ΔΙΕΘΝΗ

Οι Ελληνίδες «χρυσοδάκτυλες» του NCAA

Οι Ελληνίδες «χρυσοδάκτυλες» του NCAA

Η χρονιά των πασαδόρων μας, φαίνεται πως θα’ ναι η φετινή σεζόν για τις επτά Ελληνίδες αθλήτριες που αγωνίζονται στο Κολλεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ, καθώς η Λαμπρινή Κωνσταντινίδου οδηγεί αήττητο το TCU, ενώ η Κωνσταντίνα Πατέλη είναι η φετινή… αποκάλυψη του WVU Tech.

pateli_4jpg

Η πρώην πασαδόρος της ΑΕΚ, δείχνει σαν να παίζει χρόνια στην ομάδα, καθώς με στατιστικά για… Όσκαρ, πέρα από τον τίτλο της «Αθλήτρια της Εβδομάδας» έχει κερδίσει την εκτίμηση και το σεβασμό όλων στο West Virginia Institute of Technology, κάνοντας συμπαίκτριες και προπονήτρια  να «στάζουν μέλι» για την 18χρονη πρωτοετή. Μάλιστα η απόδοσή της «πονοκεφαλιάζει» ευχάριστα την coach Άνα Κοβάλσκα, καθώς πρέπει να διαχειριστεί σωστά το χρόνο συμμετοχής της, προκριμένου ο ελληνικός “εγκέφαλος” της ομάδας να μην κουραστεί από τα συνεχόμενα ματς, καθώς ταλαιπωρία των μετακινήσεων στο ΝCAA οι ομάδες μπορεί να δώσουν και δυο ματς μέσα σε μία ημέρα.

Στο τελευταίο παιχνίδι πάντως η Πατέλη, προσθέτωντας με μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση επί αμερικανικού εδάφους, οδήγησε εκ του ασφαλούς την ομάδα της στο 3-0 (25-17, 25-17, 25-16) σετ επί του Σάλεμ, φτάνοντας έτσι τις 4 νίκες, ενώ έχει και 2 ήττες στα 6 μέχρι τώρα παιχνίδια της φετινής σεζόν, όπου πάντα ξεκινάει  ως βασική.

pateli_2

To “10 το καλό” του WVU Tech μαζί με τους οπαδούς της ομάδας όμως έχει… ξε-τρελάνει και τα “κομπιουτεράκια”, αφού σκοράρει μέσο όρο 2.35 πόντους ανά ματς, αλλά εκεί που κάνει… πάρτι είναι στο σερβίς! Η Αθηναία απόφοιτος του Δούκα, σε συνολικά 6 ματς με 21 άσους φιγουράρει στο Νο 3 της κατηγορίας του εθνικού πρωταθλήματος (NAIA DI) και στο Νο 6 των άσων άνα παιχνίδι ((1.180), ενώ με συνολικά 184 ασίστ, βρίσκεται στο Νο 48 της αντίστοιχης κατηγορίας και στο Νο 31 με 9.470 ασίστ ανά αγώνα.

Το… sweep Της Λαμπρινής

konstantinidou

Εντυπωσιακό ξεκίνημα στη σεζόν έχει κάνει και το Texas Christian University, της διεθνούς πασαδόρου, Λαμπρινής Κωνσταντινίδου, που μετράει «3 στα 3». Η Θεσσαλονικιά  που έκανε πρόσφατα το ντεμπούτο της ως βασική «Βάτραχος» οδήγησε με 26 ασίστ την ομάδα της στο νικηφόρο εντός έδρας 3-0 σετ επί του Boise State, πετυχαίνοντας έτσι το… sweep για την ομάδα της Τζιλ Κρέιμερ!

