ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Δρίκος: «Mεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση»

Δρίκος: «Mεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση»

Παρά την τρίτη συνεχόμενη νίκη της Εθνικής, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Σωτήρης Δρίκος κράτησε χαμηλούς τόνους ενώ ζήτησε μεγαλύτερη υπευθυνότητα και αυτοσυγκέντρωση.

«Κρατάμε τη νίκη. Είναι χαρακτηριστικό πως χάσαμε το τρίτο σετ, χωρίς να αισθανθούμε την πίεση του αντιπάλου σε κανένα σημείο. Θα πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη ευθύνη και μεγαλύτερη υπευθυνότητα αν θέλουμε να προοδεύσουμε», είπε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός και συνέχισε: «Σε αρκετά σημεία του αγώνα είχαμε έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης με εξαίρεση το φινάλε των δύο πρώτων σετ κι ένα μεγάλο μέρος του τέταρτου σετ. Αυτό είναι ένα πρόβλημα το οποίο θα πρέπει να δουλέψουμε για να το λύσουμε, αφού σε κάποια σημεία ασχοληθήκαμε υπερβολικά με τους διαιτητές και κάναμε πολλά λάθη».

Όσο γιατο 3χ3 ο κ. Δρίκος ανέφερε: «Όπως είπα και μετά το πρώτο ματς με του Ρουμάνους το σημαντικό είναι το δεύτερο παιχνίδι. Η Τουρκία έδειξε σήμερα ότι έχει μια νεανική και αρκετά ταλαντούχα ομάδα, απόρροια των επενδύσεων που έχει κάνει, αλλά κι εμείς δείχνουμε ότι έχουμε μια συνέχεια. Αν θέλουμε όμως να ανέβουμε επίπεδο θα πρέπει να έχουμε το μυαλό μας μόνο στο παιχνίδι και πουθενά αλλού».

Γκαράς: «Έτοιμος να προσφέρω όποτε μου ζητηθεί»

Ο λίμπερο της «γαλανόλευκης» Δημήτρης Γκαράς είπε: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως φαίνεται και από τα στοιχεία του αγώνα. Το θετικό είναι ότι παρ΄ ότι χάσαμε το τρίτο σετ, εντούτοις, βρήκαμε τη δύναμη να κατακτήσουμε το τέταρτο και μαζί τους τρεις βαθμούς, που είναι πολύτιμοι για τη συνέχεια».

Ερωτηθείς για τη δική του πρώτη εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Λιγκ, ο Εβρίτης διεθνής αθλητής σημείωσε: «Με την εμφάνισή μου αυτή έδειξα ότι εγώ είμαι εδώ και έτοιμος να προσφέρω όποτε μου ζητηθεί. Αύριο το παιχνίδι θα είναι κρίσιμο. Είναι και πάλι ένα ντέρμπι και εύχομαι να ξαναβγούμε νικητές. Εύχομαι ο κόσμος της Θεσσαλονίκης να έρθει και αύριο ώστε να μας δώσει την απαραίτητη ώθηση».

Ζανίνι: «Χάσαμε μια σημαντική ευκαιρία»

Απογοητευμένος από το αποτέλεσμα όχι όμως κι από προσπάθεια  της ομάδας του εμφανίστηκε ο κόουτς των Τούρκων, Εμανουέλε Ζανίνι: «Δεν μπορώ να έχω παράπονα από την προσπάθεια των παικτών μου, ωστόσο το κλειδί του αγώνα ήταν τα δύο πρώτα σετ κι εκεί ήταν φανερό ότι η εμπειρία υπήρχε από την πλευρά της Ελληνικής ομάδας. Σε γενικές γραμμές ήταν ένα καλό παιχνίδι, με πολλές εναλλαγές όπου φάνηκε ότι χρειαζόμαστε να μάθουμε πώς να κερδίζουμε τέτοιους αγώνες», είπε ο Ιταλός τεχνικός και συμπλήρωσε για το αυριανό ματς: «Περιμένω ότι θα γίνει κάτι ανάλογο, αφού κι οι δύο ομάδες θέλουν την νίκη. Ωστόσο σήμερα θεωρώ ότι χάσαμε μια σημαντική ευκαιρία για να πανηγυρίσουμε μια σημαντική νίκη».