ΔΙΕΘΝΗ

«Χέρι χέρι» Ιταλίδες-Γερμανίδες για Ρίο

«Χέρι χέρι» Ιταλίδες-Γερμανίδες για Ρίο

Σε… προολυμπιακούς ρυθμούς μπαίνουν από σήμερα οι γυναικείες ομάδες Ιταλίας και Γερμανίας, που αμφότερες από 4-9 Ιανουαρίου 2016 θα διεκδικήσουν μαζί με άλλες 6 ομάδες στο πλαίσιο του προκριματικού ολυμπιακού τουρνουά της Ευρώπης της Άγκυρας στο την πρόκριση στο Ρίο.

Εκτός από την οικοδέσποινα Τουρκία και τις άλλες δυο προαναφερθείσες χώρες στο τουρνουά θα συμμετάσχουν ακόμη οι Ρωσία, Ολλανδία, Πολωνία, Βέλγιο και Κροατία. Η πρωταθλήτρια ομάδα του τουρνουά θα βρεθεί απ’ ευθείας από το «Βaskent Volley Hall» στο Ρίο, ενώ οι δύο επόμενες θα έχουν μία ύστατη ευκαιρία να κυνηγήσουν την ολυμπιακή πρόκριση μέσω του παγκόσμιου προολυμπιακό τουρνουά (Μάιο-Ιούνιο 2016), αφού όποια ομάδα δεν καταφέρει να εξασφαλίσει μία από τις 1+2 προνομιούχες θέσεις θα παρακολουθήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας από τον… καναπέ!

Ενώ λοιπόν οι περισσότερες ομάδες συνεχίζουν την προετοιμασία τους εντός συνόρων, η Ιταλία σήμερα θα μεταβεί στο Βερολίνο, προκειμένου να πραγματοποιήσει κοινή προετοιμασία με τa «πάντσερ» και να δώσει δύο ανεπίσημα φιλικά ματς την προσεχή Τρίτη 29/12 και Τετάρτη 30/12.

Κάποιες πηγές αναφέρουν ότι αντίστοιχα φιλικά προετοιμασίας θα διεξαχθούν το προσεχές διάστημα μεταξύ Τουρκίας, Πολωνίας και Κροατίας.