ΔΙΕΘΝΗ

Ελληνική τριπλέτα στον «εμφύλιο» του Σαφχάουζεν (fot)

Ελληνική τριπλέτα στον «εμφύλιο» του Σαφχάουζεν (fot)

Υπό το βλέμμα του ομοσπονδιακού τεχνικού των γυναικών της Τσεχίας  Γιάννη Αθανασόπουλου, η διεθνής Σοφία Κοσμά, αναδείχθηκε νικήτρια στον ελληνικό “εμφύλιο” επί ελβετικού εδάφους με την πρώην της συμπαίκτρια στον Παναθηναϊκό, Παναγιώτα Διώτη.

Στο ματς της 16ης αγωνιστικής στο Σαφχάουζεν η τοπική Κάντι της Σοφίας Κοσμά, αν και βρέθηκε να χάνει στα σημεία με 1-0 από την Λουγκάνο της πρώην συμπαίκτριά της, κατάφερε με μία επιβλητική εμφάνιση να φτάσει πανηγυρικά στην ολική ανατροπή και το θρίμαβο με 3-1 (23-25, 25-15, 25-10, 25-15) σετ.

kanti_schaffhausen

Ανάμεσα στους φίλους και συγγενείς που βρέθηκαν στις κερκίδες του BBC Arena του Σαφχάουζεν, λόγω των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων, ήταν και ο πρώην τεχνικός της πρωταθλήτριας Γερμανίας, Στουτγκάρδης, Γιάννης Αθανασόπουλος. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Τσεχίας, που τις προηγούμενες μέρες είχε βρεθεί στο πλαίσιο της σειράς επαφών του με διεθνείς Τσέχες, εκτός από την αρχηγό των γηπεδούχων Χολάσκοβα, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει και τις Ελληνίδες άσους των δύο ομάδων, με τις οποίες  είχε και μία ολιγόλεπτη συζήτηση.

kosma

Με τη νίκη της η ομάδα της Κοσμά βρέθηκε με 34 βαθμούς και ένα ματς λιγότερο στην 3η θέση της κατάταξης, ενώ η Λουγκάνο της Διώτη με τους μισούς βαθμούς (17π) και δύο παιχνίδια λιγότερα βρίσκεται στην 7η θέση. Στην κορυφή μετά από 16 ματς φιγουράρει η Sm`Aesch Pfeffingen.