BEACH VOLLEY

Χολιγουντιανό… Μaster στη Σκόπελο (φωτό)!

Χολιγουντιανό… Μaster στη Σκόπελο (φωτό)!

Για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος η Σκόπελος διοργανώνει ένα τουρνουά «Μάστερς» στο πλαίσιο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος beach volley.

Από σήμερα και μέχρι τις 19 Ιουλίου το καταπράσινο νησί των Βόρειων Σποράδων φιλοξενεί τις δώδεκα φετινές κορυφαίες ομάδες ανδρών και γυναικών στην άμμο, που στο πρώτο τους ραντεβού επί νησιωτικού εδάφους για το 2015, θα προσπαθήσουν να προσφέρουν θέαμα υψηλού επιπέδου και να «γράψουν’ το όνομά τους στην ιστορία του ελληνικού beach volley, κατακτώντας τους παρθενικούς τίτλους στο νησί.

TSAKALIS_TRYPANIn

Οι Σκοπελίτες, που από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η ανάθεση της διοργάνωσης από την ΕΟΠΕ, ενθουσιάστηκαν ιδιαίτερα και έδειξαν πέρα από τον πολιτισμό και το ενδιαφέρον τους για τον αθλητισμό. Δεκάδες εθελοντές έπιασαν δουλειά, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε όλους τους οργανωτικούς τομείς και κυρίως στην κατασκευή των χώρων, ώστε όλα να είναι άψογα πριν από το άνοιγμα της αυλαίας των σημερινών προκριματικών του 2ου φετινού τουρνουά Μάστερς στη Χώρα της Σκοπέλου. Το πρώτο ανεπίσημο σερβίς θα δοθεί το μεσημέρι (15.00) της Πέμπτης με την τεχνική σύσκεψη και στις 15:30 θα ξεκινήσουν τα προκριματικά για το ταμπλό των ανδρών, ενώ τα προκριματικά των γυναικών θα διεξαχθούν την Παρασκευή 17/7.

TSAKALIS
Σε μία περίοδο που λόγω της κρίσιμης οικονομικής και πολιτικής κατάστασης, πολλοί αναγκάζονται να ανακρούσουν πρύμνα και να αναβάλλουν η να ματαιώσουν πολλές προγραμματισμένες εκδηλώσεις, αυτό δεν πέρασε ούτε σαν σκέψη από το Δήμο και τον αθλητικό οργανισμό του νησιού.
«Επ’ ουδενί δεν σκεφτήκαμε να αναβάλλουμε τη διοργάνωση λόγω των τελευταίων κρίσιμων εξελίξεων. Όσα αναλάβαμε να κάνουμε για αυτή τη σημαντική εκδήλωση θα τα κάνουμε. Δεν υπήρχε λόγος να αναβληθεί» δήλωσε καταφατικά στο Volleyplanet o προπονητής της γυναικείας ομάδας Α.Ο Σκόπελου και εμπνευστή της ιδέας αυτού του τουρνουά, Γιάννης Τσακάλης.

GHPEDO_SKOPELOS1

Ο 40χρονος σήμερα πυροσβέστης και πρώην συμπαίκτης των Κρέτση Δημουλά, Ντάλα, Γρηγοριάδη στην 4ετή του θητεία (1986-2000) ως παίκτης στη Λαμία, ζει εδώ και χρόνια με την οικογένειά του στο νησί και χωρίς να το θέλει, στις στάχτες μιας πυρκαγιάς, άναψε ξανά την… σπίθα της αγάπης των ντόπιων για το βόλεϊ. «Βρέθηκα εδώ πριν 16 χρόνια λόγω της υπηρεσίας μου, παντρεύτηκα και έχω και δύο παιδάκια.

a.o skopelos

Λόγω της αγάπης μου για το άθλημα, αρχικά έκανα αμισθί μαθήματα βόλεϊ σε κάποια παιδάκια, αλλά το 2005 όταν τις απόκριες από κάποια βεγγαλικά κάηκε η οροφή του Γυμναστηρίου σταμάτησα. Έπειτα από 4 χρόνια ασχολήθηκα με τις ακαδημίες του ΑΟ Σκοπέλου και εδώ και τρία χρόνια δημιούργησα τη γυναικεία ομάδα, στην 12άδα της οποίας σήμερα αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΚΕΛ 9 κορίτσια από τα «σπλάχνα του ΑΟ Σκοπέλου» και δύο κοπέλες, μαθήτριες από τη Σκιάθο» λέει προσπαθώντας να κρύψει το καμάρι του για αυτά τα παιδιά και ό,τι έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα.

Καθοριστική η συμβολή του Σταθόπουλου

Πριν από μερικά χρόνια δειλά δειλά άρχισε να βγαίνει από τη σάλα, να πατάει στην άμμο και με την βοήθεια του «γείτονα» και τεχνικού της Α.Σ. Αργώ Βόλου, Βαγγέλη Σταθόπουλου, να ρίχνουν τους πρώτους σπόρους για την άνθηση του μπιτς βόλεϊ.

stathopoulos

«Ο Βαγγέλης  (σ.σ Σταθόπουλος) έφερε τις αθλήτριές του, φτιάξαμε ένα καμπ σε ένα πρόχειρο γήπεδο που κάναμε στην παραλία και φέτος με τη βοήθεια της Περιφέρειας και του Δήμου αποφασίσαμε να διοργανώσουμε ένα μεγάλο τουρνουά beach volley.  Πείσαμε λοιπόν με τον Βαγγέλη τους φορείς, με την εμπειρία και τεχνογνωσία που διαθέτουμε, να αναλάβουμε για πρώτη φορά μία τέτοια διοργάνωση, κάτι που ασφαλώς για μας αποτελεί μεγάλη πρόκληση» τόνισε ο Γιάννης Τσακάλης, που εξήρε τη συμβολή του Σταθόπουλου, φίλου και “δεξιού χεριού” του ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής Κορασίδων, Γιάννη Ανδρεάδη.

