ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Eισιτήρια για το Παρίσι 2024 «κληρώνει» το World Cup της Ιαπωνίας

Eισιτήρια για το Παρίσι 2024 «κληρώνει» το World Cup της Ιαπωνίας

Το World Cup της Ιαπωνίας θα είναι ένα από τα τρία τουρνουά που θα φιλοξενήσει τα προκριματικά τουρνουά ανδρών και γυναικών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Έπειτα από την αλλαγή του συστήματος επιλογής  για τους Ολυμπιακούς Αγώνες από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Βόλεϊ (FIVB) οι 24 καλύτερες ομάδες της παγκόσμιας κατάταξης (με εξαίρεση τη διοργανώτρια ομάδα της Γαλλίας) θα χωριστούν σε τρεις ομίλους των οκτώ ομάδων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τουρνουά, οι δύο καλύτερες ομάδες θα λάβουν απευθείας εισιτήρια για το Παρίσι, ενώ πέντε ακόμη ομάδες θα επιλεγούν επιπλέον σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη, ανάλογα με τις ηπείρους που εκπροσωπούν. Αυτό θα ισχύει τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άνδρες. Η σύνθεση των προκριματικών ομίλων θα ανακοινωθεί στις 19 Δεκεμβρίου.

Στην Ιαπωνία, οι ομάδες θα διαγωνιστούν όχι μόνο για εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και για το World Cup. Το τουρνουά διεξάγεται στη “Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου” κάθε τέσσερα χρόνια.

Το World Cup Γυναικών θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2023 και το Παγκόσμιο Κύπελλο Ανδρών από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 8 Οκτωβρίου.

Συνήθως 12 ομάδες αγωνίζονται για το World Cup. Τώρα θα υπάρχουν μόνο 8 από αυτές – όπως το 1989.