Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ε. Μεμετζή: Η επιστροφή μιας «Μεγάλης Κυρίας» στο νησί του ηφαιστείου

Ε. Μεμετζή: Η επιστροφή μιας «Μεγάλης Κυρίας» στο νησί του ηφαιστείου

Σε μία χρονιά «ορόσημο» για τον Α.Ο. Θήρας, καθώς σε λίγους μήνες συμπληρώνονται 10 χρόνια από την ίδρυση του νησιώτικου συλλόγου, μία… φίλη από τα παλιά ετοιμάζεται έπειτα από 7 χρόνια απουσίας, να επιστρέψει και πάλι στο κοσμοπολίτικο νησί.

Η διοίκηση του συλλόγου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωσή της, μετά τη λύση συνεργασίας με τον τιμ μάνατζερ Βασίλη Καλλιμάνη, προχώρησε σε μία αντικαταστάτη «έκπληξη», αναθέτοντας τον κομβικό ρόλο της Sports Director στην «Mεγάλη Κυρία» του ελληνικού βόλεϊ, την Ελένη Μεμετζή. Του ανθρώπου που από τις πρώτες μέρες της ίδρυσης του συλλόγου με το έργο που πρόσφερε ως αθλήτρια και ως προπονήτρια, έβαλε το δικό της… λίθο στην ιστορική πορεία της ομάδας και είναι σαν να μην έφυγε ποτέ από τη Σαντορίνη, αφού ένα κομμάτι του εαυτού της βρίσκεται πάντα εκεί.

Αν κοιτάξει κάποιος ψηλά στην οροφή του κλειστού ΔΑΠΠΟΣ, όπου αγωνίζεται η νησιώτικη ομάδα θα δει με δέος και συγκίνηση να κρέμεται από την κορυφή η φανέλα «Μεμετζή» με το Νο 6 της πρώην αρχηγού του Α.Ο. Θήρας. Της μοναδικής αθλήτριας στην χώρα μας, που έχει αυτή την τιμή, σε μία ένδειξη αγάπης του συλλόγου, αλλά και αναγνώρισης της προσφοράς της θρυλικής μορφής του αθλήματος, στον αθλητισμό του νησιού. Όμως κάτω από την πατίνα των επτά χρόνων που πέρασαν, από τότε που έφυγε από το νησί η Μεμετζή, το συναίσθημα εξακολουθεί να υπάρχει.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που επιστρέφω στη Σαντορίνη! Ο Α.Ο. Θήρας για μένα είναι μία ομάδα που τη νιώθω, ως «κομμάτι του εαυτού μου, ως… παιδί μου! Βλέπετε, ο σύλλογος ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2012 και μόλις ένα μήνα αργότερα, βρισκόμουν στο νησί. Θα’ λεγα λοιπόν πως ήμουν από τα «γεννητούρια» της ομάδας στην Σαντορίνη και τώρα είναι σαν να επιστρέφω στο δεύτερο… σπίτι μου» λέει χαρούμενη και συγκινημένη στο Volleyplanet η Μεμετζή, ενόψει της επικείμενης επιστροφής της στον τόπο, όπου μέσα σε αποθέωση γράφτηκαν οι «τίτλοι τέλους» μιας τεράστιας αθλητικής καριέρας.

Το “βιβλίο” εκείνο έκλεισε και μετά την επιτυχημένη παρουσία της στον πάγκο της ομάδας η Μεμετζή καλείται να προσφέρει και πάλι τις υπηρεσίες της στον Α.Ο. Θήρας μέσα από έναν νέο ρόλο, αυτόν της αθλητικής διευθύντριας, σε μία νέα πρόκληση της καριέρας της.

«Θέλω πολύ να βοηθήσω και πάλι την ομάδα στους υψηλούς στόχους που θέτει ενόψει της νέας σεζόν, αλλά και να βρεθώ και πάλι στο πλευρό των παιδιών. Δώσ’ μου εμένα γήπεδο, να βλέπω τη μπάλα του βόλεϊ και δεν θέλω τίποτα άλλο… Ασφαλώς ο νέος μου ρόλος στην ομάδα είναι κάτι διαφορετικό, μία νέα πρόκληση στην καριέρα μου, αλλά πιστεύω πως με την εμπειρία μου στο άθλημα και την στήριξη της διοίκησης θα συνεργαστούμε άψογα και όλα θα πάνε καλά. Ξέρω τους ανθρώπους της ομάδας και με γνωρίζουν κι εκείνοι, τους αγαπώ και με αγαπούνε κι αυτοί, κάτι που εισέπραξα πολύ έντονα, όσο διάστημα έμεινα στο νησί και από τους φιλάθλους, αλλά και τους κατοίκους της Σαντορίνης….» δηλώνει με ενθουσιασμό στο Volleyplanet η θρυλική πασαδόρος του ελληνικού βόλεϊ, που δεν βλέπει την ώρα να πιάσει δουλειά στο γήπεδο και να αναπνεύσει ξανά το αέρα του «νησιού του ηφαιστείου».