A2

“Δάγκωσε” με 3-1 τη Ρόδο και τραγούδα από ψηλά «Οφάρα μου τρελαίνομαι»

“Δάγκωσε” με 3-1 τη Ρόδο και τραγούδα από ψηλά «Οφάρα μου τρελαίνομαι»

“Πρόβα τζενεράλε” για την ιστορική άνοδο στη Volleyleague θύμισε στο εντός έδρας σαββατιάτικο ντέρμπι με τη Ροδίων Αθλησις η εμφάνιση του ΟΦΗ, καθώς στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής για τα πλέι-οφ της Α2 Κατηγορίας (1ος υποόμιλος) επικράτησε 3-1 (25-23, 25-13, 23-25, 25-23) των φιλοξενούμενων και “αγκάλιασε” την πρώτη θέση, με την οποία θα πάει με ψυχολογία στα ύψη στα μπαράζ ανόδου.

Η έκφραση “Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα” δεν θα μπορούσε να έχει πιο απόλυτη κυριολεξία για τους Κρητικούς, καθώς ο ΟΦΗ, μετά την ήττα 3-1 της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ στο “Σμαραγδένιο Νησί” ήθελε μόνο τρίποντο για να κάνει το άλμα στην κορυφή της βαθμολογίας.

ofi_kosmos

Με τους φιλάθλους του ΟΦΗ να δίνουν, επιτέλους, δυναμικό παρών δημιουργώντας υπέροχη ατμόσφαιρα στο ΒΑΚ  Ηρακλείου, έγινε ένα συναρπαστικό παιχνίδι υψηλού επιπέδου, “διαφήμιση” του βόλεϊ. Η ομάδα του Εβρίτη προπονητή των γηπεδούχων, Δημήτρη Ζλατιλίδη έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις της, παίρνοντας προβάδισμα με 2-0 σετ

Με την “πλάτη στον τοίχο”,  η ροδίτικη ομάδα του Αλέξη Καμπερίδη, γιου του θρυλικού προπονητή  για την Ορεστιάδα και το εβρίτικο βόλεϊ,  Γιώργου Καμπερίδη, βγάζοντας στο ταραφλεξ χαρακτήρα μεγάλης ομάδας, κατάφερε έστω και στις λεπτομέρειες, να μειώσει σε 2-1 σετ.

Το 4ο σετ αποδείχθηκε “ακατάλληλο για καρδιακούς”, αφού ο ΟΦΗ χρειάστηκε να δείξει τα τεράστια ψυχικά του αποθέματα και όντας πίσω με 22-23 να φτάσει με ένα επιμέρους σερί με 25-23 στην ανατροπή και την “τρίποντη” νίκη με 3-1 σετ.

ofi_pinakas

Το φινάλε του ντέρμπι βρήκε τους “μεθυσμένους” Ομιλήτες να τραγουδάνε «Οφάρα μου τρελαίνομαι» μέσα σε αποθέωση για τα παιδιά του τεχνικού, Δημήτρη Ζλατιλίδη, τον ίδιο και τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Γιάννη Δανδάλη, ο οποίος γιόρτασε το βράδυ αυτή τη σημαντική νίκη με τους συνεργάτες του, που άπαντες από το πόστο τους δίνουν όλο τους το είναι για να κάνουν φέτος το όνειρο πραγματικότητα.

ofi_trapezi

Μετά τη χθεσινή επιτυχία η ομάδα του Ηρακλείου μόνο αν κάνει… χαρακίρι με κρητικό μαχαίρι στο τελευταίο ματς της Ερυθραίας με τον Πανερυθραϊκό, θα χάσει την πρώτη θέση. Η ομάδα της Ρόδου θα μείνει 2η και όλα  θα κριθούν στο φάιναλ-φορ, όπου οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν λογικά το μοναδικό εισιτήριο για την ιστορική άνοδο στη Volley League.

Το σκόρερ του αγώνα με 26 πόντους αναδείχθηκε ο Τζελάτι, ενώ για τους γηπεδούχους άλλους 15 πόντους πρόσθεσε ο Μπάσης.

Πολύ καλή η διαιτησία των Μ. Κουτσούλα- Ε. Τραχαλάκη

ofi_rodion 1

Ζλατιλίδης: “Ευχαριστούμε τον κόσμο”

Ο τεχνικός του ΟΦΗ Δημήτρης Ζλατιλίδης, έσταζε μέλι για τον κόσμο και την βοήθεια του στο παιχνίδι με τη Ρόδο. “Τους ευχαριστούμε γιατί δημιούργησαν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα και μας βοήθησαν πολύ. Τους θέλουμε δίπλα μας και στα μπαράζ, ειδικά αν γίνουν στην Αθήνα, να έρθει ο κόσμος του ΟΦΗ”.

Για το παιχνίδι ανέφερε ότι “ήμασταν πολύ καλοί στα δυο πρώτα σετ, αλλά στο τρίτο δεν ήμασταν, συγκεντρωμένοι. Στο τέταρτο κάναμε αυτό που έπρεπε να για να πάρουμε τη νίκη. Έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι στην Ερυθραία πριν τα μπαράζ και πάμε και εκεί σοβαροί, για να πάμε πρώτοι στα μπαράζ”.

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη ενός ανθρώπου του ΟΦΗ

Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε πριν την έναρξη του αγώνα στο Βαρδνογιάννειο Αθλητικό Κέντρο, στη μνήμη του εφόρου κολύμβησης του ΟΦΗ Μανόλη Γιγουρτάκη, ο οποίος έφυγε πριν από μερικές μέρες από τη ζωή, σε ηλικία 61 ετών.

Τα σετ: 25-23 (28’), 25-15 (21’), 23-25 (26’), 25-23 (30’).
ΟΦΗ (Ζλατιλίδης): Κομητούδης, Τζελάτι, Εφραιμίδης,  Κολτσιάκης, Μπάσης, Αντιφάκος, Καρασσαβίδης, Μονιάκης, Τεφτσής, Καρατζάς, Μύρος, Δημητριάδης.
Ροδίων Αθλησις (Καμπερίδης): Μακρής, Σαρικεϊσογλου, Παππάς, Σακόγλου, Ποτολίδης, Προδρομίδης, Αρβανίτης, Ηλίας, Μοσχούς

A2
05/11/2021

Πρεμιέρα για την Α΄ ζώνη

Η πρεμιέρα στην Α’ Ζώνη της Α2 Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, ενώ η Β’ Ζώνη που έχει...