ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Χουντέκοβα στο Vplanet: «Δεν τα παρατάω ποτέ»!

Χουντέκοβα στο Vplanet: «Δεν τα παρατάω ποτέ»!

Δυναμική, φιλόδοξη και ετοιμοπόλεμη, η νεοαποκτηθείσα διεθνής Σλοβάκα ακραία του Παναθηναϊκού, Ρομάνα Χουντέκοβα ήρθε μεν από… σπόντα στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά όπως αποκαλύπτει στο Volleyplanet.gr ήρθε αποφασισμένη να βοηθήσει στο μέγιστο βαθμό την ομάδας της τη νέα σεζόν.

Η πανδημική κρίση έχει φέρει τα πάνω κάτω (και) στον αθλητισμό. Μεταγραφές ακυρώνονται, αθλητές και αθλήτριες ψάχνουν ομάδες, άλλοι βρίσκουν αλλά μπορεί να μην τους επιτραπεί καν μετακίνηση σε ξένη χώρα και πολλά άλλα τέτοια παραδείγματα.

Όμως, η κρίση «γεννά» και ευκαιρία και για τον Παναθηναϊκό η Χουντέκοβα μοιάζει με «τζακ ποτ» αφού αποκτήθηκε σε μια περίοδο που οι καλές ξένες ακραίες είχαν ήδη συμφωνήσει με άλλες ομάδες! Πάμε να μάθουμε λοιπόν το πώς από την Αζεράιλ όπου είχε συμφωνήσει έφτασε να φοράει τα ‘πράσινα’ η Χουντέκοβα, καθώς και τις πρώτες τις εντυπώσεις από την ομάδα και την Αθήνα.

HUDECOVA_METAXA

1.Διαβάσαμε για τη συμφωνία στα μέσα καλοκαιριού με την Αζεράιλ. Ποιος καλός… άνεμος τελικά σε έφερε στο ελληνικό πρωτάθλημα;

«Είχα συμφωνήσει την ερχόμενη σεζόν να αγωνιστώ στο Αζερμπαϊτζάν και τηνς Αζεράιλ αλλά αποφασίστηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η ομάδα να μην λάβει μέρος στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Ο σύλλογος πήρε αυτή την απόφαση λογαριάζοντας πρώτα την υγεία των αθλητριών. Αυτό είχε ως συνέπεια, η Αζεράιλ να λήξει πρόωρα τα συμβόλαια που είχε συνάψει με τις ξένες αθλήτριες για τη σεζόν 2020/21.

Έμεινα πολύ ευχαριστημένη από την πρόταση του Παναθηναϊκού. Συμφώνησα αμέσως, δεν δίστασα στιγμή να αποφασίσω. Η Ελλάδα είναι πανέμορφη χώρα με ωραίους ανθρώπους και φυσικά καλό φαγητό. ».

2.Τι ξέρεις για την ομάδα και το σύλλογο του Παναθηναϊκού;

Όταν λέμε Παναθηναϊκός, κάθε φίλαθλος γνωρίζει ότι είναι ένας σύλλογος με μεγάλη φήμη και ιστορία στην Ελλάδα. Το όνομα του Παναθηναϊκού στην χώρα μου είναι θα έλεγα περισσότερο γνωστό λόγω του ποδοσφαίρου.

Ξέρω ότι είναι ένα σύλλογος με πλούσια ιστορία και ότι στην Ελλάδα στο βόλεϊ γυναικών είναι ο πιο επιτυχημένος βάσει των τίτλων που έχει κερδίσει. Είναι επίσης ένας σύλλογος με υψηλούς στόχους και έχει μεγάλη υποστήριξη από τους οπαδούς του.

HUDECOVA_1

3.Τι να περιμένουν οι φίλοι του βόλεϊ να δουν από εσένα στο γήπεδο;

Αυτό που θα μπορούσα να πω για τον εαυτό μου είναι ότι είμαι ο τύπος αθλήτριας που δεν αφήνει μπάλα να χαθεί και παλεύει σε κάθε παιχνίδι μέχρι τον τελευταίο πόντο. Είμαι της άποψης ότι μια ανατροπή σε ένα παιχνίδι μπορεί να ενθαρρύνει  όλη την ομάδα και να υπάρξει μια επιτυχημένη στιγμή. Αυτός είναι και ένας λόγος του γιατί δεν τα παρατάω ποτέ. Όσο για το τι άλλο μπορούν να δουν οι φίλοι του βόλεϊ από εμένα σίγουρα στην καλή μου μέρα μεταξύ άλλων θα δουν μια δυνατή και αποτελεσματική πάιπ!

4.Πώς είναι οι πρώτες ημέρες στην ομάδα; Εντυπώσεις;

Έχω συμπληρώσει μια εβδομάδα στην Αθήνα και είμαι ενθουσιασμένη με όλη την ομάδα, τις συμπαίκτριές μου, τους ανθρώπους αλλά και με της ομορφιές της Αθήνας, με τα ωραία μέρη αλλά κυρίως τη θάλασσα!

5.Τι αίσθημα σου αφήνει η σκέψη ότι μπορεί τη νέα σεζόν όλοι οι αγώνες να είναι… κεκλεισμένων των θυρών εξαιτίας του κορονοϊού;

Είμαι πολύ απογοητευμένη γιατί πραγματικά είμαι ιδιαίτερα ανυπόμονη για να ζήσω αυτήν την ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια των αγώνων. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είναι πολύ ενθουσιώδεις και αφοσιωμένοι στο σύλλογο και δίνουν μεγάλη ενέργεια και υποστήριξη στην ομάδα. Λυπάμαι πολύ αλλά η υγεία είναι πάνω από όλα!

HUDECOVA_2