Θετικό πρόσημο και για Γενιτσαρίδη, Φάκη

genitsaridi    zoi_faki

Από φέτος στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπεργκ θα καμαρώνουμε δύο “δικά μας” κορίτσια, αφού εκτός της “παλιάς”, senior Μαρία Γενιτσαρίδη στις “Πάνθηρες” προστέθηκε πλέον  και η πρώην άσος των ΑΕΚ, Πνιωνίου, Ζωή Φάκη. Η σεζόν άνοιξε με το παραδοσιακό οικογενειακό αγώνα επίδειξης, όπου η «χρυσή» ομάδα της Γενιτσαρίδη επικράτησε με 3-1 σετ της «μπλε» ομάδας της Ελληνίδας freshman. Αν και μέχρι στιγμής στα επίσημα ματς, ο τεχνικός Ντάνι Φίσερ δεν έχει δώσει   χρόνο συμμετοχής στην 18χρονη απόφοιτο των Σχολών Μωραίτη, οι «Πάνθηρες» του Πίτσμπουργκ μετράνε 2-1 νίκες σε τρία συνολικά εκτός έδρας ματς. Στον τελευταίο αγώνα το Πίτσμπεργκ ζευγάρωσε τις φετινές του νίκες κερδίζοντας 3-0 σετ επί του Κενεσόου Στέιτ.

Εκ των κορυφαίων «Αζτέκων» η Ψωμά

psoma   psoma2

Στο San Diego State οι νίκες σε 4 αγώνες είναι μοιρασμένες για τη διεθνή ακραία, Αλεξάνδρα Ψωμά, στην δεύτερη σεζόν της  στο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ. Η 19χρονη πρώην άσος του Μαρκόπουλου ξεκίνησε εντυπωσιακά στο πρώτο φετινό ματς των «Αζτέκων», καθώς με συνολικά 12 πόντους ήταν στο 3-0 (25-18, 25-14, 25-14) επί της Marist η κορυφαία και μοναδική παίκτρια της ομάδας της με διψήφιο αριθμό πόντων από επίθεση (kills).
Πριν από λίγες ώρες μάλιστα στην δεύτερη φετινή νίκη της ομάδας της η sophomore «Άλεξ» πέτυχε 9 πόντους (8 επιθέσεις, 1 μπλοκ) στο 3-0 (25-21, 25-22, 25-17)  σετ της ομάδας της επί του UC Davis.

Στράντζαλη… on fire!

strantzali_olga       strantzali_olga 2

Στο University of Miami η διεθνής 20χρονη ακραία Όλγα Στράντζαλη, οδήγησε πριν λίγες ώρες τον «Tυφωνα» στην 4η νίκη τους σε 5 φετινά ματς. Στο τελευταίο εκτός έδρας ματς στο Όστιν του Τέξας, η Junior από την Έδεσσα ήταν για ένα ακόμη ματς «καυτή», καθώς με τους συνολικά 21 πόντους της (17 επιθ. 2 μπλοκ, 2 άσοι, 18 άμυνες) συνέβαλε τα μέγιστα στο 3-2 των επί του UTCA και αναδείχθηκε μαζί με την Χάακ τοπ σκόρερ των “Ηurricanes”.

Πρώτη ήττα για Δέμπη

dempi     dempi 1

Τέλος στο UC Βerkeley, όπου σπουδάζει και αγωνίζεται η 20χρονη Θεσσαλονικιά Άντζελα Δέμπη, αν και ακομη δεν έχει πάρει χρονο συμμετοχής στα επίσημα ματς, έπειτα από δύο εντός έδρας νίκες, γνώρισε πριν λίγες ώρες στο Long Beach , την  παρθενική της φετινή ήττα. Στην πρώτη τους έξοδο οι «Αρκούδες» της Καλιφόρνιας, αν και προηγήθηκαν με 1-0 σετ του Long Beach State, “λύγισαν” υπό τη σθεναρή αντίσταση των γηπεδούχων, που τελικά επικράτησαν εύκολα με 3-1 (24-26, 25-17, 28-26, 25-23) σετ της ομάδας της “junior” Ελληνίδας.