CEV CUP

Δουλειά και ψυχολογία

Δουλειά και ψυχολογία

Να δουλέψει η ομάδα περισσότερο και να αποκτήσει μεγαλύτερη συνοχή ζήτησε για μια ακόμη φορά ο Γιάννης Νικολάκης μετά την ήττα από την Γάνδη ενώ υπογράμμισε πως θα πρέπει να αλλάξει και ψυχολογία. Από την πλευρά της η Στέλλα Χριστοδούλου δήλωσε πως ο Ολυμπιακός πληρώνει τα παιδικά λάθη που κάνει…

Ο Γιάννης Νικολάκης αναφερόμενος στον αγώνα τόνισε την διαφορά επιπέδου που υπάρχει λέγοντας «Το βόλεϊ που παίζεται στο Βέλγιο και αυτό που παίζεται στην Ελλάδα έχουν τεράστιες διαφορές. Είδαμε ένα γρήγορο  βόλεϊ μια  ποιότητα  βόλεϊ που δεν την συνηθίζουμε εδώ στην Ελλάδα.  Για να παίξεις τέτοια παιχνίδια πρέπει να έχεις και στην πλάτη σου τέτοια παιχνίδια. Σίγουρα ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Μια  ομάδα γρήγορη ομάδα που για να μπεις στο παιχνίδι έπρεπε να γίνει αυτό που έγινε στο τρίτο σετ. Τι έγινε; Χάλασε η υποδοχή της Γάνδης και μπορέσαμε να παίξουμε σε μπλοκ-άμυνα».

Όσο για το τι πρέπει να γίνει και να βρει ξανά τον δρόμο του ο Ολυμπιακός ο τεχνικός των Πειραιωτών τόνισε «Στόχος είναι όσο μπορούμε να δέσουμε αυτή την ομάδα γιατί φέτος τα προβλήματα που μαστίζουν την ομάδα είναι πάρα πολλά. Πάνω που πάμε να φτιάξουμε κάτι, βγαίνει κάποιο άλλο και μας πάει πίσω. Θέλει υπομονή και ψυχραιμία. Εμείς υστερήσαμε αρκετά και πάλι στο κομμάτι της υποδοχής. Όμως δεν είναι αυτό το βασικό, όσο το να τονωθεί ψυχολογικά μετά από όλα αυτά τα προβλήματα του τελευταίου διμήνου που αντιμετωπίζει. Υπάρχει ένα ακόμη παιχνίδι στο Βέλγιο. Από εκεί και μετά υπάρχει και ένα άλλο παιχνίδι και διοργάνωση, αν ο αγώνας στο Βέλγιο δεν έχει θετικό αποτέλεσμα γιατί τώρα πλέον θα πρέπει να πάμε για καθαρό σκορ και μετά στο χρυσό σετ».

Η Στέλλα Χριστοδούλου μετά τον αγώνα ήταν αρκετά καυστική και αληθινή, καθώς δεν «μάσησε» τα λόγια της και μίλησε ξεκάθαρα και… «σπαθάτα».

Η αρχηγός και πασαδόρος των «ερυθρολεύκων» δήλωσε «Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή δεν έχει φθάσει ακόμη στην απόδοση που θέλει. Πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ σκληρά για να παίξουμε καλύτερα γιατί υπάρχουν πολλά κενά διαστήματα στο παιχνίδι μας όπως στην επίθεση ή την άμυνά μας. Γίνονται παιδικά λάθη. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να μειώσουμε όλα αυτά τα λάθη. Θεωρώ ότι δίνουμε εύκολους πόντους και σετ στις αντίπαλες ομάδες» και συμπλήρωσε «Σίγουρα αυτό το 3-0 μέσα στην έδρα μας, κάνει πολύ δύσκολο το έργο μας στην Ευρώπη. Όμως δεν τα παρατάμε, θα παλέψουμε  για να παρουσιαστούμε καλύτερες στον επαναληπτικό και να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο. Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε. Αυτή την στιγμή η ομάδα δεν παίζει καλό βόλεϊ. Το ξέρουμε όλοι και πρέπει να το δουλέψουμε αυτό».