ΔΙΕΘΝΗ

Διπλό «σοκ» με Γιούρι Φιλίποφ και Λοκομοτίβ Χάρκοβο

Διπλό «σοκ» με Γιούρι Φιλίποφ και Λοκομοτίβ Χάρκοβο

Σημεία και τέρατα συμβαίνουν στο ουκρανικό βόλεϊ καθώς τα τελευταία 24ωρα δεν βρίσκεται στο τιμόνι της Εθνικής ο προπονητής Γιούρι Φιλίποφ που παραιτήθηκε ενώ σοκαριστική είναι και η είδηση ότι η μόνιμη πρωταθλήτρια Ουκρανίας, Λοκομοτίβ Χάρκοβο ανακοίνωσε τη διάλυσή της!

Η νέα διοίκηση της ουκρανικής ομοσπονδίας συνεδρίασε στις αρχές της εβδομάδας και μέσα σ’όλα και ενόψει των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ζητήθηκε από τον Γιούρι Φιλίποφ να παρουσιάσει το πλάνο του για την ομάδα. Γεγονός που έκανε τον έμπειρο τεχνικό να δυσανασχετήσει, καθώς λόγω των διοικητικών εξελίξεων και ο ίδιος περίμενε σχετικά με το μπάντζετ που θα υπάρχει προκειμένου να οργανωθεί η προετοιμασία!

Αυτή η αντίδραση από τον πάντα ξεκάθαρο Γιούρι Φιλίποφ δεν… άρεσε στο νέο πρόεδρο, Μιχαήλ Μέλνικ, ο οποίος χωρίς να σκεφτεί τη θέση του και λειτουργώντας εν  θερμώ πόσταρε στην προσωπική του σελίδα: «Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να παίξουν το ρόλο του ‘αυτονομιστή’ στην Ομοσπονδία, αλλά βρήκαν λάθος μέρος. Σύντομα θα ανακοινωθεί νέος προπονητής, αυτός που θέλουμε εμείς».

Το ποστ του προέδρου:

post_oukrania_swsto

Ο Μέλνικ όταν πήρε χαμπάρι τι… έκανε ή καλύτερα τι έγραψε απέσυρε το ποστάρισμα αλλά… ήταν αργά!

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και πρόεδρος της Λοκομοτίβ Χάρκοβο, Εβγένι Σερμπίνα επικοινώνησε με τον πρόεδρο ζητώντας του εξηγήσεις για το ποστ που ανέβασε. Ο Μένλικ εξήγησε ότι με το «κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να παίξουν τον ρόλο του αυτονομιστή» εννοούσε τον ίδιο και τον Φιλίποφ και κάπου εκεί ράγισε οριστικά το γυαλί με τον πρόεδρο του Χάρκοβο να ανταπαντά: «Αν μας αποκαλέσεις ξανά έτσι θα τα πούμε στα δικαστήρια». Μάλιστα, αμέσως μετά γραπτώς έστειλε ανακοίνωση παραίτησης του ιδίου αλλά και του προπονητή της εθνικής, τον οποίο και στηρίζει απόλυτα.

Εν αναμονή λοιπόν εξελίξεων σε Εθνική Ουκρανίας αλλά και… Ομοσπονδία, που ψάχνει προπονητή και άμεση προετοιμασία, πονοκεφαλιάζοντας για τη διάλυση της Λοκομοτίβ και για τους παίκτες της, η πλειοψηφία της οποίας αποτελούν τους διεθνείς του αντιπροσωοευτικού συγκρότημα της Ουκρανίας.

Γιούρι… ελεύθερος

Μέσα στο όλο αρνητικό θέμα με την Εθνική Ουκρανίας, ο κόουτς Γιούρι Φιλίποφ είναι και πάλι ελεύθερος στην αγορά! Παρόλο που το τάιμινγκ είναι καθυστερημένο, οι ομάδες που βρίσκονται σε αναζήτηση προπονητή και γνωρίζουν τη δουλειά του είναι βέβαιο ότι θα του κάνουν κρούση!

Στεναχωρημένος ο Ντίμα

Ο γιος του Γιούρι και διεθνής πασαδόρος του Ολυμπιακού, Ντίμα Φιλίποφ που είχε φορέσει τη φανέλα της Λοκομοτίβ δεν μπόρεσε να αφήσει ασχολίαστη την είδηση διάλυσής και έγραψε: «Μια θρυλική ομάδα, μια οικογένεια για πολλούς παίκτες, ένα βήμα για πολλούς παίκτες, σταματά να υπάρχει… Η Λοκομοτίβ Χάρκοβο ανακοίνωσε επίσημα, λόγω οικονομικών προβλημάτων διαλύεται! Θλιβερή στιγμή για εμάς, που υπήρξαμε μέρος αυτής της ομάδας ! 16 πρωταθλήματα Ουκρανίας, 14 Κύπελλα Ουκρανίας, 2004 νικήτρια του Top Teams Cup… τόσο εύκολα να σβήσει η ιστορία!».