ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Ένας αγώνας -τελικός

Ένας αγώνας -τελικός

Κάλεσμα στον κόσμο να γεμίσει το Σάββατο το κλειστό της Κοζάνης και να βοηθήσει την Ελλάδα να πανηγυρίσει την πρόκριση απέναντι στην Ισπανία απεύθυναν Σωτήρης Δρίκος και Γιώργος Πετρέας. Την ίδια ώρα ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός χαρακτήρισε τελικό τον αγώνα του Σαββάτου, ενώ από την πλευρά του ο έμπειρος κεντρικός έδειξε εμπιστοσύνη στον χαρακτήρα και την δυναμική της ομάδας τονίζοντας πως μπορεί να προκριθεί…

Για αγώνα τελικό αναφέρθηκαν Σωτήρης Δρίκος και Γιώργος Πετρέας κατά την επίσημη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στο Δημαρχείο της Κοζάνης.

Αμφότεροι κάλεσαν τον κόσμο να συμπαρασταθεί στην ομάδα και όλοι μαζί να διεκδικήσουν την πρόκρισης απέναντι στην Ισπανία.

Ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός Σωτήρης Δρίκος ξεκινώντας την τοποθέτησή του τόνισε «Πρώτα από όλα να ευχαριστήσουμε το Δήμο Κοζάνης, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τη ΔΕΗ για τη βοήθεια που μας έχουν δώσει όλο αυτό το διάστημα ξεκινώντας από τον περασμένο Ιούνιο.

Να πούμε ότι στην αρχή ήρθαμε γιατί έπρεπε κάπου να πάμε. Στην συνέχεια ήρθαμε ξανά γιατί μας άρεσε. Κι ερχόμαστε για Τρίτη φορά γιατί το έχουμε ανάγκη. Σας έχουμε ανάγκη πια!

Θέλουμε ο κόσμος να λειτουργήσει σαν.. τούρμπο, ως προωθητής, να μας σπρώξει λίγο και να απαλλάξει με τη συμπαράσταση του τους αθλητές από το άγχος, να τους δώσει την ευχέρεια να δείξουν τον πραγματικό τους εαυτό και να κάνουνε το καλύτερο που μπορούνε για αυτό το ματς.

Το παιχνίδι είναι ένας τελικός, ας μην κρυβόμαστε και είναι ένας τελικός περίεργος. Η Ισπανία παίζει για 2 σετ και εμείς για 4. Αλλά ένας τελικός είναι πάντα ένας τελικός που θα έχει νικητή, ο οποίος θα πάρει τα οφέλη της πρόκρισης στα τελικά του Ευρωβόλεϊ.

Η Ισπανία είναι συμπαγής ομάδα, ξέρει πολύ καλά και τα πλεονεκτήματα της και τα μειονεκτήματα της. Ο δικός μας στόχος είναι να χτυπήσουμε στα μειονεκτήματα της και να αποδυναμώσουμε τα πλεονεκτήματα, Φαντάζομαι ότι κάτι αντίστοιχο θα κάνουν κι αυτοί για εμάς.

Είμαστε δυο ομάδες που η μια ξέρει την άλλη, θα έλεγα πολύ καλά αφού έχουμε παίξει πολλά φιλικά σε ουδέτερο έδαφος, κυρίως στην Τουρκία. Έχουμε δει την δύναμη της έδρας της Ισπανίας παίζοντας την περασμένη εβδομάδα. Τώρα ήρθε η ώρα να ελέγξουμε τη δύναμη της δικής μας έδρας.

Με την ευκαιρία αυτή και μιας και είναι η τελευταία συνέντευξη Τύπου για αυτό το καλοκαίρι, θα ήθελα να ευχαριστήσω πραγματικά κι απόλυτα ρεαλιστικά και καθόλου κομψευμένα και καθόλου επιτηδευμένα, όλους τους αθλητές της ομάδας και αυτούς που ξεκίνησαν τον Ιούνιο και συνέχισαν τον Σεπτέμβριο, κι αυτούς που τραυματίστηκαν και έφυγαν, κι αυτούς που κόπηκαν γιατί σε πάρα πολύ δύσκολες εποχές για τη χώρα, τον ελληνικό αθλητισμό και το άθλημα του βόλεϊ, προσπάθησαν να κρατήσουν τη σημαία της αξιοπρέπειας όσο πιο ψηλά μπορούσαν.

Θα ήταν πολύ ουσιαστικό οι θυσίες αυτές των αθλητών –σωματικές, οικονομικές, οικογενειακές, κάποια στιγμή να προβάλλονται για να αναγνωρίζει ο φίλαθλος κόσμος της χώρας τι σημαίνει ο πραγματικός αθλητισμός και όχι ο ‘δήθεν αθλητισμός’ των στοιχημάτων και των μεταλλίων που αφαιρούνται. Γι αυτό το λόγο ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου όλους τους αθλητές της ομάδας».

Τζιουμάκας –Ανδρεάδης τα προβλήματα

Σε ερώτηση για τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα ο κ. Δρίκος σημείωσε «Έχουμε δύο ειδών προβλήματα. Το πρώτο έχει για να κάνει με τον Τζιουμάκας όπου μια θλάση στο γαστροκνήμιο δεν του επιτρέπει εδώ και δέκα μέρες να κάνει προπόνηση με ένταση. Ο τελευταίος έλεγχος θα γίνει σήμερα το βράδυ. Ούτως ή άλλως αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να προσθέσουμε αθλητή, θα είναι στην 14άδα και θα δούμε αν μπορεί να αγωνιστεί.

Το δεύτερο αφορά τον Ανδρεάδη που προέκυψε χθες καθώς έχει ενοχλήσεις στη μέση. Όπως με διαβεβαίωσε και ο ίδιος πιστεύω θα το ξεπεράσει και θα μπορέσει να αγωνιστεί».

Πετρέας : «Όλοι μαζί για την πρόκριση»

Ο Γιώργος Πετρέας μιλώντας για τον αγώνα δήλωσε «Την προηγούμενη εβδομάδα παίξαμε ένα παιχνίδι που το θέλαμε πάρα πολύ, αλλά για διάφορους παράγοντες που δεν μπορώ να τους εξηγήσω και νομίζω ότι δεν θα μπορέσουμε να τους εξηγήσουμε ούτε στο μέλλον, δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, αυτοί που είχαμε συνηθίσει στα τελευταία παιχνίδια που κάναμε πέντε συνεχόμενες νίκες.

Ήρθαμε πίσω εδώ στην Κοζάνη που πραγματικά θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που έχουν βοηθήσει την ομάδα να νιώσει σα στο σπίτι της, σα να ήμασταν χρόνια εδώ. Γυρίσαμε κάναμε τρεις προπονήσεις μετά από καιρό και θεωρώ ότι έχουμε δουλέψει αρκετά στο να παρουσιάσουμε πολύ καλύτερη εικόνα από αυτή που περασμένου Σαββάτου για να διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί και πιστεύω να είναι η πρόκριση.

Έχω τεράστια εμπιστοσύνη στην ομάδα, πιστεύω ότι έχει το χαρακτήρα, τη διάθεση, το ταλέντο και όλες τις δυνατότητες να περάσει σε ένα Ευρωπαϊκό που είναι ο στόχος της τελευταίας τριετία. Πραγματικά πιστεύω ότι το Σάββατο θα είναι τελικός. Καλώ όλο τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο τους και να μας βοηθήσει περισσότερο από κάθε άλλη φορά γιατί τους έχουμε ανάγκη και να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί στο τέλος την πρόκριση στο χρυσό σετ».