A2

Διχασμένες οι απόψεις για τον όμιλο

Διχασμένες οι απόψεις για τον όμιλο

Ένας πραγματικός μαραθώνιος περιμένει και φέτος τις ομάδες του Β’ ομίλου της Α2 Γυναικών, που αναμένεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον και σασπένς, καθώς κάποιοι χαρακτηρίζουν δύσκολο τον όμιλο και άλλοι ισχυρίζονται πως είναι βατός.

Όπως και να’ χει πάντως οι 12 ομάδες, πολλές εκ των οποίων είναι καινούριες, είτε στην κατηγορία, είτε στο ρόστερ, υπό τις δύσκολες συνθήκες που δημιουργούν τα πολλά ταξίδια, καθώς το φετινό παζλ σχηματίζουν πέντε ομάδες από την Αθήνα, τρεις από τη Λάρισα, δύο από την Καλαμάτα, μία από την Πρέβεζα και μία από την Πάτρα, που θα τα δώσουν όλα για να πετύχουν τους στόχους τους.

Για τον τίτλο και την άνοδο αναμένεται αν δώσουν μεγάλες μάχες μέχρι τέλους τρεις ομάδες, ο Φιλαθλητικός Λάρισας με τον Πορφύρα και τον ΓΣ Χαλανδρίου να έρχεται από πίσω με απειλητικές διαθέσεις.

Ότι δεν κατάφερε στα «χαρτιά» ο Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός με το πρόσφατο αίτημά του για wild card, προκειμένου να καλύψει το κενό στην Α1 Γυναικών με την αποχώρηση των Βριλησσίων, θέλει να το πετύχει στα γήπεδα. Μετά λοιπόν την περσινή ιστορική του συμμετοχή στο Final Four Κυπέλλου Ελλάδας, ως αντικαταστάτης του Ηρακλή, η 6 πέρυσι ομάδα του τεχνικού Λάμπρου Πράππα φιλοδοξεί, παρά την αποχώρηση της πολύπειρης Νικούλη, με νεοαποκτηθείσες αθλήτριες που έχουν παραστάσεις από την Α1 κατηγορία, όπως οι Χριστίνα Τσαπραλή και Κωνσταντίνα Ωρολογοπούλου, να φτάσει στην άνοδο.

Έχοντας τερματίσει 2ος και 3ος στη κατηγορία, τις δύο προηγούμενες σεζόν, ο ΑΟΦ Πορφύρας φέτος θέλει επιτέλους, διατηρώντας χαμηλούς τόνους όπως πάντα και με αθόρυβη δουλειά, να κάνει το βήμα παραπάνω. Για αυτό ο τεχνικός Βασίλη Καλογερόγιαννης, κράτησε 9 αθλήτριες του ρόστερ και ενίσχυσε την ομάδα της Φρεατύδας με κάποια νέα πρόσωπα, όπως την πασαδόρο Δώρα Γκολφινοπούλου, από τον Πανναξιακό, ενώ «κρέμασε» τα παπούτσια της η Νίκη Μανωλάκου.

Το ιστορικό τους ντεμπούτο στην κατηγορία πραγματοποιεί ο ΓΣ Χαλανδρίου. Η ομάδα του τεχνικού, Στέλιου Ατσιδάφτη, παρά το γηπεδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει, αλλά και την μεταγραφή της Σαλούστρου στον Πανναξιακό, φιλοδοξεί ότι με την διατήρηση του βασικού της κορμού και την ενίσχυση αθλητριών που έχουν παίξει στην Α1 όπως οι Άρτεμις Σκορδίλη και Αρετή Μπουζουνιεράκη, μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της κατηγορίας και να διατηρήσει ακόμη την παράδοση, που τον θέλει να ανεβαίνει κατηγορία κάθε χρόνο.

Με στόχο να πρωταγωνιστήσουν στην κατηγορία και από εκεί και πέρα χωρίς άγχος για το μέλλον τους στην κατηγορία να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο μπορούν έχουν η ΕΑ Λάρισας ο Ακρίτας Καλαμάτας και οι ΑΠΣ Ίωνες.

Από τα ιστορικά ονόματα του αθλήματος η ΕΑ Λάρισας, πέρυσι άγγιξε την άνοδο, αλλά έμεινε 2η στον όμιλο πίσω από τη ΓΣ Ηλιούπολης. Η νεανική ομάδα λοιπόν του Πέτρου Πνάκα, από την οποία αποτελεί παρελθόν η Τουσιούδη θα προσπαθήσει με όπλα τον ενθουσιασμό αλλά και τη γνώση της κατηγορίας να πλασαριστεί ξανά στην 4άδα.

Στην τρίτη του χρονιά στην κατηγορία φέτος ο Ακρίτας Καλαμάτας φιλοδοξεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Με νέο τεχνικό λοιπόν το Δημήτρη Καθάριο, αντί του φετινού βοηθού, Κουτράκη και 10 νέα πρόσωπα το Καλαματιανό σωματείο, θέλει να εξασφαλίσει από νωρίς την παραμονή και να κοιτάξει ψηλά.

Μετά τον περσινό υποβιβασμό τους από την Α1 Γυναικών οι ΑΠΣ Ίωνες του έμπειρου τεχνικού Μάρκος Κωβαίος, φιλοδοξούν ότι με το πάντρεμα εμπειρίας και ταλέντου που υπάρχει, έστω και δύσκολα θα βάλουν τις στέρεες βάσεις, ώστε σύντομα η ομάδα να πρωταγωνιστήσει και πάλι στις υψηλές κατηγορίες.

Τέλος τη δική τους μάχη μέχρι εσχάτων για ένα από τα τέσσερα σωσίβια σωτηρίας αναμένεται να δώσουν συνολικά έξι ομάδες.

Ο Θρίαμβος Χαϊδαρίου, που επιστρέφει έπειτα από 4 χρόνια στην κατηγορία με τη Χαρά Σάκκουλα στα πρώτα της προπονητικά βήματα και με 6 μεταγραφές, μεταξύ των οποίων και η έμπειρη Νικόλ Ζαχαρέα, ο ΓΣ Πετρούπολης με την επιστροφή του Μανώλη Αποστολογεωργάκη στην τεχνική ηγεσία και λιγοστές μεταγραφές, ο νεοφώτιστος αλλά ενισχυμένος με εννέα μεταγραφές ΓΣ Μεσσηνιακός της… διπλοθεσίτισσας (προπονήτρια-παίκτρια) Γωγούς Σουρή, ο πρωτάρης στην κατηγορία Φιλαθλητικός Πρέβεζας, του βετεράνου άσου και νυν τεχνικού , Χρύσανθου Κυριαζή με το περσινό έμψυχο δυναμικό κατά 80% ποσοστό, η νεανική ομάδα ΓΣ Ένωση Ελασσόνας του τεχνικού Βάιου Παναγιώτου, στην οποία πλην της σταθερής αξίας της πολύπειρης, Γιούλα Δίρβα ξεχωρίζει η νεοαποκτηθείσα πασαδόρος, Έλενα Αθανασιάδου,  αλλά και ο ανανεωμένος Απόλλωνας Πατρών του τεχνικού Δημήτρη Σπυρόπουλου, που μετά την αποχώρηση πολλών έμπειρων αθλητριών θα επενδύσει φέτος στο«νέο αίμα» της ομάδας.

A2
05/11/2021

Πρεμιέρα για την Α΄ ζώνη

Η πρεμιέρα στην Α’ Ζώνη της Α2 Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, ενώ η Β’ Ζώνη που έχει...