ΔΙΕΘΝΗ

«Έγραψε ιστορία» με 54π ο19χρονος Κειτά – «Όρθιο» το ρεκόρ του Αγκάμεζ (fot-vid)

«Έγραψε ιστορία» με 54π ο19χρονος Κειτά – «Όρθιο» το ρεκόρ του Αγκάμεζ (fot-vid)

Το παιδί-θαύμα του αφρικανικού αλλά και του παγκόσμιου βόλεϊ, ο 19χρονος Νουμόρι Κειτά, κατάφερε να “γράψει” με “χρυσά γράμματα” το όνομά του στη λίστα με τους 10 κορυφαίους σκόρερ στον κόσμο (σε έναν αγώνα), όπου φιγουράρει ο Κολομβιανός άλλοτε άσος του Παγκρατίου, Λίμμπερμαν Αγκάμεζ με το ρεκόρ πόντων της Α1 Ανδρών.

Ο διεθνής άσος από το Μαλί της Uijeongbu KB Insurance Stars σημείωσε 54 πόντους στη νίκη της ομάδας του με 3-2 σετ επί της Daejeon Samsung Fire Insurance Bluefangs στην κανονική σεζόν της κορεατικής Dodram V-League 2020/21. Ο θηριώδης Κειτά ( 2.07μ) είχε ποσοστό 59% στην επίθεση (49/83) ενώ σημείωσε και 5 άσους.

Με αυτήν την εντυπωσιακή… συγκομιδή των 54 πόντων, ο Κειτά, που δικαίωσε τους ανθρώπους της ομάδας που τον επέλεξε πριν λίγους μήνες στα draft του ασιατικού πρωταθλήματος, μεταξύ 40 άλλων ξένων άσων, βρέθηκε στην 5η θέση της σχετικής λίστας, μαζί με τον Κουβανό Λεονάρντο Λέιβα και τον Καναδό Τέρελ Μπράμγουελ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην 4η θέση της χρυσής λίστας φιγουράρει ο Κολομβιανός κάτοχος του απόλυτου ρεκόρ της ελληνικής Α1 Ανδρών, Λίμπερμαν Αγκάμεζ, για τους 55 πόντους που είχε σημειώσει ως παίκτης του Παγκρατίου στο εκτός έδρας με την ΕΑ Πατρών την περίοδο 2005-2006.

Στην κορυφή με 59 πόντους παραμένει ακλόνητος έδω και 7 χρόνια ο Κουβανός πρώην παίκτης της κορεατικής Bluefangs, Λεονάρντο Λέιβα, που ένα χρόνο μετά την εξωγίηνη επίδοση των 58 πόντων του Καναδού άσου Γκάβιν Σμιτ, πάλι για την Bluefangs, “έσπασε” το ρεκόρ του γνώριμου στο ελληνικό κοινό, πρώην πρωταθλητή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και Ολυμπιακού.