ΑΓΩΝΕΣ

Διπλό πρωτιάς ο ΠΑΟΚ, 3-1 τον Παναθηναϊκό στον Άγιο Θωμά

Διπλό πρωτιάς ο ΠΑΟΚ, 3-1 τον Παναθηναϊκό στον Άγιο Θωμά

Ο ΠΑΟΚ με πρωταγωνιστή τον ’28άρι’ Ούντρις, απέδρασε από τον Άγιο Θωμά επικρατώντας με 3-1 σετ του Παναθηναϊκού στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής και απολαμβάνει το +4 της κορυφής με 31 βαθμούς έναντι των ‘πρασίνων’ που έχουν 27 αλλά με ένα παιχνίδι λιγότερο.

Εμφατικό διπλό για το δικέφαλο στο Μαρούσι, που είχε σε εξαιρετική μέρα το μπλοκ του αλλά και τον ασταμάτητο Ούντρις επιθετικά σε μια αναμέτρηση με ωραίες φάσεις και αδεναλίνη στα ύψη. Απώλεια για τον ΠΑΟ, ο Θανάσης Πρωτοψάλτης ο οποίος από δεύτερο σετ είχε ενοχλήσεις στη μέση αλλά έσφιξε τα δόντια μέχρι το τέταρτο σετ όπου και δεν αγωνίστηκε αφού αποχώρησε με φανερή την καταπόνησή του από το πρόβλημα το οποίο και θα εκτιμηθεί από αύριο. Πάντως αμφότερες οι ομάδες επιβεβαίωσαν ότι είναι τα δυο μεγάλα φαβορί στη μάχη της διεκδίκησης του τίτλου.

Αναγνωριστικό το πρώτο σετ με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν δίπλα δίπλα στο σκορ και τον ΠΑΟΚ να δείχνει διάθεση να πιέσει από την αρχή με αποτέλεσμα πολλά χαμένα σερβίς. Ο Παναθηναϊκός με πολυφωνία στην επίθεση και εξαιρετικό μοίρασμα του Γιάκομπσεν, ο οποίος με πλασέ έκανε το 23-20 και ο Δικέφαλος με τον Ούντρις κύριο εκφραστή των επιθέσεων να μειώνει σε 23-21, όμως να χάνει ακόμα ένα σερβίςς με τον Κουκλίνσκι για το 24-21. Άλλο ένα σερβίς έχασε ο Γιάκομπσεν και στην επόμενη φάση ο Βαν Ντε Ντρις  πήρε κακή πάσα και δέχτηκε τριπλό μπλοκ δίνοντας νέο σασπένς στο σετ (24-23) αλλά ο Πρωτοψάλτρης τελείωσε το σετ 25-23.

Ίδια εικόνα με το πρώτο σετ και το ξεκίνημα του δευτέρου. Ο ΠΑΟΚ καραδοκούσε αλλά ο Παναθηναϊκός είχε τις επιθετικές λύσεις με Πρωτοψάλτη, Βαν Ντε Ντρις και Ράπτη. Ο τελευταίος με τα σερβίς πίεσε την υποδοχή του δικεφάλου με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να προσπεράσουν φτάνοντας στο 17-15. Οι ‘πράσινοι’ έφτασαν προηγούμενοι στο 2—18 αλλά Ούντριςκαι φιλέ του Ρανγκέλ έφεραν το σετ στα ίσα. Εκεί οι αλλαγές του Καλμαζίδη με Γάτση να πιέζει την υποδοχή και Σωτηρίου να μπλοκάρει σε δυο φάσεις τον Βαν Ντε Ντρις έφεραν τον ΠΑΟΚ στο 20-22. Μπράουν και λάθος τους Ρανγκέλ έφεραν το σετ μπολ για τους φιλοξενούμενους. Ο κόουτς Ανδρεόπουλος πέρασε τον Ανδρεόπουλο στη θέση του Ράπτη με τον διεθνή ακραία να δέχεται το στοπ από το μπλοκ του ΠΑΟΚ για το 20-25.

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε ταχύτητα και ψυχολογία μετά την ισοφάριση και βρισκόταν με ελάχιστη διαφορά μπροστά στη μεγαλύτερη διάρκεια του σετ. Ο Δικέφαλος έχτισε ένα +3 με τον Ούντρις να είναι επιβλητικός (12-15, 14-17, 15-18). Ο Ανδρεόπουλος ανακάτεψε την τράπουλα με τον Ανδρεόπουλο στη θέση του Ράπτη αλλά ο ΠΑΟΚ είχε πατήσει γκάζι παρά τις προσπάθειες των ‘πρασίνων’. Οι Θεσσαλοννικείς με τον Κουκλίνσκι πέρασαν μπροστά με 1-2 σετ 22-25.

Στο τρίτο σετ ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τους Ράπτη-Ανδρεόπουλο, καθώς ο Πρωτοψάλτης βγήκε στα πιτς από πρόβλημα στο  Οι δυο ομάδες και πάλι ήταν κοντά στο σκορ. Με δυο μπλοκ στον Ανδρεόπουλο, ο ΠΑΟΚ πήγε στο +2 (11-13) αλλά με τον Στάλεκαρ και ένα άουτ του Ούντρις ήρθε η ισοφάριση σε 14-14. Οι Θεσσαλονικείς έχτισαν διαφορά (+5) με τον Πετρέα, η οποία εξανεμίστηκε με τον Ρανγκέλ να μειώνει στον πόντο (19-20). Ο ΠΑΟΚ πήγε σε ματς μπολ με τον Κουμεντάκη να κάνει το 22-24, το οποίο έσβησαν οι ‘πράσινοι’, ο Ούντρις έκανε το 24-25 αλλά ο Στάλεκαρ σε πρώτο χρόνο είπε όχι για να τελειώσει το σετ το έξυπνο πέρασμα του Ουόλς (25-27).

