ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Δρίκος: «Κρατάω το πάθος και την προσαρμογή»

Δρίκος: «Κρατάω το πάθος και την προσαρμογή»

Η λήξη της αναμέτρησης με την κινεζική Τάιπεϊ βρήκε την Εθνική μαζί με τον κόσμο να πανηγυρίζουν σαν ένα για το «3×3» και τον Ομοσπονδιακό τεχνικό, Σωτήρη Δρίκο να επισημαίνει στις δηλώσεις του στο πάθος αλλά και στην προσαρμοστηκότητα των παικτών,  τον υπέροχο κόσμο της Κοζάνης και τον Άκη Ασπιώτη να δίνει ραντεβού με το φίλαθλο κοινό της Θεσσαλονίκης για το επόμενο τουρνουά.

Δρίκος: «Κρατάω το πάθος και την προσαρμογή στον αγώνα»

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Σωτήρης Δρίκος τόνισε: «Το λέγαμε και χθες. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, κάθε ομάδα που αντιμετωπίσαμε ήταν διαφορετική, σήμερα η Ταϊπέι μας έβαλε μία παγίδα με παίκτες που δεν είχαμε ξαναδεί τις προηγούμενες μέρες. Αυτή η έλλειψη πληροφόρησης δεν μας άφησε να μπούμε όπως θέλαμε στο παιχνίδι κυρίως σε τακτικά κομμάτια. Υποχρεωθήκαμε να ρισκάρουμε στο σερβίς μας, ώστε να τους βγαλουμε από το φιλέ και να μειώσουμε το side out τους και το γεγονός ότι το καταφέραμε είναι πολύ θετικό. Πέρα από το πάθος που δείξαμε για να γυρίσουμε τον αγώνα κρατάω και την προσαρμογή που δείξαμε σε ένα τρόπο παιχνιδιού που δεν ξέραμε. Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε στο μάξιμουν την βδομάδα που μας έρχεται ώστε να βελτιωθούμε και να παρουσιαστούμε καλύτεροι στη Θεσσαλονίκη».

Αναφορικά με την ατμόσφαιρα και τον κόσμο που έδωσε βροντερό παρών στο κλειστό της Λευκόβρυσης είπε: «Πραγματικά ένα μεγάλο ευχαριστώ, η Εθνική είχε πολλά χρόνια να έρθει εδώ και οι αθλητές βλέποντας αυτή την αναγνώριση είναι η καλύτερη ανταμοιβή τους και είμαι σίγουρος ότι κάτι αντίστοιχο θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη».

Ασπιώτης: «Θέλουμε τον κόσμο της Θεσσαλονίκης δίπλα μας»

Ο διεθνής διαγώνιος, Άκης Ασπιώτης σημείωσε: «Δυσκολευτήκαμε σήμερα, παίζαμε με μια ομάδα η οποία έχει διαφορετικό στυλ παιχνιδιού, ωστόσο μέσα από την ομαδική δουλειά, συγκέντρωση στο παιχνίδι και αφοσίωση στις οδηγίες των προπονητών, καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Ήταν διαφορετικό το στυλ παιχνιδιού της Κινεζικής Ταϊπέι, ωστόσο στο δεύτερο σετ μπήκαμε αποφασισμένοι, παρότι είχανε κάνει αρκετές αλλαγές από ότι περιμέναμε. Πήρε λίγο διάστημα για να προσαρμοστούμε, ωστόσο όποιο παιδί και να παίζει είναι έμπειρος και έτσι φτάσαμε να πάρουμε το αποτέλεσμα» ενώ συνέχισε:

«Καταφέραμε να φύγουμε χωρίς απώλειες από την Κοζάνη και πλέον πάμε στην Θεσσαλονίκη συγκεντρωμένοι για να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε και να περάσουμε στο Φάιναλ φορ. Θέλουμε τον κόσμο της Θεσσαλονίκης δίπλα μας στο 2ο τουρνουά, όλοι είδαμε πόσο μας βοήθησε εδώ ο κόσμος της Κοζάνης ειδικά στα κρίσιμα σημεία. Δεν σταμάτησαν να μας συμπαραστέκονται, να μας χειροκροτούν και αυτό μας έδινε δύναμη και ώθηση για να συνεχίσουμε. Περιμένουμε πλέον ακόμα μεγαλύτερη προσέλευση στην Θεσσαλονίκη ώστε να φτάσουμε στο στόχο μας».