ΔΙΕΘΝΗ

Covid19: Ανείπωτος πόνος για την οικογένεια του Μπράνκο Γκάιτς

Covid19: Ανείπωτος πόνος για την οικογένεια του Μπράνκο Γκάιτς

Τις δυσκολότερες ημέρες της ζωής του βιώνει ο τέως προπονητής του ΑΟ Θήρας, Μπράνκο Γκάιτς και η οικογένειά του.

Ο Σέρβος τεχνικός που το καλοκαίρι δεν ανανέωσε με την ομάδα της Σαντορίνης για να μείνει μαζί με την εγκυμονούσα σύζυγό του και τις δυο τους κόρες στο Βελιγράδι προκειμένου να έχουν όλες τις ανέσεις για να έρθουν στον κόσμο αρχές Νοέμβρη τα διδυμάκια που κυοφορούσε, αλλά και ο ίδιος να οργάνωνε με τη δική του ακαδημία βόλεϊ!

Ωστόσο, ο κορονοϊός που δεν κοιτάει ηλικίες ‘χτύπησε’ την πόρτα της οικογένειας του ιδιαίτερα αγαπητού στη χώρα μας Σέρβου τεχνικού. Την τελευταία ημέρα του Οκτωβρίου η σύζυγος του Μπράνκο Γκάιτς αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία κι έχοντας συμπτώματα του Covid-19 βρέθηκε στο νοσοκομείο στο οποίο εργάζοταν ο γιατρός που παρακολουθούσε στην εγκυμοσύνη. Εκεί όμως δεν την έκαναν δεκτή καθώς το νοσκομείο δεν ήταν αναφοράς, συστήνοντάς της να επιστρέψει σπίτι και να προσπαθήσει να ρίξει τον πυρετό.

Λίγες ώρες αργότερα, σύμφωνα με τα όσα εξιστόρησε στον τηλεοπτικό σταθμό NS1 ο πρώην προπονητής του ΑΟΘ, μπόρεσε να εξασφαλίσει ασθενόφορο (πιστοποιημένο για μεταφορά ασθενών με Covid-19) το οποίο τη μετέφερε σε άλλο νοσοκομείο καθώς παραπονέθηκε για έντονες ενοχλήσεις. Οι γιατροί που την εξέτασαν της είπαν ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την κύηση και ότι δεν μπορούσαν να την κρατήσουν λόγω κορωνοϊού.

Η Νατάσα Γκάιτς το βράδυ στις 3 Νοεμβρίου είχε αιμοραγία με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο (σ.σ στο πρώτο που είχε αρνηθεί την εισαγωγή της) όπου ο υπέρηχος (που δεν της είχαν κάνει) έδειξε ότι το ένα έμβρυο είχε πεθάνει. Αμέσως εισήχθη στο χειρουργείο και οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν το δεύτερο παιδι, το οποίο εξακολουθεί πάντως να βρίσκεται υπό μηχανική υποστήριξη. Η κυρία Γκάιτς μία ημέρα μετά την επέμβαση κι αφού η ζωή της στην κυριολεξία σώθηκε την τελευταία στιγμή, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αναφορά (ασθενών με κορωνοϊό) καθώς διεγνώσθη με πνευμονία.

Απομωνομένος στο σπίτι με τις δύο ανήλικες κόρες του, ο Γκάιτς παρά τον ανείπωτο πόνο, τον αδόκητο χαμό προσπαθώντας να συνειδητοποιήσει όλα όσα συνέβησαν αποφάσισε να διηγηθεί την οικογενειακή του τραγωδία με μοναδικό στκοπό: «να μην χαθεί κανένα άλλο αγγελούδι από την αβλεψία των γιατρών».

Την επομένη της τηλεοπτικής του συνέντευξης και μετά από το σάλο που ξέσπασε, η διοίκηση του νοσοκομείου του Βελιγραδίου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διέψευδε κατηγορηματικά τις καταγγελίες και δήλωνε ότι ζητήθηκε από την κυρία Γκάιτς να κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο, η ίδια το αρνήθηκε κι επέλεξε να αποχωρήσει επιστρέφοντας σπίτι της. Μια ανακοίνωση που έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τον Σέρβο προπονητή αλλά και τους οικείους του και το μόνο βέβαιο είναι ότι θα έχει συνέχεια…

Το Volleyplanet στέλνει τα θερμά του συλλυπητήρια στον Μπάνκο Γκάιτς και την οικογένειαά του αλλά και δύναμη!

Κλείνουμε με τα λόγια του Μπάνκο Γκάιτς, όπως αποχαιρέτησε το “αγγελούδι” του:

‘Αναπαύσου εν ειρήνη άγγελέ μας!!!
Αγάπη δεν μετάνιωσες που κέρδισες αυτή τη μάχη αλλά να ξέρεις ότι θα είσαι πάντα στις καρδιές μας!!
Τα λέμε πάλι εκεί ψηλά στον ουρανό αγαπημένο μας αστέρι…
Οι αδερφές σου σε αγαπούν, μαμά και μπαμπάς!!
Θεέ μου κράτα αυτόν τον άγγελο εκεί ψηλά’