ΔΙΕΘΝΗ

«Έγραψε ιστορία» και στη Mevza League ο πρωταθλητής Αθανασόπουλος

«Έγραψε ιστορία» και στη Mevza League ο πρωταθλητής Αθανασόπουλος

Ακόμη ένα τρόπαιο στην πλούσια συλλογή του πρόσθεσε εδώ και λίγη ώρα ο επιτυχημένος Έλληνας προπονητής Γιάννης Αθανασόπουλος, που οδήγησε την ουγγρική Βάσας στην ιστορική κατάκτηση της MEVZA (Middle European Volleyball Zonal Association) League, του πρωταθλήματος Κεντρικής Ευρώπης.

Πρόκειται για μία κούπα, η οποία έλειπε μέχρι σήμερα από τη συλλογή του Αθανασόπουλου και έχει ξεχωριστή σημασία, καθώς  είναι η πρώτη “κούπα” που κατακτά στην πρώτη του χρονιά στον πάγκο της ομάδας της Βουδαπέστης και παρθενικός διεθνής τίτλος στην ιστορία του συλλόγου.

Στον πρώτο της διεθνή τελικό της διοργάνωσης της Βιέννης με την Σλοβένα κάτοχο του τίτλου, Κάλσιτ Κάμνικ, η Βάσας πραγματοποίησε στο Sports Hall επίδειξη δύναμης επικρατώντας με 3-0 (25-22, 25-16, 25-19) της πανίσχυρης φιναλίστ, που έχει κερδίσει το τρόπαιο τρεις φορές (2014, 2016, 2020). Αυτή ήταν η πρώτη φετινή νίκη της ουγγρικής ομάδας επί της Κάμνικ, που μέχρι σήμερα ήταν αήττητη στα ματς της κανονικής περιόδου.

ΜVP του φάιναλ φορ αναδείχθηκε η Αμερικανίδα Τέιλορ Μπάνιστερ με 20 πόντους.

“Σήμερα πραγματοποιήσαμε την καλύτερή μας φετινή εμφάνιση και χαίρομαι που ήταν στον τελικό. Ακολουθώντας την τακτική μας, παίξαμε βόλεϊ με συγκέντρωση, με αποτέλεσμά πέρα από τις πολύτιμες διεθνείς εμπειρίες στη σειρά των αγώνων, να κερδίσουμε και τον τίτλο Συγχαρητήρια στις αθλήτριές μας και πολλά ευχαριστώ στους φιλάθλους μας, που ήταν μαζί μας στη Βιέννη” δήλωσε πανευτυχής ο Γιάννης Αθανασόπουλος, που φλερτάρει φέτος με το… τρεμπλ, αφού έχει προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου Ουγγαρίας και προελαύνει στο πρωτάθλημα της χώρας.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η έτερη σλοβενική ομάδα του τουρνουά, Μπανικ Μάριμπορ κερδίζοντας 3-1 σετ την “οικοδέσποινα” Πόστ Σβέχατ.