Από Σκόπελο, σε… σκόπελο!

Όσο όμως κι αν ακούγεται αστείο για να φιλοξενηθεί το ιστορικό Μάστερς στη Σκόπελο οι διοργανωτές χρειάστηκε να ξεπεράσουν πολλούς… σκοπέλους καθώς δεν υπήρχαν υποδομές μέχρι σήμερα για μια τέτοια εκδήλωση.

ghpedo3

Χρειάστηκε να αγοραστεί κερκίδα, να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για την προετοιμασία των γηπέδων, ενώ πριν από λίγες μέρες αγοράστηκε και μία κερκίδα, η οποία θα μείνει «προίκα» της διοργάνωσης στο νησί. “Για να ξεπεραστούν κάποια προβλήματα με το γήπεδο, χρειάστηκε να γίνει από όλους περισσότερο οργανωμένη δουλειά. Η διαφορά σε σχέση με τα γήπεδα πχ που υπάρχουν στην Αθήνα είναι ότι εκεί φτιάχνουν τα γήπεδα και… τέλος!

ghpedo 2

Τα δικά μας γήπεδα είναι από φυσική άμμο, που βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα. Με τον παραμικρό όμως αέρα ή βροχή έχουμε θέματα, αφού έρχονται διάφορα μικροαντικείμενα στο γήπεδο, πετραδάκια, κλαδάκια κ.α Αυτή είναι και η διαφορά… Σήμερα το κοσκινίζουμε και αν αύριο βρέξει, θα «φέρει» πάλι κάτι μέσα. Και αντε πάλι από την αρχή… να κοσκινίσουμε την άμμο, να την οργώσουμε και μετά πάλι με την βοήθεια μιας εθελοντικής ομάδας να ψάξουμε και πάλι για… σκουπιδάκια στην άμμο» επισημαίνει στο Volleyplanet η “ψυχή” της διοργάνωσης, Γιάννης Τσακάλης.

Από πατάτες και πρόβατα, σε ατραξιόν του νησιού!

Πέρα όμως από το κοσκίνισμα ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα στο νησί ήταν η ίδια η…φύσις του άθληματος. Γιατί μπορεί οι Σκοπελίτες να’ γιναν «κολλητοί» στην διάρκεια των γυρισμάτων του «Mamma Mia» με χολιγουντιανούς αστέρες όπως Μέριλ Στριπ, Πιρς Μπρόσναν και… Άμπα (ABBA), αλλά από αστέρες της άμμου… Μπαααα!!!!!!

mamma mia

«Πιο πολύ ο κόσμος εδώ θα το καταλάβει όταν ξεκινήσουν τα ματς. Οι περισσότεροι ζούνε σε ένα νησί, ένα χωρίο που δεν γνωρίζουν πολλά για το beach volley. Είναι αρκετοί που δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη τι γίνεται. Νομίζουν πως θα παίξει κάποια «δικιά» μας ομάδα με αντίπαλο από άλλο νησί. Μας έβλεπαν να φτιάχνουμε την άμμο και ρωτούσαν.

ghpedo4_skopelos

«Φτιάχνετε κάνα μποστάνι», «έχετε φυτέψει πατάτες»; Η όταν κάναμε την περίφραξη των γηπέδων, ρώταγαν “αν θα βάλουμε πρόβατα ή άλλα ζώα”. Είμαι βέβαιος όμως πως ο κόσμος εδώ θα το καταλάβει όταν ξεκινήσουν τα ματς και δει το εντυπωσιακό θέαμα, αυτή τη μεγάλη γιορτή το ενδιαφέρον του κόσμου θα αυξάνεται», τόνισε κλείνοντας ο προπονητής των γυναικών του Α.Ο Σκοπέλου, δεδομένου μάλιστα ότι με Promotional Wild Card στο κυρίως ταμπλό συμμετέχουν και οι αθλήτριες του, Ιουλία Χλιβερού και Καραχαλίδου Γεωργία.

TSAKALHS_KARAXALIDOY

Λογικό είναι λοιπόν ο Έλληνας τεχνικός τους να έχει όπως και όλοι οι ντόπιοι αγωνία να πετύχει το σπουδαίο αυτό εγχείρημα και έτσι εκτός από την απίστευτη φυσική ομορφιά, τις δαντελωτές τους παραλίες, τη Σκοπελίτικη τυρόπιτα, τα ρεμπέτικα του Ξηντάρη, τα παραδοσιακά κεραμικά και τόσες άλλες… ατραξιόν του νησιού, η Σκόπελος να αφήσει… ιστορία και με το Μάστερς του μπιτς βόλεϊ, ελπίζοντας τα επόμενα χρόνια να γίνει θεσμός στις Σποράδες!