ΔΙΕΘΝΗ

Δυο πρώην «ερυθρόλευκοι» άσοι γύρισαν στην Serie A

Δυο πρώην «ερυθρόλευκοι» άσοι γύρισαν στην Serie A

Δύο πρώην άσοι του Ολυμπιακού, μετά τις πρόσφατες υποχρεώσεις τους σε πρωταθλήματα της Ασίας, επέστρεψαν, εν μέσω κορονοϊού,  στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Συγκεκριμένα ο Σλοβένος  διεθνής ακραίος, Τίνε Ουρνάουτ, που την περίοδο 2008-2009 διακρίθηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα με τους “ερυθρόλευκους”, μετά την φετινή του εμπειρία στο πρωτάθλημα της Κίνας με τη Σαγκάη, αποτελεί και επίσημα εδώ και λίγες ώρες μέλος της ιταλικής Μιλάνο. Στο παρελθόν ο Ουρνάουτ που αγωνίστηκε επίσης σε Σλοβενία (ACH Λιουμπλιάνα), Τουρκία (Αρκάς) και Πολωνία (ΖΑΚSA Κεντζιέρζιν Κόζλε), έχει πολυετή παρουσία στην Serie A με Μόντενα, Τρεντίνο, Σιστέρνα, Βίμπο Βαλέντια, Ούμπρια και Πιατσέντζα.

Urnaut_Milano

Μετά από τρία χρόνια όμως στην “Μέκκα του Ευρωπαϊκού βόλεϊ” και 26 ματς  με συγκομιδή 254 πόντων για την Μόντσα. επέστρεψε με τα χρώματα της Πιατσέντζα και ο διεθνής διαγώνιος της Τσεχίας, Μίκαλ Φίνγκέρ.

milano_finger

Ο Τσέχος, που την περσινή σεζόν λίγο πριν τα πλέι οφ, “κούνησε μαντήλι” στον Ολυμπιακό για τα Καταριανά πετροδολάρια της Αλ Αράμπι, με αποτέλεσμα οι πρωταθλητές μαζί με ένα ποιοτικό-αποτελεσματικό “όπλο” να χάσουν τα σκήπτρα τους από τον “αιώνιο αντίπαλο” Παναθηναϊκό, αποχαιρέτησε την ομάδα της Ντόχας, όπου θα τον αντικαταστήσει ο Γάλλος Μπογιέ.

Στην Παιτσέντζα αντίστοιχα ο Φίνγκερ θα αντικαταστήσει τον Γερμανό “μπόμπερ”  Γκρόζερ που τραυματίστηκε αλλά και τον Αμερικανό Σόουν που επαναπατρίστηκε στις ΗΠΑ, για προσωπικούς λόγους.