ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Η Ελλάδα επιστρέφει στο World League

Η Ελλάδα επιστρέφει στο World League

Μετά από 9 χρόνια ανοίγει πλέον ο δρόμος για την επιστροφή του ελληνικού βόλεϊ στο World League.

Στην παγκόσμια ελίτ του αθλήματος και πάλι μετά το 2005 είναι έτοιμη να βρεθεί η Εθνική Ανδρών, μετά  από σχετική απόφαση που ελήφθη στο περιθώριο του συνεδρίου της FIVB στο Κάλιαρι. Στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των ιθυνόντων της FIVB και της CEV αλλά και εκπροσώπων των Εθνικών ομάδων, άναψε το “πράσινο φως”  για την συμμετοχή και πάλι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος σε ένα από τα κορυφαία ραντεβού του αθλήματος στον κόσμο.

Μία επιτυχία που ασφαλώς θα πρέπει να πιστωθεί στον πρόεδρο της Ε.Ο.Π.Ε, Αχιλλέα Μαυρομάτη, ο οποίος παρά τους χαμηλούς τόνους που διατήρησε το τελευταίο διάστημα, κατάφερε με κινήσεις “ματ” και απαραίτητες προσωπικές ενέργειες να εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για τη συμμετοχή της Εθνικής στο World League της νέας χρονιάς.  Θυμίζουμε δε πως η παρθενική παρουσία της “γαλανόλευκης” στην Παγκόσμια Λίγκα ήταν το 1993.

Μέσα στις επόμενες 15 μέρες θα πρέπει η Ε.Ο.ΠΕ να καταθέσει εγγράφως στην FIVB  ότι τηρεί τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής της καλύπτοντας το παράβολο συμμετοχής που ανέρχεται στις 60.000 ευρώ και εξασφαλίζοντας τηλεοπτική κάλυψη.

Έτσι το επόμενο χρονικό διάστημα είναι το κρισιμότερο για το ελληνικό βόλεϊ καθώς θα πρέπει να εξασφαλιστούν τα χρήματα για το παράβολο που απαιτείται και να τρέξουν παράλληλα και άλλα θέματα όπως η εξασφάλιση τηλεοπτικού συμβολαίου που είναι απαραίτητο για το World League.

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης εμφανώς συγκινημένος από την μεγάλη επιτυχία στο Κάλιαρι μιλώντας στο Volleyplanet.gr τόνισε «Είμαι συγκινημένος και χαρούμενος για όλα όσα πετύχαμε. Θεωρώ ότι είναι μια μεγάλη μέρα για το ελληνικό βόλεϊ. Εύχομαι να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις οικονομικές υποχρεώσεις μας και να συμμετάσχουμε στο World League».

Photo: FIVB