*Οι πόντοι του Παναθηναϊκού Α.Ο. προήλθαν από 6 άσσοι, 5 μπλοκ, 46 επιθέσεις, 35 λάθη αντιπάλων και του Π.Α.Ο.Κ. οι πόντοι προήλθαν: 2 άσσοι, 14 μπλοκ, 60 επιθέσεις, 24 λάθη αντιπάλων

Τα σετ: (25-23, 20-25, 22-25, 25-27) σε 141΄

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ Α.Ο. (Δημήτρης Ανδρεόπουλος): Πρωτοψάλτης 7π. (5/20επ., 2 άσσοι, 62%υπ., 38%αρ.), Ρανγκέλ 10 (8/15επ., 2 μπλοκ), Ράπτης 10 (8/22επ., 2 άσσοι, 39%υπ., 16%αρ.), Βαν ντε Ντρις 15 (14/30επ., 1 μπλοκ), Στάλεκαρ 8 (7/9επ., 1 μπλοκ) / Γκαράς (λ. – 37%υπ., 11%αρ.), Μπάσης, Ανδρεόπουλος 3 (3/8επ., 67%υπ., 17%αρ.).
Π.Α.Ο.Κ. (Γιάννης Καλμαζίδης): Μπράουν 15π. (7/8επ., 8 μπλοκ), Πετρέας 11 (8/11επ., 3 μπλοκ), Γουόλς 5 (3/3επ., 1 μπλοκ, άσσος), Κουμεντάκης 7 (7/15επ., 61%υπ., 28%αρ.), Κουκλίνσκι 8 (7/21επ., 1 άσσος, 55%υπ.., 26%αρ.), Ούντρις 29 (28/53επ., 1 μπλοκ) / Κοκκινάκης (λ. – 39%υπ., 35%αρ.), Σωτηρίου 1 (1 μπλοκ), Γάτσης, Μπουράκης (λ).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δημήτρης Ανδρεόπουλος (Προπονητης Παναθηναϊκού) : “Δυσκολευτήκαμε στην αντιμετώπιση του Ούντρις. Είχε υψηλό ποσοστό στην επίθεση χωρίς να μπορέσουμε να τον αντιμετωπίσουμε. Μετά το 2ο σετ ο ΠΑΟΚ άρχισε να μας βγάζει με το σερβίς του έξω από το φιλέ. Η νίκη του ΠΑΟΚ ήταν δίκαιη. Ηταν καλύτερος. Δεν είχαμε σταθερότητα και τα στοιχεία εκείνα που θα μας επέτρεπαν να δώσουμε απαντήσεις. Πεινασμένοι είμαστε. Είναι Φλεβάρης και είμαστε ακόμα μέσα σε όλους τους στόχους. Είμαστε εδώ, δυνατοί και παρά την σημερινή ήττα θα το παλέψουμε και μέχρι το τέλος θα διεκδικήσουμε τα πάντα”.

Αξέλ Γιάκομπσεν (Παναθηναϊκός) : “Δεν είναι καλό αποτέλεσμα για την ομάδα μου. Στις κρίσιμες μπάλες δεν κάναμε αυτό που έπρεπε με εξαίρεση το 1ο σετ. Δεν πήραμε τους πόντους κλειδιά μετά τον 20ο πόντο κάθε σετ. Θα κοιμηθούμε απόψε να ξεκουραστούμε και θα προσπαθήσουμε να τα δώσουμε όλα στη ρεβάνς με την Τερουέλ”.

Γιάννης Καλμαζίδης (Προπονητής ΠΑΟΚ) : “Είναι πολύ σημαντική νίκη για μας. Είναι ένα καθαρό τρίποντο σε μία καυτή έδρα και απέναντι σε μία καλή ομάδα. Ήμασταν καλύτεροι παντού και στο 1ο σετ που χάσαμε αλλά εκεί κάναμε λάθη που δεν έπρεπε. Έχουμε 15 παίκτες και ο Ούντρις είναι ένας από αυτούς. Εχει πολύ σημαντικό ρόλο στην επίθεση. Στο 1ο σετ μας πίεσε ο Παναθηναϊκός με το σερβίς. Μετά βρήκαμε λύσεις. Είμαστε διψασμένοι για να είμαστε στην κορυφή. Δεν ξέρω τι θα γίνει στη συνέχεια. Αν συνεχίσουμε έτσι θα είμαστε ψηλά, αλλά πόσο ψηλά δεν ξέρω να σας το πω σήμερα”.

Άρτουρ Ούντιρς (ΠΑΟΚ) : “Δεν αλλάξαμε κάτι μετά την απώλεια του 1ου σετ. Συνεχίσαμε να παίζουμε καλά, ήμασταν καλά, νιώθαμε δυνατοί και φτάσαμε στη νίκη. Έκανα το παιχνίδι μου όπως το ένιωθα μαζί με όλη την ομάδα. Δεν τα καταφέραμε στην Ευρώπη, αλλά είμαστε μέσα σε όλους τους εγχώριους τίτλους. Όσο νικάμε αποκτούμε αυτοπεποίθηση και συνεχίζουμε”.