ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δελτία εισόδου

Δελτία εισόδου

Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει το τι θα ισχύει φέτος με τις κάρτες ελευθέρας εισόδου στα γήπεδα της Α1 των ανδρών εξέδωσε η ΕΣΑΠ έπειτα από ενημέρωση που είχε από τον ΠΣΑΤ.

Η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ

«Ύστερα από ενημέρωση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου στους εκπροσώπους της ΕΟΠΕ και της ΕΣΑΠ σχετικά με τις αλλαγές που έχουν αποφασιστεί για το καθεστώς εισόδου των εκπροσώπων του Τύπου στα Εθνικά και επαγγελματικά πρωταθλήματα όλων των αθλημάτων θα ισχύσουν τα εξής:

Δικαίωμα εισόδου στα δημοσιογραφικά θεωρεία έχουν όλοι ανεξαιρέτως οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι μέλη όλων των Ενώσεων Τύπου (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣΕ) και του Π.Σ.Α.Τ.

Πέραν αυτών κάθε Μέσο Ενημέρωσης θα λάβει από μια προσωρινή άδεια εισόδου (για τα μη μέλη των παραπάνω Ενώσεων και του ΠΣΑΤ), σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί από τον ΠΣΑΤ.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (άρθρα 54 και 134 του 2725/99 και ερμηνευτική απόφαση 18668/22-04-2005 του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού) και τις τελευταίες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΣΑΤ, δικαίωμα ελευθέρας εισόδου στα δημοσιογραφικά θεωρεία και σε όλους τους χώρους Τύπου των γηπέδων έχουν οι κάτοχοι ταυτοτήτων ΠΣΑΤ και πέραν αυτών, οι κάτοχοι ταυτοτήτων της ΕΣΗΕΑ και των άλλων δημοσιογραφικών Ενώσεων (ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΕΣΕ και ΕΣΠΗΤ).

Ο ΠΣΑΤ καθιερώνει από φέτος την έκδοση δελτίων ελευθέρας εισόδου στους αθλητικούς χώρους που θα χορηγούνται σε κάθε ΜΜΕ ξεχωριστά, ένα για κάθε μέσο και μόνο εφόσον το Μέσο διαθέτει υπεύθυνο (διευθυντή ή αρχισυντάκτη) μέλος ΕΣΗΕΑ/ΠΣΑΤ ή των άλλων δημοσιογραφικών Ενώσεων (ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΕΣΕ και ΕΣΠΗΤ).

Επομένως κάθε έντυπο, ηλεκτρονικό ή ραδιοτηλεοπτικό μέσο που πληροί την παραπάνω προϋπόθεση μπορεί να αποστείλει σχετικό αίτημα στο psat@otenet.gr ή με φαξ στο 2103635777 για την έγκριση ΕΝΟΣ δελτίου ελευθέρας εισόδου, το οποίο θα αναγράφει το όνομα του μέσου και θα δύναται να χρησιμοποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ΜΜΕ.

Τα δελτία θα έχουν ισχύ μίας αγωνιστικής σεζόν. Οι συνάδελφοι – επικεφαλής που θα τα παραλαμβάνουν θα αναλαμβάνουν την ευθύνη επ’ απειλή πειθαρχικών κυρώσεων για τη διάθεσή τους.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το νέο καταστατικό του ΠΣΑΤ, έχουν αλλάξει οι προϋποθέσεις εγγραφής στον Σύνδεσμο και καλούμε τους συναδέλφους αθλητικούς δημοσιογράφους που τις πληρούν να καταθέσουν άμεσα τα δικαιολογητικά τους για να γίνουν μέλη του Συνδέσμου».