ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Εντυπωσίασε η Κορασίδων (video)

Εντυπωσίασε η Κορασίδων (video)

Εντυπωσίασε η Εθνική μας ομάδα Κορασίδων στο πρώτο φιλικό παιχνίδι της κόντρα στην Ολλανδία και με το 3-0 οι αθλήτριες του Γιάννη Ανδρεάδη κέρδισαν το χειροκρότημα του κόσμου που γέμισε το κλειστό της Περαίας.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας Κορασίδων, καθώς στο πρώτο από τα τρία φιλικά απέναντι στην Ολλανδία έδειξαν πολύ καλά στοιχεία και κυρίως ενθουσιασμό και πάθος για τη νίκη.

Τα κορίτσια του Γιάννη Ανδρέαδη μπροστά σε 500 και πλέον θεατές (ανάμεσα τους και πολλά μικρά παιδιά) που γέμισαν ασφυκτικά κάθε γωνιά του γηπέδου, επικράτησαν με 3-0 της Ολλανδίας (από την οποία είχαμε χάσει με 3-2 στον προκριματικό όμιλο του Μαυροβουνίου στις αρχές Ιανουαρίου).

«Αυτό που κρατάω από το σημερινό ματς είναι η εντυπωσιακή παρουσία του κόσμου της Περαίας τον οποίο και ευχαριστούμε, αλλά και την εμφάνιση της ομάδας η οποία ήταν μια ευχάριστη έκπληξη», δήλωσε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Ανδρεάδης και συμπλήρωσε: «Δεν περίμενα να παίξουμε τόσο καλά γιατί είμαστε μαζί μόλις τρεις ημέρες αλλά από την πρώτη στιγμή τα κορίτσια έδειχναν ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Κάναμε πολύ λίγα λάθη και κρατήσαμε την τακτική μας, αφού αντιμετωπίζαμε έναν αντίπαλο που τον γνωρίζαμε από τον προκριματικό όμιλο.

Αυτή η εικόνα απέναντι στη Ολλανδία που είναι μια πολύ καλή ομάδα είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί θα μας βοηθήσει να κάνουμε και καλύτερη αξιολόγηση εν όψει της επιλογής της 12άδας για τα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Αύριο και μεθαύριο έχουμε ακόμη δύο παιχνίδια και θα μπορέσουμε να δούμε όλα τα κορίτσια».

Να σημειώσουμε ότι τον αγώνα παρακολούθησαν ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης, ο πρόεδρος της ΕΠΕΣΘ Βαγγέλης Ντινόπουλος, ο προπονητής της Εθνικής Γυναικών Γιάννης Καλμαζίδης και ο Τεχνικός Συντονιστής ανάπτυξης Τάκης Φλώρος.

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης μετά τον αγώνα τόνισε «Νομίζω η εμφάνιση της Εθνικής μας σήμερα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη δείχνοντας πως στο γυναικείο βόλεϊ και στις μικρές ηλικίες η δουλειά που γίνεται από τις ομάδες πρώτα από όλα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική. Μην ξεχνάμε πως έχουμε συμμετοχή με διακρίσεις τα τελευταία χρόνια σε Παννευρωπαϊκά πρωταθλήματα Νεανίδων –Κορασίδων και σε Παγκόσμια.

Νομίζω αυτή η ομάδα μπορεί να αποτελέσει συνέχεια τις προηγούμενης φουρνιάς που έχει γράψει ιστορία στο ελληνικό βόλεϊ. Εύχομαι πρώτα από όλα τα κορίτσια να είναι γερά στους αγώνες των τελικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Πάμε για το καλύτερο δυνατό, ευχόμενοι να μας βοηθήσει και η τύχη και οι εμφανίσεις να είναι τέτοιες που θα μας φέρουν την υψηλότερη θέση για την Εθνική μας ομάδα.

peraia-kosmos-ethnikh-korasidon-2015

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμο Θερμαίκού όπως και τους άλλους δύο συνδιοργάνωτες που φιλοξενούν τους αγώνες την Παρασκευή και το Σάββατο και δίνουν την ευκαιρία στον κόσμο να δει και να συμπαρασταθεί στην προσπάθεια της Εθνικής μας.

Η παρουσία του κόσμου ήταν καταπληκτική γέμισε το γήπεδο. Όλα δείχνουν πως προχωράμε βάση σχεδίου για κάτι πολύ όμορφο στην συνέχεια. Μακάρι να μας βοηθήσει και η τύχη και να μην διαψευστούν οι προσδοκίες μας»

Μετά τον αγώνα ο Δήμος Θερμαϊκού τίμησε την Εθνική ομάδα (την απονομή έκανε ο υπεύθυνος αθλητισμού του Δήμου, κ. Κάκαλης) και ο Περσέας Περαίας έδωσε αναμνηστική πλακέτα στην εθνική Ολλανδίας (την απονομή έκανε ο εκπρόσωπος του Περσέα, Πάρης Γιουλδούρης.

Τα σετ: 25-16, 25-16, 26-24

Ελλάδα (Ανδρεάδης): Παπάζογλου 7 (6/14 επ., 1 άσο, 60% υπ. – 40% άριστες), Βλάχου 1 (1/2 επ.), Φακοπουλίδου 15 (14/24 επ., 1 άσο, 43% υπ. – 29% άριστες), Καραφουλίδου 7 (4/11 επ., 3 άσοι), Διάλλα 9 (2/3 επ., 6 άσοι, 1 μπλοκ), Καλαγασίδη 3 (0/4 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Ξανθοπούλου –λ (43% υπ. – 22% άριστες) / Αλεξάκου 2 (2/11 επ., 14% υπ. – 00% άριστες), Τοντάι 1 (1 άσο), Κάστανου 7 (6/14 επ., 1 μπλοκ), Γουγούση 2 (2/5 επ., 60% υπ. – 40% αριστες), Πατέλη 1 (1/1 επ.)

Ολλανδία (Φαν Χίντουμ): Χάαρ 3 (1/1 επ., 2 άσοι), Βόλτ 2 (2/10 επ., 1 μπλοκ, 29% υπ. – 24% άριστες), Βέσελς 3 (3/12 επ.), Ντάαλντεροπ 6 (5/21 επ., 1 άσο, 60% υπ. – 27% άριστες), Τίμερμαν 9 (5/13 επ., 4 μπλοκ), Ντόνκερ 2 (1/2 επ., 1 μπλοκ), Ρέσνικ –λ (29% υπ. – 12% άριστες) / Χέσελινκ, Ινέμε, Μπρέντεγουντ 4 (2/7 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Κόμπριζ 2 (1/2 επ., 1 μπλοκ), Άξε 6 (1/5 επ., 1 άσοι 1 μπλοκ)

ΤΟ VOLLEYPLANET.GR κοντά στην Εθνική Κορασίδων. Δείτε το video με στιγμιότυπα και δηλώσεις από τον αγώνα με την Ολλανδία.