ΔΙΕΘΝΗ

Ένα βήμα μακριά από το νταμπλ ο Αθανασόπουλος με Βάσας

Ένα βήμα μακριά από το νταμπλ ο Αθανασόπουλος με Βάσας

Το “2 στα 2” έκανε στον 2ο τελικό της ουγγρικής Extraliga η Βάσας, καθώς επικράτησε με 0-3 (28-30, 14-25, 23-25) στην έδρα της φιναλίστ Swietelsky-Békéscsaba και πλέον η ομάδα του Γιάννη Αθανασόπουλου ετοιμάζεται το Σάββατο στην Βουδαπέστη με μία ακόμη νίκη να πανηγυρίσει μπροστά στους φίλους της το δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ!

“Κλειδί” του νέου θριάμβου της Βάσας ήταν η κατάκτηση του α’ σετ, όπου αν και έχανε με 16-9 κατάφερε με μία επική ανατροπή να “παγώσει” την αντίπαλη έδρα και να βάλει τις βάσεις για τη 2η νίκη της στη σειρά των τελικών.

“Το πρώτο σετ ήταν το καθοριστικό, όταν μπορέσαμε να το γυρίσουμε από το 9-16,  αφού μέχρι τότε ήμασταν παντού,  αλλά πουθενά στο παρκέ. Ζήτησα από τα κορίτσια να ηρεμήσουν και να συγκεντρωθούμε στο δικό μας παιχνίδι, κάτι που το έκαναν, οπότε πλησιάζαμε πόντο πόντο και στο τέλος πετύχαμε την πολύ σημαντική  επιτυχία. Όλες μου οι αθλήτριες συνέβαλαν πολύ στη νίκη σήμερα, ακόμα και εκείνες που «απλώς» ενθάρρυναν τις υπόλοιπους από τη γωνία, συγχαρητήρια σε όλους. Σήμερα πανηγυρίζουμε λίγο περισσότερο, αλλά από αύριο προετοιμαζόμαστε για το τρίτο παιχνίδι, γιατί προηγούμαστε μόνο με 2-0″ δήλωσε ο Αθανασόπουλος ενόψει του σαββατιάτικου τελικού που δεν αποκλείεται να έχει χαρακτήρα φιέστας για την Κυπελλούχο Ουγγαρίας.