ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Χαμόγελα για τη Φωτεινή

Χαμόγελα για τη Φωτεινή

Η νεαρή πασαδόρος της Νίκης Φ. Κωνσταντινίδου κλήθηκε και προπονήθηκε με την Εθνική Κορασίδων

Του Γιώργου Πανταζίδη

Η σοβαρή προσπάθεια που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια η Νίκη Αλεξανδρούπολης για αναγέννηση του γυναικείου βόλει, αποδίδει καρπούς. Η αρχή έγινε με την παρουσία της ομάδας επί μια διετία στην Α2 γυναικών, με τις ελπίδες να επανέλθει άμεσα να είναι πολλές, ενώ ένα άλλο ευχάριστο γεγονός ήρθε να φέρει χαμόγελα και μεγαλύτερη αισιοδοξία για το μέλλον.

Μετά από πολύ καιρό, μια αθλήτρια από την Αλεξανδρούπολη και τον Έβρο αποτελεί μέλος των μικρών εθνικών ομάδων βόλει. Ο λόγος για την Φωτεινή Κωνσταντινίδου που κλήθηκε στην εθνική κορασίδων και βρέθηκε ήδη στη Θεσσαλονίκη, όπου και προπονήθηκε στο κλιμάκιο της προεθνικής  Θεσσαλονίκης για την συγκρότηση της Εθνικής ομάδας. Μάλιστα, οι προπονήσεις έγιναν υπό το βλέμμα και τις οδηγίες του Εβρίτη προπονητή, υπευθύνου στη Βόρεια Ελλάδα, Γιάννη  Ανδρεάδη.

Η Κωνσταντινίδου, (γεννηθείς στις 2 Μαρτίου 1999), προέρχεται από τα σπλάχνα του ιστορικού γυναικείου σωματείου Βόλει του Έβρου και ήδη έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Προπονητή της Νίκης Ιπποκράτη Δήμητσα, που τις δίνει ευκαιρίες με αρκετό χρόνο συμμετοχής στο περιφερειακό πρωτάθλημα ΑΜΘ (ή και Β΄Εθνικής) . Επικοινωνήσαμε με την Φωτεινή η οποία και ήταν ιδιαίτερα χαρούμενη αλλά και με αίσθημα ευθύνης για την πρόκληση που της παρουσιάζεται.

«Είμαι πολύ χαρούμενη , σίγουρα είναι μεγάλη τιμή μια κλήση στην εθνική ομάδα, θα προσπαθήσω να αντεπεξέλθω στις απαιτήσεις που σίγουρα είναι μεγάλες.  Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα μου, γιατί οι διακρίσεις έρχονται μέσα από αυτήν στους προπονητές που ασχολήθηκαν και ασχολούνται μαζί μου . Θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό»  μας είπε η 16χρονη πασαδόρος της Νίκης.

Περιττό δε να πούμε, ότι στο σύλλογο της ομάδας τα μαντάτα της κλήσης της αθλήτριας στην προεθνική έγιναν δεκτά με ιδιαίτερη χαρά, αφού στόχος είναι  να μπορούν τα επόμενα χρόνια να στηρίζονται στα δικά τους κορίτσια για την συγκρότησης της πρώτης ομάδας η οποία και θα στέκεται  σε μεγάλες κατηγορίες.

Πηγή: Εφημερίδα “Γνώμη”