Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Εκπληκτική νίκη-ανατροπή του Αίαντα

Εκπληκτική νίκη-ανατροπή του Αίαντα

Ανάλυσε το

Εκπληκτική νίκη-ανατροπή πέτυχε ο Αίαντας  για την 6η αγωνιστική της Α1 γυναικών.  Η ψυχωμένη ομάδα του Ευόσμου  πέτυχε δεύτερη σερί νίκη στο τάι μπρέικ , καθώς απέδρασε με 3-2 από την Πυλαία κόντρα στον γηπεδούχο Άρη και έκανε ένα πολύ σοβαρό βήμα παραμονής στην κατηγορία αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-1.

Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό με την ομάδα του Ηλία Ζωλοσταθιάδη να πετυχαίνει τον απόλυτο αιφνιδιασμό και να παίρνει το πρώτο σετ με 16-25.

 Στο δεύτερο ο Άρης ήταν καταιγιστικός, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του και με τη βοήθεια των φιλάθλων του, που βρέθηκαν στο κλειστό της Πυλαίας ισοφάρισε πανεύκολα σε 25-8.

 Με φορά και ψυχολογία από την ισοαφάριση ο Άρης με μπροστάρισα την Καετάνο και συμπαραστάτριες τις Νίκιτς, Αλεξάκου, πήρε και το τρίτο σετ με 25-19.  

Οι μαχητές ομως του Αίαντα δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Με τις Τζούριτς, Κλίβελαντ, Ανδρονικίδου, Κλέπκου, ανέτρεψαν το 9-8 σε 15-18, 18-23 και πέτυχαν την ισοφάριση με 22-25 και έστειλαν το ματς στο ται μπρέικ.

 Στο πέμπτο οι αθλήτριες του Ζωλοσταθιάδη με όπλο το σέρβις, πίεσαν την υποδοχή του Άρη, πήραν μεγάλο προβάδισμα με 6-9, 6-13 και ολοκλήρωσαν την μεγάλη έκπληξη με 7-15 και 2-3 με ενα σπουδαίο δίποντο.

Τάδε έφη…

Δημήτρης Σολκίδης: (προπονητής Άρη)«Ήταν ένα κακό παιχνίδι από πλευρά μας με πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μας κι ο Αίας που το ήθελε περισσότερο το κέρδισε».

Ηλίας Ζωλασταθιάδης:(προπονητής Αίαντα) «Κρατάμε τη νίκη γιατί δείξαμε σε κάποια σημεία χαρακτήρα, αλλά τα προβλήματα μας παραμένουν. Είμαστε μια ομάδα που δημιουργεί μόνη της τα όποια προβλήματα μέσα στο παιχνίδι κι αυτό είναι που πρέπει να διορθώσουμε γιατί είμαστε καλή ομάδα. Για να έχει σημασία η σημερινή νίκη μας θέλουμε έξι βαθμούς με Θέτιδα και ΑΕΚ την επόμενη εβδομάδα»

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα  σετ:  16-25,25-8,25-19,22-25,7-15

Άρης (Σολκίδης): Πεσόα, Αλεξάκου, Κωνστανινίδου, Καετάνο, Νίκιτς, Καραφουλλίδου, Κελεσίδου –λ / Χίτζιου-λ, Γουγούση, Πήττα

Αίαντας (Ζωλασταθιάδης): Αποστολίδου, Τζούριτς, Κλίβελαντ, Βλάχου, Κούση, Κλέπκου, Γεωργιάδου -λ / Σωτήρογλου-λ, Ανδρονικίδου, Τζιαρλή, Φαλέγκα, Ξανθοπούλου

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
29/04/2024

Στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Το στενό μαρκάρισμα της ΑΕΚ στην Εύα Χαντάβα –όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει- απέδωσε και η 33χρονη ακραία επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα,...