BEACH VOLLEY

Εκτόξευση στις «16» του κόσμου!

Εκτόξευση στις «16» του κόσμου!

Θα μας τρελάνουν τελικά αυτές οι κοπέλες! Για προετοιμασία και να «δέσουν» ως δίδυμο πήγαν στο Ρίο και στους αγώνες του Grand Slam, Αρβανίτη-Καραγκούνη και τελικά με φρενήρη πορεία που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, έκαναν την υπέρβαση και πέρασαν στους «16» του κόσμου! Μάλιστα ήδη με τη νίκη αυτή εξασφάλισαν την 9η θέση, κάτι που είχε να πετύχει ελληνική ομάδα σε Grand Slam εδώ και 4 χρόνια.

Karagkoyni blok rio

Οι δύο ελληνίδες ήταν για άλλη μια φορά ήταν…«διαστημικές», έπαιξαν με τρομερή αυτοπεποίθηση, ξεχείλισαν από πάθος και θέληση για νίκη, έδειξαν ότι είναι φτιαγμένες από … μέταλλο και τελικά κατάφεραν να κερδίσουν 2-1 τις Σλοβάκες Dubovcova/Nestarcova (Νο 28 του ταμπλό) με επική πρόκριση στην επόμενη φάση του τουρνουά, όπου θα συναντήσουν το γερμανικό δίδυμο των Λούντβιγκ/Βάλκενχορστ (Νο 4)!

Αrvanti-penny rio slovakes-45

Πλέον οι εξωπραγματικές Βίκυ-Πένυ, βρίσκονται ένατες στην κατάταξη του τουρνουα, γεγονός που ειχε να συμβεί απο το 2012 στο Πεκίνο όταν η Αρβανίτη με παρτενέρ την Μαρία Τσιαρτσιάνη, επανέλαβαν στις 12 Μαϊου την επιτυχία τους, μία εβδομάδα μετά την 9η θέση στην αντίστοιχη διοργάνωση της Σαγκάη.

Τα σετ 2-1 (21-18, 16-21, 15-9)

‘Ήταν η δεύτερη νίκη κόντρα στο Σλοβένικο δίδυμο το οποίο είχαν ξανακερδίσει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Κλάγκενφουρτ της Αυστρίας το 2013.

Arvaniti-pathos 0987

Η λήξη βρήκε την ελληνική «ντριμ-τιμ» να ξεσπάει σε έξαλλους πανηγυρισμούς για το νέο της θρίαμβο μαζί με την υπόλοιπη αποστολή που βρίσκεται στη Βραζιλία, αλλά και το διεθνή διαιτητή Χαράλαμπο Παπαδογούλα. Κυριολεκτικά η παγκόσμια Βίκυ και η αποκάλυψη Καραγκούνη, χόρεψαν… σάμπα στην άμμο και έδειξαν ότι εφόσον συνεχίσουν με αυτό το ρυθμό, η Ολυμπιακή πρόκριση τον Ιούνιο στο Σταβάνγκερ είναι στo… χέρι τους!

Τα «πάντσερ» Λούντβιγκ-Βάλκενχορστ

Οι επόμενες αντίπαλες των κοριτσιών μας, οι Γερμανίδες πρωταθλήτριες Λούντβιγκ/Βάλκενχορστ έχουν συμμετάσχει σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες και φέτος κυνηγάνε το τρίτο τους ραντεβού στο Ρίο. Η 30χρονη Λάουρα Λούντβιγκ για πρώτη φορά αγωνίστηκε με την 25χρονη Κίρα Βάλκενχορστ τον Ιούλιο του 2013 στο τουρκικό Satelite τουρνουά της Αντάλια και οι δρόμοι τους χώρισαν τον Ιούνιο του 2014 στο Νορβηγικό Σταβανγκερ , λόγω μιας ασθένειας που δεν τους επέτρεψε να συνεχίσουν, με αποτέλεσμα έκτοτε η αθλήτρια από το Βερολίνο να αλλάζει τις παρτενέρ «σαν τα πουκάμισα».

Laura-Ludwig-2-

Σούντε, Κίσλινγκ, Χάινεμαν και Μπίνεκ δεν κατάφεραν να καλύψουν επάξια το κενό της Βάλκενχορστ, με την οποία, αφού ξαναβρήκε την υγειά της, έσμιξαν ξανά τον Μαϊο του 2015 και συνεχίζουν μέχρι σήμερα. Στη συγκομιδή τους έχουν 1 χρυσό μετάλλιο στο Όπεν του Μεξικού, δύο ασημένια και δυο χάλκινα.

ludwig_valkenhorst 2