπίσουμε αυτές τις συνθήκες και να αγωνιστούμε για το καλύτερο”.

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 0-3 (16-25, 19-25, 15-25)

Α.Ο Λαμίας 20123 (Ηλίας Αγγέλης): Βενέτη, Κογεράκη, Νούσια, Μανάι, Χατζηχαραλάμπους, Κούση, λίμπερο η Κακουράτου, Αντωνακάκη, Τσιούμα

Άρης Θεσσαλονίκης (Θανάσης Δράμπας): Δρακουλίδου, Κόγιτς -Τζούριτς, Κουτσιούκη, Ανθούλη, Έβανς, Σαβάρ, λίμπερο η Ρόγκα, Τερζίου, Πετινόλι (λ), Πήττα, Λαμπριανίδου, Γιορανίδη, Μυλωνά, Τάνη

*Τα στατιστικά του αγώνα θα είναι διαθέσιμα το πρωί της Κυριακής 7/2.